'BEZDAN' autorskog projekta inspiriranog životom i djelom Ulderika Donadinija


PREMIJERA U RIBNJAKU
Plesni centar Puls najavljuje premijeru predstave 'BEZDAN' autorskog projekta inspiriranog životom i djelom Ulderika Donadinija, 01. prosinca 2018. u 20.00 sati u Centru mladih Ribnjak

"Bezdan", autorski projekt Ana-Marie Bogdanović, Tatjane Rupcich i Mara Martinovića, premijerno će biti izveden 01. prosinca 2018. s početkom u 20h u Centru mladih Ribnjak, a reprizna izvedba biti će 02. prosinca 2018. u 20h.

Ovaj zanimljiv dramsko - plesni projekt ostvaren je prema autobiografskim elementima i književnom stvaralaštvu Ulderika Donadinija jednog od prvih predstavnika hrvatskog ekspresionizma u peru.

Izvođači imitacijom pokreta poprimaju oblike skulptura i prenose ih osjetom i simbolikom iz zaleđene strukture slike dinamiziranim nabrajanjem asocijacija u glazbi, riječi i kretnji u živo stanje, stapajući prostor, vrijeme, izvođače, scenografsku kostimografiju i gledatelje u jedno vrijeme, misao, cjelinu doživljaja. Oblici skulptura u funkciji su s psihološkim stanjima suvremenog čovjeka koji traži identitet i razloge svoje prošlosti, sadašnjosti i budućnosti, otkriva težnju za istinskim vrijednostima, za mjestom mira i svetosti. Kroz jednostavan, prirodan i iskren vidni osjetilni doživljaj, skulpture sve povezuju, pobuđuju, oslikavaju i izražavaju unutarnji i vanjski svijet, prenose simboliku bezdana.
Tatjana Rupcich

Autori projekta su Ana Maria Bogdanović, Tatjana Rupcich i Maro Martinović. Koreografiju potpisuju Ana Maria Bogdanović i Tatjana Rupcich.
Izvođači u predstavi su Maro Martinović, Ana Maria Bogdanović, Lara Frgačić, Nika Sarajlija i Anja Krušelj. Kostimografkinja je Milena Jurmić, a za oblikovanje svjetla zaslužan je Marko Crnčević.

Projekt je ostvaren uz potporu Ministarstva kulture RH i Gradskog ureda za kulturu grada Zagreba

 

Upišete se na Drumtidam mailing listu
i poklanjamo vam PDF verziju knjige

ANĐEOSKI VODIČ (105 str.)
autora 
Dana Šercara i Željke Tokić

Na mail koji ste naznačili stići će vam verzija za preuzimanje.
Autori knjige također će dobiti vaš mail i pozvati vas na neku od svojih radionica.

Iz predgovora:
"Vi vidite samo djelić osobne priče, anđeli vide smisao i cjelinu, ne samo ovoga,nego i svih ostalih života."
             ♥