MEDICINSKI ZEOLIT U ONKOLOGIJI

Provedena klinička studija je nedvojbeno potvrdila da medicinski PANACEO zeolit pomaže ublažiti ili dapače u potpunosti otkloniti neugodne nuspojave kemoterapije i radioterapije, čija nužna primjena često ugrožava kvalitetu života onkoloških pacijenata

Upoznati smo s činjenicom kako teške posljedice na organizam onkoloških bolesnika ostavlja agresivna terapija citostaticima, kemoterapija i/ili radioterapija. Iako uništavaju zloćudne stanice, citostatici imaju štetno djelovanje na zdrava tkiva i organe. Osim akutnih, tj. ranih nuspojava, upotreba citostatika dovodi i do odgođenih, tj. kasnih nuspojava.

Akutne nuspojave su mučnina i povraćanje, povišena temperatura, bolovi i alergijske reakcije, bubrežne komplikacije, dok se odgođene nuspojave javljaju u obliku oštećenja koštane srži i smanjene mogućnosti stvaranja krvnih zrnaca (leukocita, eritrocita) i krvnih pločica (trombocita). Kao posljedica navedenog javlja se umor, slabokrvnost te sklonost infekcijama i krvarenju. Česte su nuspojave vezane za probavni sustav kao što su upala sluznice jednjaka, crijeva ili želuca, bolovi u trbuhu, proljev, zatvor i sl. te upale sluznice usne šupljine (stomatitis ili mukozitis). Gubitak kose česta je nuspojava kemoterapije, a kao posljedica radioterapije dolazi do pojave radijacijskog dermatitisa.

Uz propisanu liječničku terapiju, kemoterapiju i/ili radioterapiju, korisnim se pokazalo uzimanje suportivne, dokazano učinkovite, terapije u vidu medicinskog PANACEO zeolita.
U kolovozu 2008. godine, na Brijunima je održan Prvi hrvatski kongres s međunarodnim sudjelovanjem čija je tema bila suportivna terapija kod onkoloških pacijenata. Prof. dr. Pavelić, prof. dr. Šamija i dr. Hrelec upoznali su hrvatske onkologe s respektabilnim svojstvima medicinskog PANACEO zeolita. Osim toga, u brojnim svjetskim znanstvenim studijama i u istraživanju provedenom na hrvatskom institutu „Ruđer Bošković“, mnogi onkološki pacijenti potvrdili su učinkovitost antitumorskog i antimetastatskog djelovanja medicinskog PANACEO zeolita.

Medicinski zeolit pod nazivom PANACEO MED THERAPY PRO osigurava podršku i olakšava organizmu za vrijeme kroničnih i teških bolesti te kod kemoterapije i zračenja. Detoksicirajuća i suportivna svojstva povećavaju tjelesnu toleranciju liječenja i smanjuju štetne nuspojave jakih lijekova. Zahvaljujući svojoj jedinstvenoj sposobnosti ionske izmjene i iznimno unaprijeđenim apsorpcijskim svojstvima PANACEO MED THERAPY PRO smanjuje nivo slobodnih kisikovih radikala koji su odgovorni za izravne nuspojave kemoterapije koja u organizmu proizvodi visoki oksidativni stres, te posredno i neposredno povećava sposobnost imunološkog odgovora organizma. Vezuje teške metale i ostale toksine zaostale nakon kemoterapije, eliminira odumrle supstance koji su posljedica kemoterapije i radioterapije, alkalizira organizam. Snižavanje oksidativnog stresa i apsorpcija amonijaka događaju se na fizičkoj razini, što doprinosi smanjenju negativnih štetnih učinaka na biološkim strukturama cijelog organizma, čime se znatno ubrzava regeneracija i oporavak.

Kemoterapija, kao dio standardnog postupka za gotovo sve vrste raka, s ciljem ubijanja tumorskih stanice, uz maksimalnu zaštitu zdravih tjelesnih stanica, nažalost ipak uzrokuje stradanje i zdravih stanica, pa se terapije protiv raka moraju prekidati, što usporava postizanje cilja maksimalnih doza. Stoga su važne dodatne potporne mjere i terapije kako bi se postigla bolja podnošljivost i manji broj prekida kemoterapije. Danas su u tu svrhu dostupni različiti lijekovi, a svrha im je da se  poveća izdržljivost organizma pacijenta da primi ordiniranu kemoterapijsku dozu i određeni broj ciklusa kemoterapije.

