POKRET MISLIM OKRET!

U sklopu umjetničkog istraživanja Koreografija utopije i projekta Improspekcije2018 pozivamo vas na 6. izvedbenu postaju projekta POKRET MISLIM OKRET!

POKRET MISLIM OKRET!
Subota 19. svibnja 2018.
19h
Kapelica zgrade Slava Raškaj, OZAFIN, ALU; Ilica 85, Zagreb
Ulaznice (mogu se kupiti na ulazu): 20-40 kn (sliding scale, za studente ALU besplatno)
Autorice i izvođačice: Sonja Pregrad, Zrinka Šimičić Mihanović, Zrinka Užbinec
Koprodukcija: Četveroruka i Multimedijalna koliba

Ovaj rad zamišljen je kao kontinuirani proces. Svaka nova izvedba, nova je cjelina; nudi mogućnosti za nova rješenja. Predstavu određuju publika i kontekst u kojem se izvodi.

Bavimo se mišlju kao pokretom i pokretom tijela kao posljedicom misli. Pokušavamo artikulirati misli; izgovoriti ih i istovremeno osvijestiti na koji način one motiviraju, zaustavljaju i mijenjaju tijek kretanja. Plesač(ic)e to stavlja pred izazov, a gledatelji(ca)ma nudi novi ključ za čitanje i razumijevanje plesa.

Pokret Mislim Okret je i igra s ozbiljnim ishodom… Unutar same sebe, /predstava/ je sasvim razumljiva i iskreno organizirana plesna radionica za publiku i plesač(ic)e… izuzetno simpatičan i samorazumljiv način kako u izvedbenoj situaciji komuniciraju tri različita pogleda na ples i izvedbu. 
Igor Ružić

***

Koreografija utopije je umjetničko istraživanje sa suradnicima iz širokog raspona medija (pokret, tekst, video, instalacija, glazba, moda) o modalitetima međuzavisnosti - stvaralačkom bio-organizmu ili utopijskoj zajednici. U prostoru nehijerarhičnog dijaloga jedan medij stvara materijal prevodeći drugi. Zanima nas koreografija koja je proširena toliko da može biti okvir za su-stvaranje različitih medija i individua, dakle koreografija kao političko sredstvo.


***

Improspekcije su inicijativa pokrenuta 2007. s ciljem razvoja i afirmacije improvizacije kao izvedbene forme. Kroz kontinuirani višegodišnji rad i suradnje Improspekcije potiču istraživanje različitih mogućnosti koje improvizacija nudi, propitujući njezinu ulogu u širem kontekstu izvedbenih umjetnosti danas.

Glavnu okosnicu projekta čini godišnji festival koji je 2018. planiran u više dijelova:

1. dio: Improspekcije u regiji: izvedbe predstave Pokret Mislim Okret u Zagrebu i Ljubljani, te gostovanje predstave Možda naizgled kada kao svi ljudi Kaje Lorenci u Zagrebu (listopad 2018.)

2. dio: radionica i izvedba Kirstie Simson & Martin Piliponsky u parku Kamenjak 9.-13. srpnja 2018.

3. dio: gostovanje Jeanine Durning u Zagrebu (listopad 2018., radionica i izvedba)

4. dio: gostovanje Eva Karczag, Sylvia Hallet, Chris Crickmay u Zagrebu (radionica i izvedba Promenade trio)

 

Projekt je podržan od Zaklade Kultura nova, Ministarstva kulture RH i Grada Zagreba