Didgeridoo radionica 15.10.2013.

Jedan od najstarijih instrumenata na svijetu, didgeridoo, tradicionalno je glazbalo australskih aboridžina. Jednodnevna radionica početog sviranja ovog puhaćeg instrumenta namijenjena je svima koji žele upoznati didgeridoo, ali i onima koji žele produbiti svoje početno znanje. U jednom terminu od tri sata, imate priliku saznati sve o povijesti i izradi instrumenta, a kroz jednostavne vježbe sviranja, naučiti će te kako:
- proizvesti osnovni ton,
- svirati alikvotne tonove,
- savladati načine cirkularnog disanja, te
- koristiti usne, glas, obraze, jezik, vilicu i dijafragmu u sviranju.

Voditeljica radionice je Pupi Iva, jedna od rijetkih didgeridoo sviračica. Sviranjem i proučavanjem načina sviranja didgeridoo-a bavi se sedam godina, a do sada je pohađala radionice mnogih poznatih didgeridoo svirača kao što su: Dubravko Lapaine (Hr), Ondrej Smeykal (Cz), Gauthier Aube (Fra), Lies Beijerinck (Niz), Andrea Ferroni (Ita), Martin O'Loughlin (Ita), Ilario Vannucchi (Ita). Tokom godina održala je niz samostalnih i grupnih radionica, organizirala nekoliko didgeridoo koncerata, te aktivno sudjeluje u promicanju didgeridoo kulture u Hrvatskoj. Dio je književno-glazbenog projekta za predškolsku i školsku djecu Didgpriče Didgstories.

Radionica će se održati 15. listopada 2013. od 17 do 20 sati u prostoru ateliera Owl, Vlaška 81a.

Cijena radionice: 150 kn

Vlastiti instrument i glazbeno predznanje nije potrebno imati!
Prijave su obvezne na 091/5049734 ili Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.