Put Svijesti - predstavljanje samorazvojne metode

Program: predavanje, jednostavne vježbe promatranja/prisutnosti, meditacija


Trajanje: oko 1.5 sat
Cijena: besplatno, donacije po želji
Dva termina na izbor: nedjelja 15.1.2023. i nedjelja 22.1.2023.
Mjesto održavanja: Xenia Total Body Studio, Ilica 120/II, Zagreb

Ukratko o metodi Put Svijesti:

Put Svijesti je introspektivna i transformativna metoda samorazvoja, koja čovjeku omogućuje potragu za njegovom duboko skrivenom, autentičnom prirodom.
Na tom putu su najveći izazovi neosviješteni dijelovi podsvijesti, premali kontakt sa emocijama ili prevelika vezanost za njih te poistovjećenost sa lažnom osobnošću.
Uvjeti našeg ranog razvoja su nas obilježili i odredili nam mentalnu, emocionalnu i tjelesnu strukturu. Taj sustav je moguće upoznati, mijenjati i unaprijeđivati. Redovna praksa rada na sebi je esencijalna za utjelovljenje naših spoznaja i potpunu integraciju u svakodnevnom življenju.

Ova metoda se bavi proučavanjem svjesnih i podsvjesnih sadržaja uma te misaonih, emocionalnih i ponašajnih programa koje živimo. Ti programi su rezultat našeg odrastanja. Kombinacija su utjecaja koji su nas oblikovali tokom formativnog doba: odnosa roditelja, tj. skrbnika prema nama, okoline u kojoj smo odrastali i naših reakcija na njih.

Prilagodbom okolnostima odrastanja, u pokušaju da ne izgubi emocionalnu povezanost sa roditeljima (koja je djetetu primarna potreba), dijete potiskuje autentično sebe i često glumi ono što roditelji, skrbnici i okolina od njega očekuju. Time dijete odustaje i od osjećaja vlastite vrijednosti. Potiskivanje dovodi do "zatvaranja u sebe" i dio osobnosti trajno ostaje ranjen. Povrede koje nosimo u sebi trajno utječu na nas, neovisno o tome koliko imali godina.

Kada emocije i programi u nama djeluju bez da ih osvijestimo, zapravo možemo reći da nas kroz život vodi "autopilot" kojeg uistinu ne poznajemo, no naivno ga smatramo "sobom" i time ostajemo njegov rob, propuštajući živjeti svoj puni potencijal.
Put Svijesti sadrži metodologiju za upoznavanje, osjećanje i prihvaćanje sebe, što dovodi do razumijevanja, suosjećanja i zdrave ljubavi prema sebi. Tako na svoju osobnost više ne gledamo kao na zbir nepromjenjivih karakteristika, već je učimo promatrati kao osobu za koju marimo, koja treba pomoć, njegu i vodstvo, uz poticanje discipline i odgovornosti.

Redovna praksa omogućuje smirivanje, usporavanje uma te duboko osjećanje sebe, svojih unutarnjih procesa, stavova, zaključaka i sl. te njihovo preispitivanje i transformaciju. Vježba se aktivno kreiranje željenih stanja, a zatim njihova integracija u svakodnevno djelovanje.

Objektivnim sagledavanjem svog uma i drame koju stvara, radimo na nevezivanju za misli i emocije koji čine tu dramu, čime one gube snagu. Uvježbavanjem prisutnosti, tj. bivanjem u sadašnjosti, preispitujemo našu prošlost sa svrhom upoznavanja sebe i programa koji nas pogone. To proža mogućnost izlaska iz vezanosti za traume prošlosti.
Izlaskom iz nesvjesnog, reaktivnog stanja "vladavine podsvijesti" postajemo autori novog sebe, a time i autori svojeg novog života.

Andrej Uzelac, autor metode i predavač

Link na integralni tekst:

facebook

Photo by Alejo Storni on Unsplash

 

Upišite se ovdje na naš newsletter listu: