Ritmom oko Svijeta | Djembe Radionica | Vikend intenziv

??? ??? ???????, ??? ??š?? ?????????.
Na ovom vikend intenzivu učiti ćemo ritmove sa najutjecajnijih dijelova svijeta koristeći djembe bubanj i naše tjelo (body percussion).
????? ?? ????? da svi moderni ritmovi, gruvovi i fraze, bio to drum'bass, reggaeton ili što god slušali, potječu od tradicijskog načina sviranja?!
Proučavajući tradicijske ritmove možemo vidjeti korjene današnje glazbe.

Iz mog iskustva, svirajući sa ljudima iz razih zemalja, uočio sam kako najpopularniji ritmovi vuku korjene iz ova četiri područja: Indija, Bliski Istok, Afrika i Južna Amerika.
Na ovom vikend intenzivu naučit ćemo svirati četiri bazična, jedostavna ritma koja svaki za sebe reprezentiraju jedan od ta četiri područja. Zatim ćemo naučiti varijacije na te ritmove te njihove pripadajuće brejkove kojima ćemo ih 'začiniti', dati im kompleksnost i kontekst. Izgradit ćemo kompozicije poštivajući tradicijski način sviranja i osjetiti dušu Indije, dušu Bliskog Istoka, Afrike i Južne Amerike.

???? ć??? ?? ?č????? ?
Prije svega, za ovaj vikend intenziv ne trebate imati nikakvo predznanje. Upoznat ćemo se sa instrumentom, pravilnom tehnikom sviranja i prije no što se uopće upustimo u učenje ritmova pozabavit ćemo se raznim vježbama za osvještavanje unutarnjeg pulsa. Te vježbe će nam pomoći u stabilnosti i samouvjerenosti u sviranju. Da ne ubrzavamo previše, da ne ispadamo iz ritma već da budemo unisoni i harmonični. Također ćemo koristiti Body percussion tehniku (sviranje po tijelu) kako bi osjetili ritam i tjelesno se povezali sa njim.
No, to nije sve! Kada naučimo te četiri kompozicije imat ćemo priliku odsvirati ih pred pravom publikom.
Tako je. Na kraju drugog dana radionice održat ćemo malu produkciju i pokazati publici što smo naučili! ?

?? ??????????,
Na ovoj radionici, imat ćete priliku:
- Osvjestiti unutarnji puls kroz razne zabavne vježbe
- Naučiti pravilnu tehniku sviranja djembe bubnja
- Naučiti svirati po svom tijelu
- Naučiti tradicijske ritmove iz nautjecajnijih djelova svijeta
- Naučiti mjere
- Naučiti djembe lingo (bas, ton, slap, flam,call, break, tru tu du tu tu du ta da da itd.)
- Svirati pred publikom
I najvažnije, dobro se zabaviti!

?????
Adresa je Vlaška 92, u prostoru starog kina.
?????
Subota i Nedjelja (17 i 18.09) svaki dan od 15 do 20 uz kratke pauze po potrebi.
???????
600 kn / 80€ za prijave do 1.9.
750 kn / 100€ za prijave do 15.9.
*Akontacija iznosi 50% cijene u trenutku prijave i nepovratna je. Potrebno ju je uplatiti do 24 sata nakon prijave, a ostatak iznosa do 15.9.

KONTAKT:
e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
mob: 091 787 5118

Ako imate svoji djembe bubanj i želite svirati na njemu, dapače, donesite ga. Za slučaj da nemate imamo određeni broj bubnjeva koje ćete moći koristiti, no broj je ograničen, zato se prijavite što prije! ?
Prijave: www.bit.ly/ritmomokosvijeta

marko šturmanVoditelj:
Marko Šturman - glazbenik, multiinstrumentalist koji je svoj život posvetio glazbi. Samouko je naučio svirati različite instrumente, od puhačkih (južnoameričke frule) do udaraljki (djembe, cajon, bongo i bubnjeve). Zbog svoje fascinacije svjetskom glazbom pohađao je različite radionice i muzičke etno kampove, učeći i dijeleći znanje sa glazbenicima iz cijelog svijeta te to znanje prenosi dalje kroz radionice.
Kroz godine svirao je s mnogim bendovima i umjetnicima poput Ayllu, Tribal jam orkestra, Vibrica, Kazan etno bendom te sa hrvatskom pjevačicom Ninom Kraljić. Danas aktivno svira s experimentalnim bendom Kosan, održava bubnjarske radionice i bavi se audio produkcijom. 

 

facebook događanje

 Nabavite si povoljno Djembe priručnik... klikni na sliku...

djembe prirucnik 2 naslovna