Festival suvremenog plesa i pokreta Periskop u Rijeci

Periskop poziva!
Periskop i ove godine poziva mlade iz cijele Hrvatske da stvaraju i svoje radove podijele s publikom u europskoj prijestolnici kulture – Rijeci!

Festival suvremenog plesa i pokreta Periskop održat će se ove godine od 22.9. 2018. do 10.10.2018. u Rijeci te, osim što okuplja umjetnike iz Hrvatske i inozemstva, nastoji pružiti podršku mladim autorima/cama u radu i predstavljanju svojih prvih autorskih djela u segmentu festivala pod nazivom „Novi horizonti“. 

Mladi umjetnici/ice koji djeluju u području suvremenog plesa i pokreta te cirkusa, bez obzira na prethodno iskustvo i formalnu naobrazbu, mogu prijaviti svoje ili gotove radove/koreografska djela ili radove u nastajanju. Prijave se zaprimaju do 1.8.2018., na email Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite., s naslovom emaila: Prijava za program Novi horizonti, a moraju sadržavati: životopis i kontakt, motivacijsko pismo, koncept i opis rada koji se prijavljuje, video-snimku: ako je riječ o gotovoj koreografiji (vimeo ili youtube), tehničke zahtjeve: ako je riječ o gotovoj koreografiji. 

Festival Periskop organiziran je s ciljem decentralizacije plesne umjetnosti u Hrvatskoj, te je ovogodišnje izdanje treće izdanje po redu. Nastao je 2016. u suradnji udruge Prostor Plus i NDA CRO (Nomad Dance Academy Croatia). Financijski festival podržavaju Ministarstvo kulture RH, Grad Rijeka – odjel za kulturu, PGŽ – odjel za kulturu. Udruga Prostor Plus je korisnica institucionalne podrške Zaklade Kultura nova i institucionalne podrške Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva za stabilizaciju i/ili razvoj udruge.

​Tim Periskop

 Prostor Plus Association,
Molekula@Filodramatika,
Korzo 28/I,
51000 Rijeka,
www.prostorplus.hr