Moksibustija- terapija toplinom - besplatna prezentacija

SVE DETALJE O NOVOJ SPECIJALIZACIJI MOŽETE SAZNATI NA BESPLATNOJ PREZENTACIJI 1.04. 2017. u 14 sati.

MOKSIBUSTIJA je jedna od metoda pomoći nastalih u sklopu tradicionalne kineske medicine. Zagrijavaju se akupunkturne točke sa zapaljenim štapićem (moksom).

Štapići mokse su napravljeni od sušenog i mljevenog divljeg pelina. Pelin (Artemisia vulgaris) se pokazao kao najbolja trava, čije jednakomjerno sagorijevanje oslobađa toplinu, te na taj način omogućava terapijsko djelovanje.

Koristi se već više tisuća godina. U kombinaciji s ostalim tehnikama rada na tijelu poput shiatsua, masaža i ventuze (cupping terapija) postižu se izuzetni terapijski učinci, a može se koristiti i kao samostalna terapija ovisno o pojedinim tegobama.

Zadatak i krajnji efekt moksibustije je da, u prvom redu, zagrije akupunkturne točke na merdijanima i iz njih eliminira „hladnoću“, zatim da uspostavi kretanje vitalne energije (qi) i krvi, podigne Yang iz kolapsa i da prevenira mnoga stanja i bolesti.

Čak se navodi u literaturi o tradicionalnoj kineskoj medicini da povremeno tretiranje akupunkturnih točaka moksom na zdravom čovjeku prevenira različite vrste bolesti i podiže vitalne energije u tijelu.

Kako izgleda tretman?

Moksa štapići su dugački 20-ak centimetara i promjera su oko 1,5 centimetar. Sa zapaljenim štapićem zagrijavamo točke s razmaka od nekoliko centimetara. Za vrijeme tretmana klijent osjeća ugodnu toplinu na dijelovima koji se zagrijavaju i automatski se tijelo počinje opuštati.

Moksu radimo kod reume, loše cirkulacije (hladni ekstremiteti), proljeva, kroničnog umora, bolesti bubrega , mokraćnoga mjehura i ostalih zdravstvenih problema .

 

1. travnja 2017. u 14:00 do 16:00

ADRIANUS LOGO MANJI


Učilište Adrianus

Nova cesta 4, 10000 Zagreb, Croatia
Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Tel: 01/3091613