Putovanje - Austrijski Sibir - imanje Krameterhof


KrameterhofO B A (S)V I J E S T
Dragi svi usmjereni na ovu obavijest. Ako vas zanima priroda i suodnos prirode i čovjeka na uzajamno poštovanje, organizira se putovanje na imanje Krameterhof koje se nalazi u Lungau regiji, područje nazvano „Austrijski Sibir“. G.Holzer uspješno suživa s prirodom na nadmorskoj visini od 1100 do 1500m, na prosječnoj godišnjoj temperaturi od 4,50 C već 40 godina. Na imanju su zasađene tropske, mediteranske i druge biljke poput maslina, limuna, eukaliptusa i tko zna čega još. I sam je na početku zbog svojih uvjerenja bivao ismijavan od poznanika i školskih kolega no ustrajnost,  vjera i spremnost učiti od prirode te otvorenost prema eksperimentiranju u poljoprivredi, šumarstvu, stočarstvu, uzgoju riba i rakova, te u vrtlarstvu, dovela ga je do vlastitog modela permakulture (permanentna agrikultura) koji danas širi diljem svijeta.
Njegovi najbliži suradnici su crvi, ptice, ribe, svinje (Turopoljske), mravi, krtice, puževi i ostala Bogom dana stvorenja, koja tako reći, rade za njega. Voćke ne reže, biljke ne zalijeva i ne štiti protiv „štetnika“.
Seminar po imanju kod gospodina Holzera bi se odvio 4.6.2011 u subotu iz Zagreba. Cijena jednodnevnog seminara je 50€, što ne uključuje organizirani prijevoz autobusom. U ovisnosti popunjenosti autobusa odrediti će se i cijena puta. U sklopu seminara na imanju se nudi ručak (veganski/mesni) od 15€ sa desertom i potrebno ga je ranije najaviti.
Svi zainteresirani neka se jave na Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. do 1.4.2011 radi rezervacije mjesta i usklađivanja protokola sa imanjem.

Zdravi i veseli bili