Prof. Baldo Mikulić

Prof. Baldo Mikulić
psiholog, jedini licencirani diplomirani učitelj i terapeut pjevanjem po metodi "Škole za otkrivanje glasa" u Hrvatskoj

 

Rođen sam u Košarnjem Dolu, malenom selu na poluotoku Pelješcu, gdje sam proveo prvih osam godina života. Tu je bio moj raj i tu sam otkrio ljubav prema glazbi i pjevanju. Kao dječak osjećao sam glazbu duboko u sebi, ali zbog svoje sramežljivosti nisam se usudio nikomu ni reći a kamoli se upisati u glazbenu školu.

Upisao sam studij psihologije u Zadru. Tada nisam znao da Werbeck pjevanje uopće postoji. Znao sam da ako želim studirati nešto poput Werbeck pjevanja, trebam otići izvan Hrvatske, za što tada nisam imao hrabrosti.

Tijekom studija psihologije u Zadru doživio sam ratno iskustvo, što je bilo najbolja škola koju sam ikada imao. Nakon završetka studija otišao sam u Finsku, gdje sam proveo pet i pol godina studirajući u “Školi za otkrivanje glasa” u Lahtiju. Poslije završetka studija upisao sam trogodišnji Seminar iz terapije pjevanjem Werbeck u Bochumu (Njemačka) i nastavio poučavati pjevanje. U ožujku 2004. godine završio sam Seminar iz terapije pjevanjem Werbeck. Od 1997. do 2004. godine provodio sam par mjeseci godišnje u Association La Branche u Švicarskoj gdje sam radio s ljudima s posebnim potrebama. U Assotiation La Branche prakticirao sam pjevanje i terapiju pjevanjem sa štićenicima centra.

U listopadu 2004. godine preselio sam se u Zagreb gdje koristim stečeno znanje i iskustvo u radu s ljudima.

Obrazovanje
• Prof. psihologije (Pedagoški fakultet Rijeka )
• Učitelj pjevanja (“Škola za otkrivanje glasa” Lahti, Finska)
• Terapeut pjevanjem (“Seminar terapije pjevanjem Werbeck” Bochum, Njemačka)

Radno iskustvo
• poučava pjevanje u Sloveniji, Slovačkoj, Republici Češkoj, Srbiji, Njemačkoj, Kini i Hrvatskoj
• radio u centru za osobe s poteškoćama u razvoju Association La Branche (Švicarska)

Škola za otkrivanje glasa ?