Ayurvedski detox

Prijelaz sezona najbolje je vrijeme za čišćenje i regeneraciju organizma. Imamo dva nova termina 17.10. i 24.10.2015. za 7 dnevni Ayurvedski Detox u Istri, ostala su samo 3 sobe

Grupe su od maksimalno 7 osoba zbog mogućnosti potpunog posvećenja svakom klijentu.
Cijena programa je 5500kn za 7 dana individualna jednokrevetna soba ili -10% za dvokrevetnu.

U cijenu je uključeno:
• Individualne konzultacije i plan programa prije početka terapije
• Dnevna provjera i konzultacije, praćenje terapije
6x abhyanga masaža sa hladno prešanim sezamovim uljem + biljne dekokcije,
6x sauna,
6x limfna drenaža
Ayurvedska prehrana
Preparati tokom terapije
Jutarnja yoga i meditacija
Dnevne šetnje

Smještaj u Vili Glavini www.glavini.com
Ukoliko ste zainteresirani ili imate nekih pitanja kontaktirajte nas telefonom na 095/730-4379 ili mailom Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. ili se prijavite preko obrasca na dnu stranice....

Nebojša Rađenović i Branko Marković
www.detoxistria.com

glavini-3-small

Virechana
Ayurvedska Detoksikacija

Petodnevni program uključuje:
♦ Individualni Ayurvedski pregled / konzultacije
♦ Pomno biranu i lako probavljivu prehranu za vrijeme boravka
♦ Svakodnevnu masažu, limfnu drenažu i saunu
♦ Čišćenje sinusa po potrebi
♦ Prilagođene biljne čajeve
♦ Yoga i tehnike opuštanja
♦ Uživanje u prirodi i šetnji

Uzroci za nakupljanje toksina u tijelu su razni stres, neredovita i loša prehrana, socijalni život i okolina u kojoj živimo i radimo. Poremećaj u spavanju, redovitom dnevnom metabolizmu, bolovi, umor, blokade, česte upale, gripe ili prehlade signali su da nešto u nama ne funkcionira kako treba i neminovno vode do zdravstvenih problema i na kraju bolesti. Naše tijelo nam šalje signale prije nego što se bolest manifestira, ali u vremenu kojem živimo teško nam je slušati i sebe, a kamo li druge.

Toksine u organizmu možemo, grubo, podijeliti u one koji su topivi u vodi i one koji su topivi ili se vežu za masti, kao npr teški metali. Ayurveda koristi posebne terapeutske procedure da eliminira toksine i blokade u tijelu kroz procedure koje se zovu Panchakarma ('Pancha' na Sanskritu znači pet, a 'Karma' procedura / akcija). Najčešće terapija i tretmani traju 5, 14 ili 21 dan.

Kao i u svakom tretmanu, proces Panchakarma terapije zahtjeva pripremu tijela prije glavnog tretmana izbacivanja toksina iz tijela. Priprema je najvažnija i o njoj ovisi uspjeh terapije. U našem Ayurveda Detox centru Glavini koristiti ćemo najčešće dvije vrste ayurvedske detoksikacije purgaciju ili virechanu i nasiyu odnosno čišćenje sinusa. Tretmani u centru traju 5 dana.

Što je procedura zvana Virechana i kako ona djeluje na tijelo?

Virechan čisti toksine iz krvi, lojne žlijezde, bubrege, želudac, tanko crijevo, debelo crijevo, jetru, žuč i kanale kojima se krv kreće. Ovo je odlična metoda za pomaganje kod raznih stanja tipa: hemoroidi (ako krvare javiti se na pregled kako bi se ovaj problem riješio prije nego idete na virechanu), fleke na licu, žutica, kronične groznice i povišena temperatura, povećani abdomen.

Virechana otklanja otrovanja, učestala povraćanja, probleme sa slezenom, apscesima, problemi s očima, bol u crijevima, kolitis, vaginalni problemi, problemi sa sjemenom, crijevnih parazita, čireva, gihta, problemi s krvlju i sa toksičnošću krvi, otežano uriniranje i upale u urinarnom traktu.

