ODJEK JEDNOSTAVNOSTI - Plesno-meditacijski retreat

22. - 26.9.2018., Otok Vis, Hrvatska
“Crkva kaže: tijelo je grijeh
Znanost kaže: tijelo je stroj
Reklame kažu: tijelo je biznis
Tijelo kaže: Ja sam slavlje.”
- Eduardo Galeano

Većina nas je rođena s tijelom koje osjeća, istovremeno otpornim i osjetljivim. Tokom odrastanja smo bili oblikovani izvana i iznutra: brojnim ugodnim ili neugodnim iskustvima, eksplicitnim i implicitnim porukama ljudi oko nas, kao i našim vlastitim osjećajnim rekacijama na njih. Za mnoge od nas je odrastanje značilo da moramo zatvoriti jedan dio svoje senzualnosti i senzitivnosti, učeći da tijelo koristimo, a ne da ga potpuno nastanimo.

Gubljenjem kontakta s vlastitim osjetilnim tijelom, gubimo i dio slatkoće koju donosi svakodnevni život.

Tokom ovih pet dana istraživat ćemo kapacitet tijela da još dublje uživa u pokretu i mirnoći, da lakše osjeća užitak te da taj osjećaj proširimo i izvan naše plesne dvorane na pijesak, šljunak, stijene i zemlju ispod beskrajnog otočkog neba.

Za sudjelovanje u ovom retreatu vam nije potrebno prethodno iskustvo, ali su znatiželja prema pokretu, sebi i drugima apsolutni preduvjet. Molim vas da me unaprijed obavijestite ako imate bilo kakvih posebnih potreba tokom retreata, bilo zbog svog tjelesnog ili zbog svog emocionalnog stanja.

Radimo 4h dnevno, a ostatak dana imate za dobro društvo ili dobru samoću, odmaranje, guštanje u brojnim lokalnim konobama, sunčanje i kupanje u još toplom moru koje je udaljeno 10-ak minuta ili odlazak na malo udaljenije plaže koje su već nekoliko godina za redom proglašavane najljepšima u Europi…

Uz ovdje opisani program, polaznicima će biti ponuđena i vođena kakao ceremonija.

Retreat će biti vođen na hrvatskom i engleskom jeziku.

VODITELJICA:
Enesa Mahić

2004. sam završila 4-godišnju edukaciju iz tjelesne psihoterapije Core Energetics, 2003.-2007. godine asistirala na prvom hrvatskom treningu Core Energetics, 2011. dovršila trogodišnju edukaciju iz kliničke psihologije i rada s traumom te edukaciju za učiteljicu plesne meditacije 5Ritmova.

Zadnjih 15-ak godina radim individualno s klijentima, vodim grupe te predajem na Centru za integrativni razvoj u Zagrebu te Integrative Core Dynamics u Budimpešti. Trenutno sam na prvoj godini trogodišnje Somatic Experiencing edukacije. Članica sam Europskog udruženja tjelesnih psihoterapeuta.

To je ono što radim :)
A ono što jesam: zaljubljena u Život i ljudske (ne)savršenosti.

ASISTENTICE:
Annelies Verseveld

Podučavam srednjoškolce umjetnosti znatiželje (kazalište, umjetnost, ples) od 1998. Plesati sam počela 1993. kad mi je nakon rođenja kćeri trebala praksa da se pobrinem za sebe.

5Ritmova podučavam od 2010. godine.

Od 2011. sam certificirana savjetnica psihosinteze, educirana za vođenje i slušanje srcem.

Za mene je podučavanje zapravo prisjećanje na vlastito fluidno, tajanstveno, uvijek promjenjivo Ja. Volim stvarati prostor za duboko istraživanje sebe, kreativnost, humor i povezivanje.

Caro Noiret
Caro je putnica, istraživačica zvuka, ljudi, glazbe i energije.
Kao nadahnuta plesačica na ovom ljudskom putovanju, pušta stopalima da je vode na njezinom putu utjelovljavanja. Praktikantica je shiatsua i masaže te završava edukaciju za učiteljicu metode pokreta Open Floor. S velikom radošću i čašću će se pridružiti Enesi i timu i na ovom Odjeku jednostavnosti.

CIJENE:
Za rane prijave do 15.6. cijena je 800kn
Za prijave 16.6.-31.7. cijena je 1000kn
Za prijave iza 1.8. cijena je 1500kn

U cijenu nisu uračunati put, smještaj i hrana. Smještaj je moguće dijeliti s drugim polaznicima i cijene se ovisno o odabranom smještaju kreću 10€-30€ dnevno po osobi.

Prijava je važeća uplatom nepovratnog pologa od 300kn koji je uračunat u cijenu.

INFORMACIJE I PRIJAVE:
Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
www.corenesa.com