Medicinski PANACEO zeolit cijeli propusna crijeva

Poremećaj propusnosti crijevne stijenke  naziva se "leaky gut".  Kod ovog poremećaja crijevna stijenka ne funkcionira normalno jer korisna crijevna flora više ne podržava zdravlje crijevne stijenke. Posljedično se opuštaju veze između stanica crijevne stijenke, a nastale pukotine se ne mogu više pravilno zatvoriti. 

Određena propusnost crijeva je normalna i važna za zdravlje jer trenira imunološki sustav, ali veće pukotine na crijevnoj stijenki su opasne, jer propuštaju u krvotok viruse, bakterije, gljivice, nerazgrađene komponente hrane odnosno nerazgrađene ili djelomično razgrađene proteine, koje imunološki sustav prepoznaje kao strano tijelo i napada ih. 

Najpouzdaniji marker za otkrivanje i mjerenje propusnosti crijevne stijenke je protein ''zonulin'' koji  nastaje u crijevima kao odgovor na povećanu propusnost crijevne stijenke i na sve stresne podražaje. Ako analiza krvi ili stolice pokazuje povećanu vrijednost zonulina, to ukazuje na povećanu propusnost crijevne stijenke.

Crijevo je usko povezano s cijelim tijelom: sadrži dvije trećine svih naših imunoloških stanica, a  nakon mozga, sadrži većinu živčanih stanica. U crijevima odnosno u crijevnoj stijenci nalazi se oko 70% imunoloških stanica našeg tijela.

Hipokrat je tvrdio da su zdrava crijeva i probava iznimno važni za cjelokupno zdravlje našeg organizma. S jedne strane, crijeva opskrbljuju tijelo hranjivim tvarima, a s druge strane moraju eliminirati patogene, štetne i toksične tvari koje prolaze kroz njih.

Korisna crijevna flora oblaže crijeva i predstavlja filter koji sprječava da štetne tvari uđu u krvotok. Ona probavlja proteine, fermentira ugljikohidrate, razlaže masti i vlakna te proizvodi transportere koji prenose hranjive tvari (minerale, vitamine, vodu) kroz stjenku crijeva u krvotok. Bez zdrave i balansirane crijevne flore ne možemo probavljati gluten, laktozu, kazein ili dijetalna vlakna.

Nezdrava crijevna flora narušava imunološki sustav. Upotreba antibiotika i sličnih lijekova, nezdrava hrana, prehrana bogata šećerom i rafiniranim ugljikohidratima, štetni aditivi, konzervansi ili emulgatori, toksini iz prehrane poput glutena i industrijskih ulja, stres, starost, fizički napori i sl, uništavaju crijevnu floru i onemogućuju njezino normalno funkcioniranje.

Na poremećaj funkcije crijevne stijenke i sofisticiranog probavnog sustava  također negativno  utječu psihički i fizički stres i dugotrajna i ponavljajuća opterećenja.

Stoga je od prioritetne važnosti izgraditi normalnu crijevnu floru i iscijeliti crijevnu stijenku, što će se pozitivno odraziti na ukupno zdravlje organizma, posebice na smanjenje i nestajanje intolerancije i većine alergija.
Propusna crijeva također opterećuju imunološki sustav i oslabljuju ga, pa je to razlog da se u tijelu javljaju upalni procesi, a mogu se pojaviti različiti drugi nespecifični simptomi, kojima medicina teško prepoznaje jasan uzrok. Dr. McBride smatra da, zbog toksina koji kod propusnih crijeva i disbalansa crijevne flore slobodno cirkuliraju tijelom, dolazi do razvoja bolesti kao što su atopijski dermatitis, astma, alergije, poremećaji koncentracije, razni psihološki problemi.

Brojni su simptomi koji ukazuju na to da je crijevna stjenka previše propusna: ako se odjednom više ne podnosi određena hrana ili se razvije intoleranciju na hranu, to bi mogao biti znak da je crijevna stijenka previše propusna. Crijevo reagira na netoleranciju grčevima, plinovima ili proljevom. Oštećenje crijevne stijenke može dovesti i do drugih gastrointestinalnih tegoba poput iritabilnog crijeva, refluksa ili gastritisa. Međutim, jedan od izazova propusnih crijeva je da se tegobe ne pojavljuju uvijek lokalno, u gastrointestinalnom traktu.

Budući da crijevo izravno komunicira s mozgom i da je crijevo naš najveći imunološki organ, ključan za opće zdravlje, ne iznenađuje da oštećeno crijevo može biti odgovorno za nespecifične tegobe u cijelom tijelu. Npr, problemi s kožom poput akni ili ekcema, recidivirajuće ili kronične infekcije i upale, kronični umor, poteškoće u koncentraciji, nervoza, depresija. Svi navedeni simptomi imaju zajedničko to da ne postoji jasan razlog za medicinsku dijagnozu, ali objašnjenje može biti u zdravlju crijeva.

Medicinski PANACEO zeolit sprječava stvaranje propusnosti crijevne stijenke. On podržava i olakšava rad crijeva vežući teške metale, kao što su olovo, kadmij i druge toksine, amonijak kao metabolički otpad, a zatim sve te toksine eliminira iz tijela.

Prirodni medicinski PANACEO zeolit ​​štiti crijevnu stijenku i podržava njenu regeneraciju. To je  potvrdilo kliničko istraživanje Sveučilišta u Grazu 2015. godine. Dokazano je da uzimanje PANACEO MED zeolita tijekom razdoblja od tri mjeseca, smanjuje vrijednost zonulina s početno povišenih vrijednosti za 30 posto na normalni fiziološki raspon. Propusna crijeva su se vratila u normalnu propusnost. Taj je učinak posljedica posebnih biofizičkih svojstava medicinskog PANACEO zeolita, koji ​​izvlači toksine iz crijeva i pohranjuje ih u svoju strukturu, dok se prirodno ne eliminiraju. Time štiti jetru i bubrege i cijeli sustav detoksikacije, te istovremeno jača i regenerira crijevnu stijenku i unapređuje crijevni imunološki sustav, što posljedično osigurava zdravlje cijelog organizma.

Više informacija o primjeni i učinku zeolita kod sindroma propusnih crijeva ili intolerancije na gluten potražite na SINDROM PROPUSNIH CRIJEVA, INTOLERANCIJA NA GLUTEN – KAKO PANACEO MOŽE POMOĆI | PANACEO


panaceo logoOlujka Jasprica, mag.oec
S.I.A.F. holistic counsellor / therapist
Panaceo Tim d.o.o. director
Voditelj Savjetodavne službe
Mandalicina 14, 10000 Zagreb
Austrian Panaceo GmbH representative
gsm: + 385 91 3772354 (viber, WhatsApp)
tel/fax: '+385 1 3772354
emails: 
Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
www.panaceo.hr

 alternativni-oglasni-centar-2


Želite možda oglasiti svoju radionicu, tečaj, predavanje, proizvod ?
Za samo 140 kn po objavi možemo kvalitetno promovirati vašu vijest.
Pošaljite nam upit na mail 
Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
 ili ispunite donji obrazac:
Više o našim mogućnostima možete vidjeti ovdje.