Medicinski Panaceo zeolit u prevenciji i liječenju toksikacije kod djece

Medicinski Panaceo zeolit pokazuje vrlo pozitivne rezultate kod djece u prevenciji i liječenju posljedica toksikacije kod djece, kod postvakcinacijskih reakcija i toksičnog sindroma uzrokovanog farmakološkim supstancama zbog uzimanja nužne farmakološke terapije (konkretno kod intolerancije na gluten, propusnih crijeva, dijagnoza iz autističnog spektra ili ADHD poremećaja, kod atopijskog dermatitisa i drugih dermatoza)

Radi prevencije eventualne toksikacije cjepivom ili drugim agresivnijim farmakološkim supstancama, kod djece ili kod obitelji koji su već pokazali osjetljivost na lijekove i/ili cjepivo, predlaže se roditeljima obavezni detoks program prirodnim medicinskim PANACEO zeolitom.

Postupak detoksikacije kod djece je uvijek isti, prah se uvodi postepeno u terapiju, tj postepeno se povećava, a terapija traje sve do potpune detoksikcaije odnosno do nestanka teških metala u organizmu.  
Postupak detoksikacije odnosno suportivnog liječenja medicinskim Panaceo zeolitom provodi se postupno i neagresivno i relativno dugoročno (do potpune detoksikacije i nestanka simptoma bolesti). Ako nije provedena detoksikacija prije i neposredno nakon cijepljenja ili uzimanja teške farmakološke terapije, tj ako se već dogodila toksikacija teškim metalima, detox se provodi polaganim postupanjem jer dijete zbog nagle detoksikacije može postati nemirno. Radi se o mogućoj reakciji u obliku tzv ''apstinencijske krize'' (dječji se organizam ''adaptirao'' na toksine). Ovakvo stanje nije opasno, prolazno je a može ga se potpuno izbjeći postupnim uvođenjem terapije, jer nema potrebe uznemiravati dijete. Ako se dogode simptomi apstinencijske krize to samo znači da proces detoksikacije ide prebrzo. Terapija se vraća na prethodnu (manju) dnevnu dozu kod koje takvi simptomi nisu postojali. Nakon nekoliko dana doze se ponovo povećavaju.

Dijagnoze iz autističnog spektra i ADHD poremećaja kod djece su zadnjih desetljeća u porastu. To su složeni neurorazvojni poremećaji za koje postoji više teorija uzroka. Njihova etiologija još uvijek nije poznata i ostaje predmetom mnogih istraživanja. Iako u uzroke spada i nasljedni faktor, genetika autizma nije sasvim  poznata.

Autizam se često povezuje s određenim toksičnim supstancama koje oštećuju plod prije ili nakon poroda, uključujući cjepivo. Ipak, ni za koju od teorija znanost nije ponudila utemeljene dokaze i još ne nudi zadovoljavajući terapijski pristup. Liječenje je uglavnom simptomatsko.

Određena istraživanja i praksa su pokazale da kod ovakvih dijagnoza ima smisla terapijski pristup koji polazi od detoksikacije dječjeg organizma, jer je evidentno i dokazano da su mnoga djeca koja imaju dijagnozu iz autističnog spektra pokazala visoki stupanj toksikacije, uključujući teške metale, neovisno što je uzrokovalo toksikaciju. Neki roditelji opisuju  toksične reakcije na cjepivo koje se javlja kod njihove djece, kao simptome različitog inteziteta, od povećane do visoke temperature, noćnih buđenja, vrištanja djeteta, agonijskog plača, otuđivanja, neprepoznavanja roditelja, povlačenja u sebe, odbijanja hrane, pojavi alergija, probavnih tegoba, dermatiitisa, simptoma iz autističnog spektra…

Ako je već došlo do toksičnih simptoma tj simptoma iz autističnog spektra, u postupku liječenja kojeg treba provoditi strpljivo i sistematično, uz specifičan terapeutski rad s djetetom, prioritetno je provesti odgovarajuću detoksikaciju organizma. PANACEO zeolit djeluje kao prirodni detoksikator bez ikakvih nuspojava ili kontraindikacija. Uz to značajno doprinosi funkcijama probavnog trakta, a zbog alkalnog efekta je učinkovit kod kandidijaze. Kod dermatitisa se primjenjuje oralno i lokalno.  Pored zeolita poželjno je koristiti  homeopatsku terapiju, pravilno hraniti mozak djece (poželjni proizvod su Klamatske AFA alge)  i primijeniti bezglutensku dijetu, a preporuča se i liposomalni glutathion te probiotik PROTECT.  Pritom su Ginko,  Mucozink, Weihrauch, GABA, vitamin C, magnezij, cink i riblje ulje korisna potpora procesu liječenja.