MED THERAPY-PRO na bazi PMA zeolita, kao suportivna terapija, smanjuje brojne nuspojave kod kemoterapijskih tretmana, uključujući one u probavnim organima.

Provedena klinička studija pokazala je da MED THERAPY-PRO povećava podnošljivost kemoterapije, smanjuje potrebu prekida liječenja ili smanjenja propisanih doza kemoterapije. Pacijenti su imali bolju krvnu sliku, a zabilježene su manje periferne neuropatije uzrokovane kemoterapijom, koja je nuspojava često povezana s trncima, utrnućem, peckanjem i bolovima u udovima.

Onkološki pacijenti često imaju problema s gastrointestinalnim traktom. Budući da se dobre stanice sluznice dijele jednako brzo kao i stanice raka, one postaju neželjena meta kemoterapije ili zračenja. Rezultat je često proljev, želučani problemi, zatvor ili nadutost.

PANACEO MED THERAPY PRO je u kliničkoj studiji pokazao da se proljev, nadutost i bol u trbuhu mogu prirodno smanjiti. Osim toga, crijevna sluznica se bolje regenerira i ublažavaju se upalni procesi u crijevimapoboljšava mikrobiom. PANACEO MED THERAPY vraća u ravnotežu vrijednosti jetre. Selektivno vezivanje amonijaka i toksičnih supstanci u gastrointestinalnom traktu, dodatno popravlja i jača crijevnu stijenku.

PANACEO MED THERAPY PRO također ublažava gubitak apetita i tjelesne mase, pojavu afti i gljivica u ustima i jednjaku, smanjuje potrebu za analgeticima i narkoticima, normalizira neke hematološke i biokemijske pokazatelje (SE, E, L, Tr, gGt, AST, ALT), uravnotežuje nivo sedimentacije, povećava razinu željeza u krvi, povećava kapacitet pluća te omogućuje snažniji rad srčanog mišića. Pritom, ne umanjuje pozitivan učinak kemoterapije i radioterapije, već, dapače, unapređuje njihov pozitivan učinak.

Kao priznata potporna mjera i terapija za očuvanje i stabilizaciju kvalitete života tijekom i nakon liječenja raka, PANACEO MED THERAPY-PRO značajno doprinosi psihološkom stanju onkoloških pacijenata, koji više nisu bespomoćno prepušteni na milost i nemilost nuspojava kemoterapije i radioterapije, jer im se uz pomoć ove mjere mogu suprotstaviti. PANACEO MED THERAPY PRO višestruko potiče da se lakše i uspješnije prođe kroz terapiju protiv raka.

Kod pojave afti učinkovito se koristi gusta vodena otopina medicinskog zeolita, a kod radijacijskog dermatitisa vrlo uspješno pomaže medicinski zeolitni prah i medicinska zeolitna krema.

Dodaci prehrani s vitaminima i elementima u tragovima iz linije GREEN HEALTH također se mogu razumno koristiti tijekom stresne kemoterapije, bez narušavanja učinkovitosti kemoterapije (Weihrauch, Immun Aktiv Plus, Curcumin, OPC+C, Vegan Amino, Spermidin, B kompleks) Administracija bi trebala biti prilagođena stanju bolesti i individualnim potrebama, te se o tome treba konzultirati s nadležnim liječnikom ili sa Savjetodavnom službom Panaceo Tim.

Kako biste ublažili negativne nuspojave citostatika, poboljšali opće stanje organizma i ubrzali njegov oporavak, koristite prirodni, visoko učinkoviti i testirani medicinski zeolit PANACEO MED THERAPY PRO, u prahu i u kapsulama!

panaceo logoOlujka Jasprica, mag.oec
S.I.A.F. holistic counsellor / therapist
Panaceo Tim d.o.o. director
Voditelj Savjetodavne službe
Mandalicina 14, 10000 Zagreb
Austrian Panaceo GmbH representative
gsm: + 385 91 3772354 (viber, WhatsApp)
tel/fax: '+385 1 3772354
emails: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
www.panaceo.hr