Stvaranje glazbe na računalu

Stvaranje glazbe na računalu /Ableton Live radionica za starije osnovnoškolce/

Računala postaju dio naše svakodnevice već od najranije mladosti, ali njihove mogućnosti rijetko su kada iskorištene. Cilj ove radionice je uvesti mlade zaljubljenike u računala u svijet digitalne glazbe - svijet bez kojeg većina današnje popularne glazbe ne bi postojalo.


U dva dana koliko traje radionica upoznat ćemo se s osnovnim principima snimanja i reporodukcije glazbe, osnovnim mogućnostima obrade glazbe te stvaranjem glazbe isključivo uz pomoć računala. Glavni alat kojim ćemo se služiti na radionici je jedno od najpopularnijih cjelovitih programskih rješenja za stvaranje, obradu i izvođenje glazbe na računalu - Ableton Live - program idealan za ulazak u svijet stvaranja glazbe na računalu.

Radionica je namijenjena učenicima viših razreda osnovne škole (10-14 godina). Predznanje (osim korištenja miša) nije potrebno.
Za sve dodatne informacije javite se na e-mail adresu Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite., preko stranice facebook.com/arterija.area ili na broj 098 9047756.

Voditelj radionice je Luka Vrbanić.
rođen 1982. u Ljubljani. u Zagrebu završava studij medicine. svoje glazbeno obrazovanje započinje u glazbenoj školi, svirajući klavir, ali nakon završene osnovne škole počinje svirati gitaru, a potom i bas gitaru te nastupa s raznim bandovima. od 1999. basist je grupe Bilk. bavi se glazbenom produkcijom te sklada glazbu za predstave. s Ivanom osniva udrugu aRTaRea namijenjenju poticanju kreativnosti kod djece i mladih. U programu Ableton Live radi od 2005.

Mjesto održavanja: 
prostor ARTAREA-e, Marulićev trg 12, prvi kat (između Botaničkog vrta i HNK-a)
www.facebook.com/arterija.area

Upišite se ovdje na naš newsletter listu: