Tečaj za roditelje

Dragi svi,
Iznimno nam je drago pozvati vas na sudjelovanje u tečaju za roditelje, Dinamičko roditeljstvo. Nakon osobnih priprema, priprema strukture tečaja i prijevoda glavnog materijala sa engleskog jezika, spremni smo narednih mjeseci svim zainteresiranim roditeljima ponuditi jedno mjesto susreta, osvještavanja i dobrih vibracija????. Tečaj pokreće Europski institut ljudskih vrijednosti, novoosnovana udruga pojedinaca posvećenih osobnoj transformaciji i razvoju svjesnosti.

EIHV - Europski institut ljudskih vrijednosti
Europski institut ljudskih vrijednosti udruga je u službi transformacije karaktera čovjeka koji živi, inspirira i gradi društvo temeljeno na ispravnosti, suosjećanju i nesebičnosti. Posvećen je širenju svijesti i realizaciji edukacijskih programa i projekata primarno namijenjenih učiteljima, djeci, mladima, roditeljima i poslovnoj zajednici, s ciljem osvještavanja i življenja istinskih ljudskih vrijednosti.

Nakon pokrenutog i provedenog tečaja Svjesnog podučavanja za učitelje, koji se polako ali sigurno kreće ka državnim školama i institucijama, ovaj roditeljski tečaj velikog potencijala ima za cilj pružiti sigurno utočište i služiti kao izvor inspiracije svim roditeljima, te biti jedno zbirno mjesto za sve suvremene dobre prakse na području svjesnog roditeljstva. 

TEČAJ DINAMIČNO RODITELJSTVO
U vremenu u kojem živimo definitivno svjedočimo velikom pomaku u načinu na koji se ophodimo sa samim sobom, drugima, našom djecom. Svi roditelji vole svoju djecu i većina nas bi se složila da je ljubav prema djeci neophodan i glavni sastojak roditeljstva. Ali ipak, svi se mi svakodnevno susrećemo s različitim izazovima u odgoju djece, od prvog njihovog udaha, a godine pred nama obiluju svakodnevnim izazovima koji direktno utječu na naše raspoloženje, koje onda opet povratno utječe na raspoloženje naše djece.  Je li reći da volimo dovoljno ili nam treba još nešto da bi bili roditelji kakvi želimo biti?

Više nego ikad, primjenjive prakse samoosvještavanja tu su da damo sebi i djeci neko novo zadovoljstvo u odnosu roditelj- dijete. Osnovnu strukturu ovog tečaja čini dugogodišnji rad dvoje australskih učitelja svijesti na području odgoja i obrazovanja Suwanti i Rona Farmer, a nadograditi će ga gosti predavači, provjerene i lako primjenjive vježbe svjesnosti primjenjive na roditeljstvo i svi mi zajedno.  

Kako riješiti ono što je nesumnjivo dio životnog puta svakog roditelja - biti u službi i pronaći najbolji mogući način podrške da jedno, dvoje, troje ili više mladih bića nađe svoj put i smjer u skladu sa svojim interesima, potencijalom i darovima. 

KAKO I KADA:
Tečaj od 11 susreta (četvrtkom) traje od listopada do travnja sljedeće godine (2024), a održavati će se u prosjeku dva puta mjesečno četvrtkom od 19-20.30h

Teme koje će se obrađivati
1.      Sedam stupova usmjerene svjesnosti (mindfulness)
2.      Slušanje s punom pozornošću
3.      Ne(pr)osuđujuće prihvaćanje sebe i djeteta
4.      Samosvijest (Self Awareness)
5.      Samoregulacija
6.      Suosjećanje za sebe i dijete
7.      Pet ljudskih vrijednosti
8.      Temelji blagostanja roditelja i djece
9.      Dječja istinska priroda
10.   Igra i stvaranje s djecom
11.   Ključni principi roditeljstva


PRIJAVA:
Sve zainteresirane molimo za potvrdu povratnom informacijom na ovaj mail, nakon čega će dobiti još jedan mail o uvodnom predavanju koje će se u trajanju od 1 sat održati 28.9.2023. online u 19 sati.

VODITELJI TEČAJA
Saša Vlahinić je roditelj koji je privučen toplinom, ljubavlju i mudrošću Rona i Suwanti Farmer (autori ovog tečaja), upisao i završio tečaj Dinamičkog roditeljstva u on-line formi, a sudjelovao je i na Zoom radionicama Australske akademije za ljudsku izvrsnost.  Želja mu je da kroz zajednički rad na on-line susretima na ovom tečaju dođemo do spoznaja, uvida i dubljeg razumijevanja ključnih principa roditeljstva, a u konačnici i do pomaka ka svjesnijem roditeljstvu. Saša je jedan od dva glavna moderatora tečaja Dinamično roditeljstvo. 

Mihovil Mašović prevodio je tečaj Dinamičnog roditeljstva s engleskog jezika, a u jednoj skraćenoj formi i provodio ga u sklopu obiteljskog programa Igra vrlina. Kao holistički savjetnik, mindfulness trener i netko tko je posvećen pomaknuti trokut roditelj - učitelj- dijete na novi, svjesniji oblik komunikacije, na ovom će tečaju biti u službi voditelja vježbi svjesnosti i moderator većine susreta. 

--
Europski institut za ljudske vrijednosti
European Institute for Human Values

Croatia
Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

U skladu s Uredbom Europske Unije 2016/679 Europskog parlamenta i Vijeća od 27. travnja 2016. koja je u Hrvatskoj stupila na snagu kao Opća uredba o zaštiti osobnih podataka (General Data Protection Regulation – GDPR) s 25. 5. 2018.  Vaše podatke koristimo isključivo za internu komunikaciju i stručnu suradnju. U bilo koje vrijeme možete zatražiti izmjenu ili brisanje Vaših podataka kontaktom na mailOva e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

 

Photo by Lubomirkin on Unsplash

                                     ♦

                                     ♦

                                     ♦