Pomaže kod akutnih proljeva, dizenterije, slabo probavljanja hrane, trovanja hranom, kamenja u bubrezima ili žuči, povećanom želučanom kiselinom, problemima sa jetrom, kolesterolom. Reumatoidni artritis, kožne bolesti poput ekcema, iritabilni kolon. Gubitak viška kilograma. Smanjuje napetost, nervozu i stres te poboljšava san.
♦ Izbacivanje toksina i viška sluzi iz probavnog trakta
♦ Poboljšanje probave
♦ Olakšanje kod raznih poremećaja želuca i crijeva
♦ Oslobađanje toksina iz jetre što dovodi do poboljšanog metabolizma i probave masnoće
♦ Pomaže kod kožnih problema, alergija i osipa

Virechana nije preporučena kod akutne groznice ili temperature, unutarnjih krvarenja iz želuca ili iz rektuma, čireva, rektalnih čireva, jake konstipacije u trudnoći, tijekom ili neposredno prije menstruacije, dehidriranosti, slabosti. Osobe koje imaju želučani ili materični prolaps ne rade virechanu. Kod gore napomenutih tegoba obratite se stručnoj osobi kako bi mogli poraditi na tegobama i kako bi uskoro bili spremni za virechanu.

Purvakarma – priprema za virechanu

Dva, tri dana prije Panchakarme jesti laganu, jušnatu, dobro kuhanu hranu (juhe ili variva) sa začinima poput kumina, đumbira, kurkume, kayenskog papra, crnog papra. Izbjegavajte masnoće, ulja, ghee, sir, putar, mlijeko, pšenicu, rižu, šećer, meso i ribu. Popijte jednu čašu mlaćenice dnevno (stepko) s malo soli. Tijekom dana popijte vodu s medom. Na jednu čašu tople vode dodajte 2 čajne žličice meda i to popijte 2-3 puta dnevno. Uvijek pijte toplu vodu. Ovim postupcima ćete znatno olakšati tijelu da izbaci više toksina.

Uljenje / Snehapana

Sam čin čišćenja dolazi tek nakon što se prođe procedura pod imenom Snehapana ili uljenje. Ulje se radi interno (konzumiranjem ghee-a) i externo (masaža, abhyanga). Smisao uljenja iznutra je da se toksini i teški metali vežu na masnoću te da se „rastope" i povuku u probavni trakt tako da se prilikom čišćenja ti toksini izbace iz tijela.

Masaža / Abhyanga

Uljenje iz vana djeluje na sličan način samo što takvo uljenje kroz masažu sa viskoko kvalitetnim ayurvedskim sezamovim uljem (koje sadrži preko 40 biljaka) povlači toksine iz kože kroz druga tkiva putem krvi do organa i opet ih smješta u probavni trakt tako da se prilikom čišćenja kroz stolicu ili znojenjem izbace van.

Znojenje / Swedana

Nakon svakodnevne masaže osoba ide na proces parenja koji se zove Swedana ili znojenje. Parenjem tijelo proizvodi znoj koji je prirodni detoksicijsi sistem tijela. Kroz lojne žlijezde se metabolički i drugi otpadi izbacuju iz tijela jer se povećava protok krvi u koži i potkožnom tkivu. Veći protok krvi nosi kisik i nutrijente što dovodi do dodatnog hranjenja i regeneracije kože. Povećava se kolagen i samnjuju se bore. Para dolazi i do mišića što uzrokuje opuštanje zgrčenim mišića i do veće fleksibilnosti. Jako dobro se čisti limfa, smanjuje upala, obnavljaju se stanice. Moderna znanost je otkrila da se prilikom zagrijavanja tijela povećava broj bijelih krvnih zrnaca koja su zaslužna za dizanje imuniteta.

Paschatkarma – procedure poslije virechane

Ovo je ključan period cijelog procesa. Probavna vatra je vrlo slaba zbog purgativa i vi ju morate polagano ojačati ili ćete u suprotnom nakupiti toksina i sav prethodni posao neće biti od velike koristi. Trebate pratiti posebnu prehranu još dva dana kako bi probavna vatra (metabolizam) ojačala.

Nasyam – nosna terapija

Nos su vrata prema glavi, sinusima i plućima. Nasyu najčešće koristimo kod problema sa sinusima, osjetilima (usta, nos, uho i oči), emocijalnih tegoba, blokada, čišćenju limfe, problema sa cervikalnim dijelom. Djeluje na probleme od ramena naviše, pa tako i na mozak. Tijekom tretmana oslobađa dišne puteve i sinuse viška sluzi i blokada, te dozvoljava nesmetan dotok kisika, smanjuje tijeskobu, osijetila i misli su izoštreni.