PROPUSNA CRIJEVA

Propusna crijeva  znači da se stanice crijevnog zida razmiču i nastaju pukotine na crijevnom zidu koje propuštaju u krvotok viruse, bakterije, gljivice i njihove toksine, te nerazgrađene komponente hrane. Nerazgrađeni ili djelomično razgrađeni proteini ulaze u krvotok gdje ih imunološki sistem prepoznaje kao strano tijelo i napada ih, pa tako dolazi do upalnih procesa, alergija, intolerancije na hranu i autoimunoloških bolesti. Na poremećaj funkcije crijevne stijenke i probavnog sustava  također negativno utječu psihički i fizički stres i dugotrajna i ponavljajuća opterećenja. Iznimno je važno iscijeliti i izgraditi normalnu crijevnu floru, što će se pozitivno odraziti na ukupno zdravlje organizma, posebice na smanjenje i nestajanje intolerancije i većine alergija.

Brojni su simptomi koji ukazuju na to da je crijevna stjenka previše propusna: ako se odjednom više ne podnosi određena hrana ili se razvije intoleranciju na hranu, to bi mogao biti znak da je crijevna stijenka previše propusna. Crijevo reagira na netoleranciju grčevima, plinovima ili proljevom. Oštećenje crijevne stijenke može dovesti i do drugih gastrointestinalnih tegoba poput iritabilnog crijeva, refluksa ili gastritisa. Jedan od izazova propusnih crijeva je da se tegobe ne pojavljuju uvijek lokalno, u gastrointestinalnom traktu. Dr. McBride smatra da, zbog toksina koji kod propusnih crijeva i disbalansa crijevne flore slobodno cirkuliraju tijelom, dolazi do razvoja bolesti kao što su atopijski dermatitis, astma, alergije, razni psihološki problemi. Propusna crijeva također opterećuju imunološki sustav i oslabljuju ga, pa je to razlog da se u tijelu javljaju upalni procesi, a mogu se pojaviti različiti drugi nespecifični simptomi, kojima medicina teško prepoznaje jasan uzrok, npr problemi s kožom poput akni ili ekcema, recidivirajuće ili kronične infekcije i upale, kronični umor, poteškoće u koncentraciji, nervoza, depresija.

Najpouzdaniji marker za otkrivanje i mjerenje propusnosti crijevne stijenke je protein ''zonulin'' koji  nastaje u crijevima kao odgovor na povećanu propusnost crijevne , a dobije se analizom krvi ili stolice.

Crijevo je usko povezano s cijelim tijelom: sadrži dvije trećine svih naših imunoloških stanica, a  nakon mozga, sadrži većinu živčanih stanica. U crijevima odnosno u crijevnoj stijenki nalazi se oko 70% imunoloških stanica našeg tijela.

Korisna crijevna flora oblaže crijeva i predstavlja filter koji sprječava da štetne tvari uđu u krvotok. Ona probavlja proteine, fermentira ugljikohidrate, razlaže masti i vlakna te proizvodi transportere koji prenose hranjive tvari (minerale, vitamine, vodu) kroz stjenku crijeva u krvotok. Bez zdrave i balansirane crijevne flore ne možemo probavljati gluten, laktozu, kazein ili dijetalna vlakna.

Nezdrava crijevna flora narušava imunološki sustav. Upotreba antibiotika i raznih farmakoloških lijekova, nezdrava hrana, prehrana bogata šećerom i rafiniranim ugljikohidratima, štetni aditivi, konzervansi ili emulgatori, toksini iz prehrane poput glutena i industrijskih ulja, stres, starost, fizički napori i sl, uništavaju crijevnu floru i onemogućuju njezino normalno funkcioniranje.

Medicinski PANACEO zeolit sprječava stvaranje propusnosti crijevne stijenke. On podržava i olakšava rad crijeva vežući teške metale, kao što su olovo, kadmij i druge toksine, amonijak kao metabolički otpad, a zatim sve te toksine eliminira iz tijela.
Prirodni medicinski proizvod PMA zeolit ​​podržava i olakšava rad crijeva, štiti crijevnu barijeru i podržava regeneraciju crijevne stijenke. To je pokazalo kliničko istraživanje objavljeno na Sveučilištu u Grazu 2015. godine. Ova znanstveno priznata, zlatna, dvostruko slijepa standardna studija, ispitala je učinak uzimanja PMA zeolita na propusna crijeva. U skupini koja je uzimala medicinski aktivirani prirodni zeolit PANACEO tijekom razdoblja od tri mjeseca, vrijednosti zonulina smanjile su se s početno povišenih vrijednosti za 30 posto na normalni fiziološki raspon. Propusna crijeva su se vratila u normalnu propusnost.
Zbog svoje molekularne strukture, negativno nabijeni mineral medicinski PMA zeolit selektivno privlači, vezuje i pouzdano eliminira iz organizma sve toksične supstance, bilo da se radi o teškim metalima, olovu, kadmiju i drugim, radioaktivnim česticama, virusima, ili raznim alergenima. Uklanjanjem toksina iz sustava, medicinski zeolit pomaže tijelu da se brani, a također povećava snagu, izdržljivost i otpornost organizma, tj povećava sposobnost ispravnog imunološkog odgovora tijela. Znanstvenici su dokazali da zeolit aktivira velike grupe T-stanica ("ubojica" limfocita). U kliničkoj studiji o imunodeficijenciju šest do osam tjedana terapije medicinskim zeolitom rezultiralo je  povećanjem broja imunoloških stanica, koje povećavaju učinak imunološkog sustava. Budući da mnogi alergeni imaju karakter toksina, medicinski zeolit eliminira takve strane agente i smanjuje, a konačno i sprječava patološku reakciju. Time štiti jetru i bubrege i cijeli sustav detoksikacije, te istovremeno jača i regenerira crijevnu stijenku i unapređuje crijevni imunološki sustav, što posljedično osigurava zdravlje cijelog organizma.

Postupak suportivnog liječenja medicinskim PANACEO zeolitom  DRAM REPAIR provodi se postupno i neagresivno i relativno dugoročno (do potpunog nestanka simptoma bolesti), nakon čega je poželjno koristiti preventivnu terapiju u vrlo malim dozama, u cilju sprječavanja recidiva.

panaceo logoOlujka Jasprica, mag.oec
S.I.A.F. holistic counsellor / therapist
Panaceo Tim d.o.o. director
Voditelj Savjetodavne službe
Mandalicina 14, 10000 Zagreb
Austrian Panaceo GmbH representative
gsm: + 385 91 3772354 (viber, WhatsApp)
tel/fax: '+385 1 3772354
emails: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
www.panaceo.hr