Bubnjarski krug - Drum Circle na sajmu MYSTIC

U sklopu Sajmova hrane i zdravog življenja (MYSTIC) Udruga Drumtidam organizira veliki Bubnjarski krug - Drum Circle.

Pozivamo vas da nam se pridružite i razveselite subota 3.12.2022 od 16 do 18 sati u prekrasnoj dvorani BRIJUNI.
Dvorana se nalazi u dijelu poslovnog kompleksa Zagrebačkog velesajma na 1. katu.

dvorana brijuni

Program vodi naš iskusni perkusionista Krešimir Oreški.

Cijena ulaza je 80 kn i imate osiguran bubanj.
Oni koji imaju svoj bubanj cijena je 50 kn.
A za plesačice i plesače ulaz je besplatan :)

Nije potrebno nikakvo predznanje sviranja samo dobra volja i znatiželja :)

Moramo vam skrenuti pažnju da imamo predviđeno 40 mjesta s bubnjevima
i onaj tko prvi uplati rezervira svoje mjesto u bubnjarskom krugu.

Više o samom Sajmovima hrane i zdravog življenja ima OVDJE.

MOLIMO VAS PRIJAVITE SE PREKO DONJE PRIJAVNICE. HVALA.
...a na mail će vam stići podaci za uplatu.

Prijavnica za BUNJARSKI KRUG na sajmu Mystic



BIOGRAFIJA:
djemba tecaj od 9 12 2014 mKrešimir Oreški je perkusionista, bubnjar i edukator iz Zagreba. Član je brojnih sastava – perkusionista je u najistaknutijoj domaćoj ethno-rock-alternative grupi KRIES, makedonskom orkestru i zboru EZERKI & 7/8, duetu DEEP HARPER, novom kolektivu KWAAKA AFROBEAT, te bubnjar u bendovima TV EYE i ALLO, ALLO QUARTETTE. Pored rada u matičnim grupama surađuje i s mnogim domaćim i inozemnim glazbenicima, DJ-evima, zborovima i plesačima.

U svojoj dugogodišnjoj karijeri svirao je gotovo sve - od punka i novog vala, preko rocka, garage r'n'r, popa, funka, bluesa i indie glazbe, do razne etno glazbe (irske, afričke, makedonske), te gipsy swinga, šansona i meditativne glazbe. Bio je osnivač i vođa dviju domaćih afro/ethno grupa: Rhythm Tribe (2001-2008) i Iroko (2011-2014), te član domaćeg irskog benda Shamrock Rovers (2000-2004). 80-tih godina svirao je bubnjeve u mnogim zagrebačkim new wave i rock grupama (Regata, Marlyn, Galeria, Kasandra,...)
Zapadno-afričko bubnjanje usavršavao je na mnogobrojnim tečajevima i radionicama afričkih djembe majstora (TonTon Soriba Sylla, Adame Drame, Famoudou Konate, Billy Konate, Ibro Konate, Seckou Keita, Seydou Dao, Sega Sidibe). Kao prvi učitelj djembea i začetnik afro scene na ovim prostorima, od siječnja 2001. neprekidno vodi redovne djembe tečajeve kroz koje je prošlo više tisuća polaznika, od kojih su danas mnogi od njih profesionalni glazbenici. Pored toga vodi i razne perkusionističke radionice kao što su Drum Circle (bubnjanje u krugu), Inner Drumming (Healing Rhythms) radionice, Team building – Team drumming program za poduzeća i kompanije, te razne radionice za učenike i nastavnike škola.

Iza sebe ima više tisuća koncerata i nastupa u 20-ak zemalja svijeta, te isto toliko snimljenih albuma. Autor je priručnika"DJEMBE – KRALJ AFRIČKIH BUBNJEVA" (2008). Dobitnik je nagrade Porin (za filmsku glazbu s grupom Kries za film „Konjanik“ B. Ivande), te strukovne nagrade Status za najboljeg instrumentalistu ethno glazbe u 2005. godini, kao najizravnije priznanje talenta i umijeća. Član je strukovnih udruga HGU, HUZIP i HDS-ZAMP.