Za čime najviše žalim...

BILO JE NA DOHVAT RUKE


U novom blogu pišem o fatamorgani, optičkoj varci koju možemo usporediti sa strahom. Velik je dok se s njim ne suočimo, raspada se kad mu pogledamo u lice. Pri kraju teksta nalazi se veza na video koji lijepo i točno oslikava taj fenomen, jer strah jest fenomen.

 

Budući da nas strah paralizira, dobro je suočiti se s njim na sigurnom mjestu, uz dobru pripremu i vođenje. Npr.
- strah od suočavanja s novom poslovnom situacijom - našle smo uzrok, prošle kroz strah i izašle na drugu stranu, otišla je na sastanak i briljirala :)
- strah od prepuštanja promjeni (uhvaćena u apatiji i depresiji) - prošle smo kroz to na siguran način, a s druge strane je lakoća :)
- strah od odrastanja - ide i to :) - osjećaj nove odgovornosti i novih mogućnosti
- strah od napuštanja, odbacivanja, vlastite agresije, od moguće sramote ili ranjivosti ...
i mnogi drugi.
Pogledajte darove koje nose ti strahovi. Kaže mi jedna uporna žena: "Sad razumijem što je taj kapacitet o kojem govoriš. Proširio se i osjećam da sam iznutra veća, da mogu što prije nisam mogla, čak mi je nevjerojatno što me sve prije zaustavljalo, kao da to nisam bila ja."

 

AKUTNA SITUACIJA

(ne znate odakle početi)

Nalazimo strategiju kako odmah dobiti fokus, razumijeti što se događa, izaći van iz toga te kako ODMAH postići najbolje moguće za sebe.
Uz vas sam, korak po korak do izlaska.
 

 

NOVI ŽIVOT  -  NOVA JA

(stvarate budućnost)

Taj je posao veseliji, ali dugoročniji, jer treba iscijeliti začarane krugove i graditi kapacitet za iznošenje nove kreacije. Odvija se gotovo u isto vrijeme kad i prvi korak, nastavlja se i kasnije po potrebi.
On vas čeka i ako je akutna situacija iza vas.

Dakle, gdje god da jeste, pomoć je na dohvat ruke. Za time najviše "žalim". U mnogim mi je situacijama trebala stručna pomoć, a nisam je tražila. Vjerovala sam da:
- još nije tako kritično
- mogu sama
- moram sama

Savjetovala sam se tek pri kraju, kad je bilo kasno, kad su gubici bili neizbježni. Sve prije nego sam krenula sistematski raditi na sebi, pomoć sam tražila prekasno.
Pre - kas - no. Kad je visoka (životna) cijena bila neizbježna.
Za time najviše "žalim". Naravno da sam prestala tugovati (zato je riječ "žalim" pod navodnicima) što nije bilo drugačije, ali da, moglo je biti. Ta točka nakon koje nema povratka je bliže nego što bismo htjeli. I upravo zbog toga ne mogu dovoljno naglašavati koliko je važno imati pomoć stručne osobe. Čak i ako ne želite povratak (u bilo što), sigurna sam da želite platiti nižu emocionalnu cijenu.

Također je bitan, tzv. oportunitetni trošak, tj. cijena propuštenog radosnog života kojeg guramo sve dalje od sebe dok se gubimo u začaranom krugu jada i nemoći. Neki ljudi provedu godine ili cijeli život u tome. Svaki takav mučni trenutak je previše.
Ovo zimsko vrijeme je pravo vrijeme za konzultacije i terapije putem Skypea ili telefona. Ne morate nikud, ostanite u toplom domu, uštedite mjesece pokušaja i pogrešaka.  Više 
 

 

Što još možete učiniti za sebe?
U KRATKOM ROKU

Iza nas je vrijeme blagdana i zajedništva, ulazimo u vrijeme povlačenja u sebe, preispitivanja, i činjenja. Prvi dio samopromatranja je završen, sada krećemo s akcijom :)
 

1. Kako vlastitu agresiju i ljutnju transformirati u kreativnu energiju? 

Ukoliko već imate  iskustva u procesnom radu, priključite se na drugi modul druge godine u Zagrebu.
Rad je namijenjen ženama koje već duže vrijeme rade na sebi i mogu odgovorno držati svoje emocije. Nije namijenjen početnicama. Drugi modul se odvija u dva termina:
četvrtak, 21.01.2016. od 19 do 22 sata
subota, 23.01.2016. od 9 do 18 sati         Više
 

2. Kako, srcem podržavajući procesni rad kolegice, dobiti vlastite uvide i to potpuno besplatno?

Konstelacijski rad je rad u kojem jedna osoba radi na svojoj temi, a ostale sudjeluju i tako doprinose. No redovito se događa da svi koji sudjeluju kao promatrači ili predstavnici dobiju uvide, osjete ili osjećaje koji su njima korisni, pokazuju im nešto njihovo. Budući da su termini za vlastitu konstelaciju u siječnju i veljači popunjeni, možete sudjelovati kao promatrači ili predstavnici (reprezentanti) . Ulaz je slobodan, dobro ste došli. Slobodno povedite koga želite.
Više
 

3. Program U tijelu - inteligentno osvijestiti i povezati dijelove svoga bića


Tijelo nije nosač, stalak za Njeno Veličanstvo Glavu, koji je nosi po svijetu gdje HRH želi - tijelo je dio nas koji nam ima mnogo toga za reći, samo kad bismo ga čule. Tijelo ima svoj jezik, svoju mekoću, svoju senzualnost, svoje znanje, pamćenje i poruke. Tijelo nas čini ženama i baš bi bilo ženstveno, samo kad bismo mu dale priliku.
Pauzirali smo ovih blagdanskih dana, vrijeme je da mu damo vrijeme :)
U ponedjeljak, 15.veljače u 19 sati - više

I
nspiracija za radionicu U tijelu - poslušajte zatvorenih očiju i lagano se gibajte, onako, ramenima, uz smiješak ;)

 

PODSJETNIK
ZA VAŠ KALENDAR

 

RADIONICA U GORSKOM KOTARU
posljednji rezidencijalni seminar prije ljetovanja na Cresu i Lošinju
11-13.03.2016.

 

ZARONI U ŽIVOT
 ljetovanje na Cresu i Lošinju
18-24.06.2016.

 

Novi članak Fatamorgana

Sretni i veseli bili, otvorenih srca!
Nadja
095 199 35 32
Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

 

Facebook

Facebook

Website

Website

Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Pinterest

Pinterest

Google Plus

Google Plus