NAJAVA predstava suvremenog cirkusa u Domu mladih

Cirkus Kolektiv kroz ovogodišnji peti Ciklus predstava suvremenog cirkusa, u rujnu dovodi talijansku žonglersku predstavu Francesce Mari: “Tangle…in the womb of a juggler”.

Predstava će se održati u subotu 24.09. u 18:30h u prostoru Male scene Doma mladih (Ulica slobode 28, Split).

Cijena ulaznice je 40 kn. Za djecu, učenike i studente besplatno.
Ulaznice će biti dostupne na ulazu prije početka predstave, nije potrebna rezervacija mjesta.

Više o eventu možete saznati na linku:
https://www.facebook.com/events/473018508064961

U atmosferi apstraktnog sna, nova predstava Francesce Mari istražuje pokret inspiriran mitologijom pacifičke otočke kraljevine Tonga, te ženstvenošću i žongliranjem. Rad je oda tradicionalnoj kulturi koja spaja žene i neizrecivu radost jednostavnog čina bacanja i hvatanja predmeta. Predstava je inspirirana igrom haiko s otoka Tonge u kojoj mlade žene kroz ples i igru ​​bacaju u zrak loptaste plodove voća tui-tui. Kroz žonglersku praksu i haiko, koristeći ples, manipulaciju objektima i antipod žongliranje, Francesca stavlja u fokus ženstvenost, kao i sve ono što povezuje žene iz različitih kultura.

Disciplina: žongliranje
Ideja i izvedba: Francesca Mari
Trajanje: 50 minuta
Uzrast: 7+

Teaser predstave možete pogledati na linku:

 


Francesca Mari, žonglerka je i ulična izvođačica s desetogodišnjim iskustvom. Osim izvođenja svojih predstava, nastupa diljem svijeta sa svjetski priznatim cirkuskim kompanijama, redateljima i koreografima. Francesca crpi inspiraciju iz osobnog iskustva, izučavajući pokret kroz rad s mnogim predavačima u najrazličitijim okruženjima, kako bi svoj rad učinila što osobnijim i inovativnijim.
Više o umjetnici i njezinim projektima možete saznati na stranici: https://www.francescamarijuggling.com/

SOLO BUT NOT ALONE je međunarodni mentorski projekt za pet talijanskih umjetnika koji trenutno stvaraju samostalne cirkuske predstave. Glavni cilj projekta je osnaživanje talijanske umjetnosti u inozemstvu podupiranjem produkcije i distribucije odabranih umjetnika u europskom kontekstu. Unatoč tome što su često zamišljeni kao usamljeni procesi, solo radnje su zapravo rezultat interakcije nevidljivih sila, konteksta i subjekata. Glavni cilj SOLO BUT NOT ALONE je dovesti odabrane projekte do stanja pune umjetničke zrelosti kroz različite akcije i strategije (rezidencije ,izvedbe, radovi u nastajanju...) unutar specifičnog programa Focus Italy koji gostuje u odabranim zemljama. SOLO BUT NOT ALONE jedna je od četiri akcije koje pokreće Quattrox4 za podršku cirkuskom profesionalizmu u Italiji od 2021. Projekt financira talijansko Ministarstvo kulture (Boarding Pass Plus 2021/2022 – Cirkus).
 
Talijanski partnerske organizacije su:
Quattrox4, Milano (vodeća organizacija): https://quattrox4.com/ 
Circo all’inCirca, Udine: https://www.circoallincirca.it/it 
Dinamico Festival, Reggio Emilia: https://www.dinamicofestival.it/ 
MagdaClan, Monferrato – Piedmont: http://www.magdaclan.com/

Međunarodni partneri su:
Berlin Circus Festival, Germany: http://www.berlin-circus-festival.de/home.html 
Cirkorama, Croatia: https://cirkorama.org/en/about-us/ 
Cirkusfera, Serbia: https://cirkusfera.org/en/ 
Cirqueon, Czech Republic: https://www.cirqueon.cz/ 
Erva Daninha, Portugal: http://ervadaninha.pt/wp1/ 
INAC, Portugal: https://www.institutonacionaldeartesdocirco.com/
Ciklus predstava suvremenog cirkusa je program koji se provodi od 2018. u Domu mladih s ciljem stvaranja kontinuiranog programa distribucije cirkuskih predstava u Splitu.
Program je financiran od strane Ministarstva kulture i medija Republike Hrvatske i Grada Splita. 

 

Upišite se ovdje na naš newsletter listu: