KARDIOVASKULARNE BOLESTI I PANACEO medicinski zeolit

Pored svojih prirodnih detoksikacijskih svojstava koji Panaceo medicinski zeolit svrstava u red najučinkovitijeg potpuno prirodnog detoksikatora kod najrazličitijih organskih i anorganskih toksikacija, s pozitivnim doprinosom imunološkom sustavu, te koji olakšava funciju svih organa zaduženih za čišćenje organizma (jetre, bubrega, crijeva), Panaceo medicinski zeolit je posebno učinkovit kod ateroskleroze, odnosno kardiovaskularnih bolesti, poremećaja krvnog tlaka i cirkulatorne insuficijencije, te kod reguliranja lipida u krvi, kolesterola i triglicerida.


Jedna od najraširenijih bolesti XX. stoljeća je ateroskleroza, odnosno začepljenje, zadebljanje i ovapnjenje krvnih žila. Zbog povišene razine kolesterola i triglicerida u krvi oko 90% stanovništva iznad 40 - 45 godina ima predispoziciju oboljenja od ateroskleroze. To je najčešća i najozbiljnija bolest koja zahvaća krvne žile, gdje stjenke arterija pod utjecajem plaka postaju stanjene, ovapnjene i krute. Kao posljedica oksidacije lošeg kolesterola, stvaraju se ateromi (zadebljanja i oštećenja unutrašnjeg dijela arterije) koja uzrokuju slabu protočnost krvi i slab dotok hrane i kisika u stanice. Posljedica su slabija cirkulacija i razvoj patoloških procesa u različitim organima, visoki ili niski krvni tlak, srčani i moždani udar, cirkularna insuficijencija do gangrene donjih ekstremiteta i dr.

Pored povećanog sadržaja lipida u krvi, odnosno kolesterola i triglicerida, rizični faktori ateroskleroze su srčana oboljenja, problem s krvnim tlakom, povećani šećer, debljina, stres i eskalacija oboljenja koja imaju nasljedna svojstva.. Međutim, najvažniji čimbenik stvaranja ateroma je povišeni kolesterol.

Mehanizam djelovanja medicinskog PANACEO zeolita
Objavljene kliničke studije kod ateroskleroze pokazuju da Panaceo medicinski zeolite znatno snižava razinu kolesterola i triglicerida u serumu krvi bolesnika, uključujući bolesnike s trombozom donjih ekstremiteta. (bolesnici od IIB do IV faze prema klasifikaciji Pokrovsky). U promatranim slučajevima stabilizirana razina triglicerida i ukupnog kolesterola sačuvana je za 3 - 6 mjeseci nakon provedene terapije.

Klinička istraživanja se potvrdila da Panaceo prevenira aterosklerozu, probleme s krvnim tlakom, odnosno moždani i srčani udar i trombozu donjih ekstremiteta, kao njene najopasnije posljedice. Također povećava kontraktilnost i snagu srčanog mišića i doprinosi normalizaciji ritma srca kod različitih podvrsta aritmija, prestankom bradikardije ili tahikardije, te smanjenjem ekstrasistola i tenzija krvožilnog sustava. Pomaže regulaciji, stabilizaciji i optimiranju krvnog tlaka. Doprinosi propusnosti vena, smanjivanju edema kod hipertenzija i tromboza i ubrzava postinfarktnu sanaciju i oporavak.

Pogoršanje ishemijske bolesti srca kod pacijenata starije dobi često je dugotrajan proces kojeg je teško kompenzirati, sa stalnim ispadima i progresivnim zatajenjima srca i teškom aritmijom. Važnu ulogu u tijeku bolesti ima visoka razina reaktivnih oksida u vaskularnom kanalu i miokardu tih bolesnika, koji ometaju mikrocirkulaciju i akumuliraju plak koji povećava nestabilnost.

Svojstvo ionske razmjene Panaceo medicinskog zeolita i aktivan utjecaj na razmjenu željeza, bakra, selena i ostalih elemenata u tragovima, pomaže kod ove kategorije bolesnika. Klinička studija o utjecaju Panaceo medicinskog zeolita na stenokardiju kod bolesnika starije životne dobi i s oslabljenim antioksidativnim obrambenim sustavom, pokazala je smanjenje razine lipoproteina, poboljšanje oksidativnog statusa koji doprinosi bržem stabiliziranju stanja te sprječavanju razvoja infarkta miokarda.

Preporučena terapija:
PANACEO Medicin prah dnevno 4 x ½ do 1 žličice
Poželjno je kod svakog uzimanja praha uzimati još
po 1-2 kapsule Panaceo MED
po 1 kapsulu Green Health OPC+C (nije uvjet)
Osobama kojima je nadležni liječnik ordinirao terapiju za rad srce preporuča se napraviti pauzu od jedan sat između farmakološke terapije i terapije PANACEO.

Ovdje možete poslati narudžbe i vaša pitanja za Panaceo proizvode, jedine medicinske proizvode na bazi zeolita na hrvatskom tržištu, garantirane kvalitete i sigurnosti
https://www.panaceo.hr/panaceo-med-kapsule-i-prah/
https://www.panaceo.hr/panaceo-basic-kapsule-i-prah/

Narudžbe / pitanja također možete poslati na email adrese:
Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.panaceo logoOlujka Jasprica, mag.oec
S.I.A.F. holistic counsellor / therapist
Panaceo Tim d.o.o. director
Voditelj Savjetodavne službe
Mandalicina 14, 10000 Zagreb
Austrian Panaceo GmbH representative
gsm: + 385 91 3772354 (viber, WhatsApp)
tel/fax: '+385 1 3772354
emails: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
www.panaceo.hr