FENG SHUI - 1 stupanj

FENG SHUI - 1 stupanj
(5 Cjelina - 8 Radionica / Predavanja)
- unutar ovih tečajeva Feng shui 1 upoznajemo temelje filozofije Feng shui-a kao metode uređivanja prostora oko nas u skladu sa energijama okolo nas

Prvi dio Feng shui-a podijeljen je na slijedeće teme/radionice:
Uvod, Fizičko čišćenje prostora, Energetsko čišćenje prostora, Astrologija 9KI brojeva prostora i osoba (ova je duža od ostalih) te Smjerologija.

Svaka tema obrađivat će se kao zasebna i zaokružena cjelina, no uvjet je da se ide po redu obzirom da se na svakom djelu uči nešto kao temelj što nam treba na slijedećoj radionici.

Cijela cjelina odnosno sve ove radionice zajedno zamišljene su kao Osnovna praktična primjena Feng Shui-a unutar svakodnevnog života za svakoga koga zanima ta tema.

FS 1 - UVOD
- Kroz prvi susret upoznat ćemo se sa temeljima filozofije Feng shui-a kao metode uređivanja prostora oko nas u skladu sa energijama. Kažemo da postoje dvije kuće - mi sami i naš fizički dom. Svaka promjena unutar njega također nam donosi povoljne ili nepovoljne prilike u život te se i odražava na nas same. Učimo kako energija teče, osnovne elemente i principe samog djelovanja prostora. Važno nam je kao osnova za daljnje 'otkrivanje' kojeg smo elementa mi (kao osobe), te kojeg elementa su 'stvari' oko nas, djelatnosti kojima se bavimo ...

FS 2 - FENG SHUI FIZIČKO ČIŠĆENJE PROSTORA
- Kroz fizičko raščišćavanje nereda pokrećemo energiju uokolo nas.
Obzirom da mi 'živimo' sa našim prostorom on izražava naše unutarnje stanje. Najbolji korak kako unutar sebe i svoj života vratiti aktivnu energiju i vitalnost te pokrenuti svoju volju upravo počiva na vanjskom pospremanju nereda. To je fizički vrlo vidljivi pomak i on nam dopušta da naš napredak napravimo u veselom tonu.
Na ovoj radionici radit ćemo konkretno i svaki nered ćemo detektirati sa određenim dijelovima života, a vi ćete naučiti kako točno i na koji dio života utječe nered, nezavršene stvari i ostalo. Već nakon osvještavanja ovog djela vašeg prostora stvari u vašem životu se počinju vrlo brzo mijenjati - jer ćemo kvalitetnom energijom povećati priljev povoljnih prilika i novih stvari u naš život.

FS 3 - FENG SHUI ENERGETSKO ČIŠĆENJE PROSTORA
- Akumulirana negativna energija u prostoru znači da su svaka emocija, svaki događaj i utjecaj izvana zapravo energije koje se 'skupljaju' u našem prostoru i samim time mi ih osjećamo kao naše. Samo energetsko čišćenje preporuča se barem jednom godišnje kao blagoslov prostora i 'dovođenja' svježe energije u prostor koja tada može nesmetano cirkulirati bez 'starih sjećanja'. Ujedno postoje mnoge situacije nakon kojih se preporuča energetsko čišćenje prostora - svađe, bolesti, preseljenje, želja za aktivacijom života ....
Ovu radionicu radimo uvijek kod nekog od sudionika (po dogovoru) kako bi kvalitetno iskoristili vrijeme i ujedno i nekome energizirali i blagoslovili prostor. Naime, skripta je pripremljena i nema potrebe za zapisivanjem, već za praktičnom primjenom i radom :)

FS 4 - ASTROLOGIJA 9KI BROJEVA OSOBA I PROSTORA
* PO OSOBAMA
- Ovaj dio govori nam o tome tko su osobe energetski, kakav je odnos između osoba, između osoba i prostora, osoba i smjerova, na kojoj poziciji se osobe koje godine, mjeseca, pa i dana nalaze ... Pomoću nje izračunavamo Zapadne i Istočne, osobe, povoljne zone i smjerove unutar prostora. Uči se što koga hrani, iscrpljuje ili je neutralno: boje, oblici, smjerovi, djelatnosti ...
* PO PROSTORU
Ovdje se počinje koristiti magični kvadrat sa svojim objašnjenjima unutar prostora. Kako se što (koji element) ponaša, odnosno kako djeluje u određenim dijelovima našeg prostora / doma. Temeljit početak uređenja prostora po Feng shui-u koji nam također (kao i kod osoba) pokazuje kako se elementi zajedno ponašaju u prostoru, gdje se koji i kada treba nalaziti, gdje je koji element i što ga hrani, iscrpljuje ili je neutralan s njim ...

FS 5 - SMJEROLOGIJA
- Smjerologija se bavi našim kretanjem u manje i više povoljnim smjerovima, kao i što nam oni nose. Odnosi se na preseljenja, kraća putovanja, promjene posla, odlazak u mirovinu, promjenu pozicije kreveta ... kao i na pitanje u kojem smjeru krenuti u određenoj godini/mjesecu?

Potvrde o Završetku dobivaju se u 2 navrata: nakon prođene prve 3 cjeline (3 radionice) te druga nakon prođenih ostalih 2 cjeline (5 radionica).

Predlažem 2 – 3 varijante:
1. Prolazak cijelog stupnja: prolazak svih 8 radionica i završetak
Osnovne praktične primjene Feng shui-a odnosno 1.stupnja
2. Prolazak Prve 3 radionice (Uvod te fizičko i energetsko čišćenje):
za sve koji žele znati osnove osnova Feng shui-a te se redovno brinuti o svom prostoru u vidu 'čišćenja' uz saznanje što ono radi te kako se izvodi pravilno
3. Prolazak jedne po jedne cjeline: ukoliko netko želi može prolaziti
dio po dio, no tada će svaki put morati čekati novu grupu

maya

Ono što je bitno za napomenuti da su sva predavanja popraćena skriptama tako da nema potrebe za zapisivanjem već se odmah prelazi na objašnjavanje, rad, primjere sudionika, zajednički rad, zadatke, te su dozvoljene i interakcije i pitanja bez gubitka vremena na hvatanje bilješki.

Svaka radionica traje 4 sata, pojedinačna cijena radionice je 400,00kn, tako da je cijena cijelog stupnja 3200,00kn (8 radionica), uplate na Maya d.o.o. U cijenu cijelog stupnja je uključen i 1 izlazak na teren - 'Dan za primjere Feng shui-a u praksi'.

* lokacije su svi gradovi gdje se skupi grupa
* info na www.maya.hr
* mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
* Voditeljica: Maya, Maja Cavrić
  Duhovna Učiteljica, Iscjeliteljica te Spisateljica