Znanstvene studije i klinička i anegdotalna iskustva potvrđuju opravdanost primjene zeolita kod preveniranja i ublažavanja (a u ranim reakcijama i do eventualno mogućeg izliječenja) problema  autističnog spektra uzrokovanog toksikacijom teških metala i ostalih toksičnih supstanci. Rezultat je ovisan i o duljini izloženosti konkretno teškim metalima. (vidi studiju Dr Prociuk: Autism and behavioural disorders in children).
Detoksikacija doprinosi da se određeni problemi u ponašanju djece postupno smanjuju, dolazi do promjene raspoloženja, smanjenja agresivnosti, nemira, ublažavanja poremećaja deficita pažnje, ovisno koliko je vremena organizam djeteta bio izložen toksičnom djelovanju štetnih supstanci,


Kod djece čija je dijagnoza autističnog spektra u vezi s prisustvom kandide u organizmu, uz zeolit (PANACEO MEDicin Therapy PRO prah) kao prirodni detoksikator  preporuča se i fitosupstanca Boswellia sacra (Weihrauch) zbog njenog pozitivnog učinka na kandidu, crijevne i kožne probleme. Kod djece iz autističnog spektra a posebno s naglašenim ADHD poremećajem uz Green Health Wreihrauch preporuča se Ginko koji poboljšava cerebralnu mikrocirkulaciju i unapređuje moždane funkcije, poboljšava koncentraciju i memoriju.

Zašto je medicinski PANACEO zeolit drugačiji ?
PANACEO je za sada jedini legalni i legitimni medicinski zeolit na hrvatskom tržištu, aktiviran, mikroniziran i oksigeniziran zaštićenom PMA tehnologijom, znanstveno i klinički istražen, 100% siguran za oralnu humanu upotrebu. Registriran je na HALMED-u u skladu s EU odredbama iz 2006 godine.  Proizvodi se sukladno kriterijima HACCAP programa za medicinske proizvode. Svaka količina proizvodnje prolazi kontrolu 13 kritičnih točaka, svaki pojedini proizvod ima svoj kontrolni broj, što je bezuvjetna garancija sigurnosti gotovog proizvoda za humanu oralnu medicinsku upotrebu.
Nužnost takve kontrole polazi od činjenice da postoji više stotina podvrsta zeolita, čija se ruda vadi iz rudnika, gdje su moguće nepredvidive kombinacije različitih podvrsta zeolita. Neki od njih su toksični, neki čak kancerogeni, organoleptički nerazlikovni. Moguć je neprepoznati prelazak jedne vrste zeolita u drugu, moguća su onečišćenja zeolita u zemljinoj kori, pa je to opravdani razlog kontinuirane zahtjevne  kontrole kvalitete i sastava zeolita po kriterijima za medicinske proizvode.
Budući je vremenski i financijski vrlo zahtjevna i skupa registracija medicinskih proizvoda, to proizvođači i distributeri ostalih zeolita na tržištu navode da su njihovi zeoliti registrirani kao ‘’zeolitna sirovina u kozmetici’’. Budući zeolitna sirovina u kozmetici ne udovoljava kriterijima sigurnosti EU za humanu oralnu upotrebu, proizlazi da je jedino medicinski PANACEO zeolit legalan i legitiman, odnosno garantirano siguran za humanu oralnu upotrebu.

panaceo logoS vašim pitanjima uvijek se možete obratiti našoj profesionalnoj Savjetodavnoj službi:

Panaceo Tim d.o.o.
Olujka Jasprica, mag.oec
S.I.A.F. holistički terapeut
Voditelj Savjetodavne službe
Representative: Panaceo GmbH, Austria
gsm: + 385 91 3772354 (viber, WhatsApp)
tel/fax: '+385 1 3772354
emails: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
www.panaceo.hr

                                     ♦

                                     ♦

                                     ♦