Radionice koje slave brazilsku kulturu: 18. – 20.lipanj 2020.

Brazilactica weekend 9.5.
Iako se Festival brazilske kulture ove godine neće održati u punom sjaju, naši vjerni posjetitelji i posjetiteljice neće ostati zakinuti za aktivnosti koje slave brazilsku kulturu! Uveli smo Brazilactica weekend koji će se održati od 18. do 20. lipnja2020. Sastojat će se od radionica namijenjenim manjim grupama ljudi, a i od radionica na otvorenom.

Za početak, 18. lipnja, vaše nepce šaljemo na gastronomska putovanja Brazilom! U suradnji s Udrugom Vestigium osmislili smo radionicu na kojoj ćete naučiti pripremati neka od tipičnih brazilskih jela. Posebni gosti radionice su Bruno Möller i Diego Alves, a radionica je otvorena za sve starije od 18 godina. Broj mjesta je ograničen pa požurite s prijavom!

Kava je mnogima od nas neizostavan početak jutra, pa ako ste među njima, uz naše suradnike iz Quahwe možete otkriti sve zanimljivosti o tom napitku. Kroz posebnu radionicu upoznat ćete se s poviješću i načinom proizvodnje kave te ćete na kraju radionice imati priliku kušati više različitih vrsta kave. Više o načinu prijave i kotizaciji te dodatne informacije o tome što je uključeno u radionicu provjerite na Facebook događaju.

Sjećate li se požara u Amazonskoj prašumi koji se dogodio prošle godine? Unutar Brazilactica weekenda predstavljamo vam i 'Amazon Fire Mural' koji ćete moći pogledati u Botaničkom vrtu PMF-a u Zagrebu, od četvrtka do subote, u vrijeme u koje je Vrt otvoren za posjetitelje i posjetiteljice. Izložak je nastao u suradnji volontera Europskih snaga solidarnosti i mladih iz lokalne zajednice. Cilj izloška je pružiti vjerodostojne informacije o požaru te osigurati mjesto za refleksiju na sam događaj i utjecaj istog na okoliš. Više o događaju potražite ovdje.

Svi ljubitelji i ljubiteljice pokreta, u petak, 19. lipnja u 18:00 sati mogu nam se pridružiti na besplatnoj radionici capoeire u Parku Stara Trešnjevka. Posebna oprema, kao ni najava, nisu potrebne, ali preporučamo da se odjenete ugodno.
Na samom kraju događanja moći ćete sudjelovati i u zanimljivom kvizu! Okupite svoju ekipu, provjerite koliko znate o brazilskoj kulturi, a možda i osvojite nagrade iznenađenja naših donatora Caffe bara Crni Mačak i Terrible Creations. Više o lokaciji, načinu sudjelovanja i prijavi potražite na događaju.
Sve radionice će se održati u skladu sa svim epidemiološkim uputama koje će biti na snazi u trenutku održavanja Brazilactica weekenda.
Događaj organizira Udruga Amazonas u suradnji s partnerima: Botaničkim vrtom PMF-a u Zagrebu, Udrugom Vestigium i Quahwom. Donatori događanja su Caffe bar Crni Mačak, Terrible Creations i Bauhaus Hrvatska.
Raspored događanja:
Četvrtak 18.06.
10:00 - 18:00 Amazon Fire Mural, Botanički vrt PMF-a u Zagrebu (15:00 - 17:00 – rasprava s kreativnim timom)
17:00 - 19:00 Coffee experience, Quahwa (Nikole Tesle 9/1)
17:00 - 21:00 Brazilian Food workshop, Udruga Vestigium (Rudeška cesta 142)

Petak 19.06.
10:00 - 18:00 Amazon Fire Mural, Botanički vrt PMF-a u Zagrebu (15:00 - 17:00 – rasprava s kreativnim timom)
18:00 - 19:15 Besplatna capoeira radionica, Park Stara Trešnjevka
Subota 20.06.
10:00 - 18:00 Amazon Fire Mural, Botanički vrt PMF-a u Zagrebu (11:00 - 13:00 – rasprava s kreativnim timom)
17:00 - 19:30 Brazilactica kviz, Udruga Amazonas (Ljubljanica 7)



Udrugu Amazonas možete pratiti i na društvenim mrežama:
Facebook
Web
Instagram
Info:
Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.; 098 914 2825