Australski didgeridoo u Zagrebu

POZIVNICA SRIJEDA 11.01.2017. od 18-19h Australski didgeridoo - zvukoterapija i meditacija
KOPRIVA CENTAR, Ilica 196

Damir, multi instrumentalista, praktičar Pellowah iscjeljivanja će održati grupnu didgeridoo zvukoterapiju koja će se raditi u sjedećem položaju. Po želji možete primiti i zvukoterapiju epifize koja se radi par minuta sa didgeriduom na stražnji dio glave za otvaranje trećeg oka. Dođite na ovaj specijalni doživljaj! Iskustva iz Apali centra su više nego pozitivni i uključuju različite doživljaje od vizija (i to vrlo intenzivnih slika) do osjećaja uzemljenosti, smirenja, jakih vibracija koje su se osjetile satima poslije, mirnog sna, te osjećaja povezanosti tijela u jednu cijelinu i bistrije razmišljanje.

didg majstorDidgeridoo (izgovaramo diđeridu) ili yidaki je prastari australski aboridžinski instrument korišten za povezivanje ljudskih bića sa Zemljom i Božanskim. Drevni aboridžinski iscjelitelji proizvode zvuk koji povezuje fizičko tijelo u cjelinu i budi svijest, te ju povezuje sa Vremenom Snova ili Dreamtime. Njihova legenda kaže da je ovaj život koji živimo i snovi jednako stvarni kao i budno stanje. Aboridžini će postaviti pitanje: "Da li ste sigurni koji je život stvaran, ovaj "budan" ili onaj koji "sanjate"?

Kada gledamo taj najstariji narod na svijetu, možemo puno naučiti od Aboridžina. Nisu imali ni nastambe, ni sustave, niti bilo koju pomoć od drugih naroda, samo oni, zemlja, lijekovi iz mršavo biljkama izrasle Australije, te naravno zvukoterapija didgeriduom koja se koristila prilikom ceremonija i iscjeljivanja ljudi. Didgeridoo proizvodi zvukovne frekvencije, niže od 20 Hz, koje mogu biti primjenjeni kao zvučna masaža. Te niske frekvencije koje izlaze iz didgeridua pomažu pri olakšanju bolova zglobova, mišićnih i koštanih bolesti i povreda, te kod različitih oblika trauma skeletnog sistema, tu govorimo o prijelomima i nategnućima. Izuzetno je učinkovito kod povezivanja fizičkog, mentalnog i emocionalnog sistema, te uklanjanju blokada u meridijanima. Naučno je dokazano da riješava apneju pri spavanju, a ona uzrokuje visoki tlak, te pomaže prilikom mršavljenja za osobu koja svira didgeridoo. Pluća, jezik, mišići usta, grlo, jednjak, dijafragma, stomačni mišići su primarni pokretači zvuka koji izlazi iz tog instrumenta.

didg grafikonRaspon zvukovnog vala kod didgeridoo-a pokazuje najjače frekvencije od 50 do 200 Hertza, dok dva skoka tog vala dosežu čak i 1000 Hertza. Interesantno je da uspije proizvesti i tonove niskih frekvencija koje pogoduju našem moždanim valovima u frekvenciji od 2 do 20 Hertza.

Na Univerzitetu Metafizičkih znanosti dr Richard Gebber potvrđuje da je iscjeljivnje zvukom praktična primjena vibracijskih frekvencija unutar zvučnog raspona ljudskog energetskog polja. Time dovode energetska tijela, čakre, organe, stanice i cjelokupno tijelo u harmoniju podržavajući optimalno zdravlje i vitalnost. Za uho se može reći da je jedan od naših najbolje povezanih organa. Kroz medulu oblongatu ili međumozak, zvučni živac je povezan sa svakim mišićem u tijelu. Jačina, fleksibilnost, centar ravnoteže i tonus mišića su afektirani vibracijskom informacijom primljenom putem zvuka kroz uho. Uz to, kroz vagus živac, unutarnje uho je povezano sa srcem, plućima, jetrom bubrezima stomakom, glasnicama, mjehurom i crijevima. Svi sistemi u našem tijelu su primatelji informacija kroz vibracije u trenutku ulaska u uho.

Individualna zvukoterapija direktnog zvuka usmjerenog u centar epifize ( u predjelu malog mozga) dovodi do posebne vibracije za koju neki potvđuju otvaranje trećeg oka, odnosno pojačavanje intuitivnih sposobnosti.

Duboki vibracijski zvuk ovog termitima izdubljenog debla priziva osjećaj snage zemlje. Ovaj poseban primordijal zvuk, u sinkronicitetu sa zemljom i ljudskim tijelom pokreće zaustavljene čakre kroz svoje vibracije. Naše tijelo i dalje vibrira nakon završene zvukoterapije, osjećamo strujanje i posebno smirujući i ugodan efekt na kompletan sustav.Zbog toga kažu da nas dovodi do posebnog stanja "snova".

Aboridžini Sjeverne Teritorije u Austaliji, Arnhem Land kažu da je duh ratnika ostao u njemu i zbog toga se može čuti duboki hum zvuk kad stavimo uho na njegov otvor i poslušamo u tišini.

Pojedinačni tretmani su isto tako mogući i uključuje dijagnosticiranje blokiranih meridijana bakrenim L-antenama, te direktna vibracija didgeriduom u visini 10 cm iznad tijela.

Cijena ulaza je 50 kuna.

Mjesto: Kiparski atelje -Multimedijalni centar KOPRIVA, Ilica 196

Organizator: Snježana Dragičević, Udruga PellowahHR, mob:098 16 16 077 ili na Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.za sve druge informacije.

Zagreb, Croatia
0981616077
Udruga PellowahHR