DUHOVNI SUSRET S PARAMAHAMSOM VISHWANANDOM

‘Moje je poslanje otvoriti srca ljudi kako bi prepoznali i prihvatili vječnu božansku ljubav.’
- Paramahamsa Sri Swami Vishwananda

U prosincu ove godine u Hrvatsku dolazi Paramahamsa Vishwananda, prosvijetljeni duhovni učitelj koji putuje svijetom kako bi s ljudima podijelio svoje viđenje života, duhovnosti i Božanskoga. To radi kroz duhovne susrete, „darshane“, duhovne razgovore - „satsange“ i hodočašća na sveta mjesta.
Svake godine posjeti brojne države svijeta na nekoliko kontinenata, gdje na duhovnim susretima, darshanima, svakoj osobi daje osobni blagoslov kako bi u njoj otkrio unutrašnju svjetlost i ljubav duše, a sama riječ „darshan“ znači vidjeti svetu osobu.
Na mnoge ljude prvi susret s Paramahamsom Vishwanandom ostavlja dugotrajan dojam bezuvjetne ljubavi, što im pomaže u njihovom napredovanju na duhovnom putu.
„Kada gledam u vaše oči, ja ne gledam u njih, jer u trenutku kada dotaknem vaše čelo,
čak iako izgleda kao da vas gledam u oči, one nestaju, i pojavljuje se sama vaša duša.
To je ono u što gledam.“

Za svoj mirotvorni rad nagrađen je nagradom Peace Pole (hrv. „Stup mira“), što je priznanje za dovođenje do unutrašnje promjene u ljudima i zalaganje za mir u svijetu. Također nosi titulu „Mahamandaleshwar“, dakle „onaj koji prebiva u mnogim ashramima i hramovima kao čuvar i stup vjere“ koju su mu dodijelila sva četiri poglavara Vaishnava sampradaye (hinduističke duhovne loze) te je prvi duhovni vođa, koji prebiva u Europi, a dobio je ovu titulu. Londonska Kuća parlamenta dodijelila mu je nagradu Bharat Gaurav za životno djelo.
Svaki njegov posjet pojedinoj zemlji postaje pravi međukulturalni i međunarodni događaj koji privlači sudionike iz svih okolnih zemalja, pa i šire.

DUHOVNO-KULTURNI SUSRETI U SPLITU I RIJECI
10. i 12. prosinca 2017.

Povodom dolaska u Hrvatsku krajem ove godine Paramahamsa Vishwananda će 10. prosinca posjetiti Split i 12. prosinca Rijeku, gdje će se održati duhovno-kulturni susreti, darshani.
Program duhovnog susreta uključuje pjevanje duhovnih pjesama iz različitih tradicija, čemu će ovom prigodom svojim sudjelovanjem doprinijeti zbor Marjan iz Splita, internacionalna glazbena skupina Prema Vahini, glazbena skupina iz Slovenije Bhakti Sounds Slovenia, bubnjarska skupina „Ritam srca“ i bhajan skupina Shiva Bala Yogi.
Kao osoba koja živi duhovnim životom posvećenim Bogu, u svakoj zemlji koju posjeti s velikim poštovanjem i zanimanjem posjećuje duhovne znamenitosti, crkve, katedrale i hramove, te će tako i za ovog svog posjeta Hrvatskoj posjetiti i razgledati neka od poznatih hrvatskih svetih mjesta.

Dođite i sudjelujte u ovom iznimnom događaju!

Prijavite se na duhovne susrete, darshane, online na: http://bhaktimarga.hr/darshan-2017/

Program darshana:

Darshan u Splitu 10. prosinca 2017.

Mjesto održavanja: Hotel Radison Blu, Put Trstenika 19, 21 000 Split
Početak održavanja: 15:00 sati
Telefonski kontakt za Split: +385 98 77 32 76
E-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Darshan u Rijeci 12. prosinca 2017.

Mjesto održavanja: Sportska dvorana Kostrena, Žuknica 1b, 51 221 Kostrena
Početak održavanja: 17:00 sati
Telefonski kontakt za Rijeku: +385 91 162 3685.
E-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Za darshan u Rijeci organiziran je prijevoz iz Zagreba. Više informacija na: +385 95 8465 988.

Darshan je besplatan, a sve donacije su dobrodošle!

Za više informacija o organizatoru susreta, udruzi Bhakti Marga, i poslanju Paramahamse Vishwanande, posjetite internetsku stranicu: http://bhaktimarga.hr

„Darshan je susret s čovjekom čija se ljubav i energija prelijeva na sugovornika. To je susret koji cijeli život ostaje u lijepom sjećanju. Svako prisjećanje obnavlja toplinu u srcu
i lijepe misli u umu. Darshan s Paramahansom Vishwanandom je poklon života.“

Jadranka – Pranati

PARAMAHAMSA VISHWANANDA 1