KONSTELACIJE, ZAGREB: Sram, 15.06.2019., Zagreb


TEMA: Sram, nesigurnost i ponos

ZAGREB, Subota 15.06.2019.
Od 10:00 do 18:00 sati
CIRUSS - Centar za razvoj svijesti i stvaralaštva iz Rijeke dolazi u Zagreb
Voditeljica: Ines Lazarević Rukavina
LOKACIJA: Okićka 25, Trešnjevka

Iako naizgled 3 nepovezane teme, sram, nesigurnost i ponos predstavljaju zapetljaj koji stvara veliku kočeću silu u nama, zatvarajući nas u svijet začaranih krugova blokade i želje za oslobođenjem.

Kroz radionicu Konstelacija u lipnju, radit ćemo na iscjeljivanju duboke nesigurnost, koja dovodi do dva obrambena mehanizma na površini ličnosti: srama i ponosa.

Prolazeći kroz neko iskustvo (najčešće u djetinjstvu), koje nam proizvede jak osjećaj nesigurnosti i stvara sliku o svijetu kao o nestabilnom mjestu, naši ljudski mozgovi trebaju izolirati kako bi se zaštitili od neuronskog sloma. Izoliramo to mjesto u našem umu, kao da se radi o infekciji koju treba staviti u karantenu. Izvana stavimo stražare i ne puštamo nikoga blizu. Pa čak niti ljude koji nam žele pomoći previti ratnu i staviti lijek na nju.

Mozak izabire razne stražare, ali najčešći su sram i ponos. Kada vidimo da se približavamo ranjenom mjestu, aktiviraju se stražari i počinjemo se sramiti, izbjegavajući suočavanje s bolnim iskustvom. Druga verzija je da se počinjemo ponositi (negativan ponos, vrsta tvrdoglavosti) i onda opet ne dozvoljavamo da se stvari promijene jer smo preponosni popustiti pred tuđim mišljenjem ili savjetom. Ponekad se samo radi o tome da priznamo nekom drugom da je u pravu.

Kroz ovu radionicu tražit ćemo iscjeljenje za naše duboke osjećaje nesigurnosti i zahvaliti se sramu i ponosu što su nas štitili, te ih otpustiti iz „službe“. Jer kad je rana iscjeljenja, stražari više nisu potrebni.

Napomena:

Ponekad mi sami nismo iskusili takvo jako iskustvo koje stvara nesigurnost, već ju nosimo u obiteljskom polju od predaka. Njima se nešto desilo, a mi smo naslijedili sram/ponos. Ovaj slučaj također ćemo iscjeljivati.

Kako se rade Konstelacije?

Raspoređujući u prostoru ljude ili predmete, osoba vizualizira unutarnju sliku problema, zatim prolazi kroz spoznajni proces te sagledava nove mogućnosti djelovanja i rješenja.

Svaki sudionik može odabrati razinu svog sudjelovanja na radionici. Velika većina sudionika konstelacijske radionice doživaljava kao izuzetno iskustvo koje im je donijelo pozitivne promjene u fizičkom, emocionalnom, mentalnom i duhovnom životu.

U sigurnom okruženju svatko može učiniti korak naprijed u obiteljskim, prijateljskim i poslovnim odnosima.

PRIJAVE:
Kako bi što bolje radili, broj sudionika je ograničen te je prethodna prijava organizatoru obvezna.
Molim vas prijavite se preko obrasca, kliknite:
PRIJAVA NA RADIONICU

Za dodatne informacija možete nam pisati na email Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. 
Ili nazvati telefonski: 091/33 66 750 od 16 do 19h.

CIJENA:
400 kn po osobi

LOKACIJA: Okićka 25, Trešnjevka

O voditeljici:
Ines Lazarević Rukavina

Ines od 1996. godine sudjeluje na mnogim radionicama, seminarima i edukacijama s eminentnim voditeljima (Jan Jacob Stam, Bert Hellinger, Johannes B. Schmidt) konstelacija.
Konstelacije su sredstvo kroz koje je radila na svojim unutrašnjim procesima i razvijala svoje potencijale.
Sada dobrobit konstelacija dijeli s drugima, pružajući im mogućnost i sredstvo pomoću kojih mogu bolje razumjeti što se događa u njihovim životima, kako se mijenjati i poboljšati kvalitetu svog života.

Lijepo Vas molimo da informaciju o radionici proslijedite svoji prijateljima i znancima.

Zahvaljujem se na Vašem odazivu i podršci,
Lijep i nasmiješen dan,
Ciruss tim :)