Poziv zadarskim glazbenicima na ZAMP-ovu radionicu INTRO o autorskim pravima

Stručna služba ZAMP Hrvatskog društva skladatelja održat će edukativnu radionicu INTRO u okviru cjelogodišnjeg koncertnog programa Urbofon Live u Zadru, u petak, 22. ožujka.

INTRO radionice namijenjene su (posebno mladim) autorima i glazbenicima kojima se na praktičnim primjerima, „od sobe do pozornice”, približava glazbena industrija u Hrvatskoj i sustav ostvarivanja autorskih prava.

Uz naglasak na teme kolektivnog ostvarivanja prava te zadaću i pomoć koju glazbenicima pri tome nudi ZAMP, radionica donosi odgovore na mnoga pitanja s kojima se glazbenici susreću prilikom organizacije koncerata, potpisivanja diskografskih ili izdavačkih ugovora te pogotovo predstavljanja (vlastite) glazbe na online platformama i servisima za prijenos i slušanje glazbe.

Na ovoj besplatnoj radionici, predstavnici HDS ZAMP-a pojasnit će mogućnosti zarade od javnog izvođenja, emitiranja i “streaminga” pjesama, razliku između „malih“, „mehaničkih“ i „digitalnih““ prava, te na koji način autori glazbe mogu povećati (ili uopće početi ostvarivati) zaradu s online servisa za prijenos i slušanje glazbe.
Svoje iskustvo i savjete u glazbenom poslovanju s kolegama će tom prigodom podijeliti i kantautorica Romana Pavliša (Anna Moor) te Ivan Grgić (Reper iz sobe) koji te večeri, nakon radionice, nastupaju u Providurovoj palači. Ova se zanimljiva kombinacija informacije i koncerta događa u sklopu cjelogodišnjeg koncertnog programa Urbofon Live, koji se ove godine održava uz potporu stručne službe ZAMP s ciljem razvoja publike.

Radionica Intro održat će se 22. ožujka u Polivalentnoj dvorani Providurove palače s početkom u 19 sati, uz slobodan ulaz za sve zainteresirane.

O Urbofon Live programu

Urbofon Live je cjelogodišnji koncertni program koji prati domaću nezavisnu glazbenu scenu zamišljen kao svojevrsni nastavak na radijsku emisiju Urbofon koja se od 2018. godine emitira na HR Radio Zadru. Ciljevi programa su razvoj i upoznavanje publike s recentnom hrvatskom nezavisnom glazbenom scenom, jačanje lokalne glazbene scene kroz povezivanje i umrežavanje s glazbenicima iz cijele Hrvatske, pozicioniranje Zadra na koncertnu kartu urbane glazbene scene u Hrvatskoj, razvoj kompetencija mladih u području kulturnih i kreativnih industrija kroz volonterski program i iskustveno učenje. Program je sufinanciran sredstvima Ministarstva kulture i medija i Hrvatskog društva skladatelja, a održava se u suradnji s Koncertnim uredom Zadar, HDS ZAMP-om i uz podršku Varoške Pivovare, Papice i Centra nezavisne kulture Zadar.

                                     ♦

                                     ♦

                                     ♦

♦ ________________________________________ ♦
Poklon svim našim čitateljicama i čitateljima....

zvučnik newsletter mali

 

Budite informirani na vrijeme o novim događanjima s Drumtidam stranice
UPIŠITE SE NA NAŠU NEWSLETTER LISTU :)
Ispunite donji obrazac i na mail će vam stići link s kojeg možete preuzeti poklon koji želite.

 
Hvala vam i uživajte :
Drumtidam