"Tamo vani i ovdje unutra" na festivalu Platforma.hr

U sklopu Platforme HR pozivamo vas na site-specific plesnu predstavu »Tamo vani i ovdje unutra« koja će se u utorak 22.5.2018. održati u mnogima već zaboravljenom prostoru bivšeg Kupališta Dijana u Ilici 8 u Zagrebu.

"...ovo je predstava o svemu onome što se može i ne mora realizirati kao horor i gubitak, predstava o našim neartikuliranim bojaznima, o njihovoj izmaglici, o monstrumu bez lica koji hranimo u sebi našim prenapetim iščekivanjem, da, ovo je predstava i o napetosti, o napetosti onog ruba, o tome da nešto možda jest, a možda i nije, da će se nešto možda dogoditi, a možda će nas i zaobići, o tome da možda hoćemo, a možda i nećemo biti pošteđeni, ovo je predstava o nečem, o negdje, o možda, o intenzitetu nesigurnog i nepredvidivog, u ovoj su predstavi naša tijela mehanizmi za stvaranje nelagode..."
Autorice

“Njihova predstava »Tamo vani i ovdje unutra« privukla je valjda najbrojniju i najraznorodniju kazališnu publiku u dugo vremena, ispunivši gledalište do posljednjeg mjesta te finalno opravdavši široki gledateljski interes. Pregrad i Kreitmeyer grade gusti prostor međusobnog dijaloškog zrcaljenja pokretom, pažljivo osluškujući jedna drugu i tretirajući ples kao radikalno međusobno upoznavanje, uvažavanje i prožimanje. Brojnost glagola ili akcija ove predstave afirmira suvremeni ples kao arhitektonski pažljivo promišljenu koreografsku partituru (mišljenja pokreta od vrha nožnog palca do izraza očiju), čega smo se na domaćoj pozornici (slijedom bijednih produkcijskih uvjeta) već pomalo odrekli. Predstava je ispraćena dugotrajnim i toplim aplauzom.”
Nataša Govedić, Novi list

Tamo vani i ovdje unutra
Kupalište Dijana, Ilica 8, Zagreb
utorak, 22.5.2018
ulaznice: 40kn
u prodaji na mjestu predstave 1 sat prije početka
Koncept: Ana Kreitmeyer
Koreografija i izvedba: Sonja Pregrad i Ana Kreitmeyer
Dramaturgija: Ivana Sajko
Scenografija i svjetlo: Igor Pauška
Glazba: Alen Sinkauz

https://www.facebook.com/events/352527848602483/

http://tala.hr/platforma-hr/2018_platforma-hr/

Predstava je podržana od Ministarstva kulture RH, a realizirana u koprodukciji sa festivalom Perforacije i u partnerstvu sa Teatrom &TD.