08.02.2024. - JUNG ZA ASTROLOGE

online tečaj
Jungovska psihologija je izuzetno važna za astrologe jer pruža alat za razumijevanje psiholoških aspekata ljudskog bića. Jung je bio švicarski psihijatar i psiholog koji je razvio analitičku psihologiju, koja se fokusira na nesvjesnu psihu i njene manifestacije u svakodnevnom životu. Astrologija je drevna praksa koja se bavi proučavanjem položaja planeta i njihovim utjecajem na ljudske živote. Jung je bio fasciniran astrologijom i vjerovao je da postoji veza između planeta i ljudske psihe. On je tvrdio da planete simboliziraju različite aspekte ljudske osobnosti i da njihovi položaji na nebu mogu otkrivati potencijalne psihološke izazove i mogućnosti. Unutar tečaja Jung za astrologe objasniti ćemo osnovne ideje Jungove psihologije i povezati je s interpretacijom natalne karte.

 

  1. Arhetipovi: Jung je govorio o arhetipovima kao univerzalnim simbolima prisutnim u kolektivnom nesvjesnom. U astrologiji, planetarne energije, znakovi i kuće također nose simbolička značenja koja odražavaju arhetipske obrasce. Na primjer, arhetipski likovi poput heroja, majke, ili mudraca mogu se povezati s određenim planetima ili znakovima u astrologiji.
  2. Kolektivno nesvjesno: Oba područja prepoznaju duboke, univerzalne obrasce i simbole koji proizlaze iz kolektivnog iskustva ljudskog roda. U astrologiji, postoji koncept da se određene planetarne energije ili simboli reflektiraju kroz različite kulture i vremenska razdoblja, što odražava ideju kolektivnog nesvjesnog.
  3. Individuacija: Jung je naglašavao važnost procesa individuacije kao put prema samospoznaji i cjelovitosti. Slično tome, astrološke karte mogu pružiti uvid u potencijalne putove osobnog razvoja i evolucije duše. Astrolozi koriste natalne karte kako bi pomogli ljudima u razumijevanju vlastite osobnosti i potencijala te kako bi podržali proces samospoznaje i rasta.
  4. Simbolička interpretacija: Oba područja koriste simbole kao sredstvo razumijevanja ljudske psihe. Jung je naglašavao važnost simboličkog jezika u analizi snova i osobnih simboličkih izraza. Slično tome, astrolozi interpretiraju simbolički jezik planeta, znakova i kuća kako bi dobili uvid u psihološke, emocionalne i mentalne obrasce.


Jung je vjerovao da arhetipski simboli proizlaze iz kolektivnog iskustva ljudskog roda te da su ti simboli univerzalni i duboko ukorijenjeni u našoj psihi. Ova ideja je paralelna s astrologijom, koja se također služi simbolima kako bi opisala osobnosti, događaje i procese života. Astrolozi mogu koristiti Jungov koncept arhetipova kako bi dublje razumjeli značenje planeta, znakova i kuća u astrološkoj interpretaciji.

Jungova psihologija je izuzetno bogata i kompleksna teorija koja može ponuditi astrolozima vrijedne spoznaje o ljudskoj psihologiji. Astrolozi koji žele poboljšati svoje razumijevanje ljudske psihe i pružiti svojim klijentima dublji uvid u svoje živote svakako bi trebali proučavati Jungovu psihologiju.

Tečaj Jung za astrologe uključuje šest webinara od po dva sata koji se održavaju jednom tjedno. Nakon svakog predavanja se na mail dobiva link za ponovno gledanje, tako da nije nužno da u vrijeme emitiranja uvijek budete prisutni. Uz webinare se dobivaju svi potrebni materijali i skripte u pdf formatu, te astrološki program.

Voditelj je astrolog Igor Ognjenović. Za pohađanje tečaja potrebno je znanje osnova astrologije. Grupa se okuplja na prvom webinaru 08. veljače 2024. u 18 sati. Cijena: tečaja: 100 eura, uz mogućnost plaćanja u više rata na žiro račun Centra za astrološku edukaciju (vl. Igor Ognjenović) (IBAN HR7223600001102816130). Plaćanje neposredno prije početka tečaja. 

Informacije o tečaju mogu se dobiti preko telefona +385 91 541 4505 ili na mail Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

PRIJAVIT SE MOŽETE PREKO DONJE PRIJAVNICE.

U tečaj se uključujete registracijom za prvi webinar. Odmah nakon što upišete svoje ime i mail adresu na istu ćete dobiti link za direktno uključivanje. Ako nema poruke u inboxu, pogledajte i u spam.

Igor Ognjenović je voditelj Centra za astrološku edukaciju. Profesionalnom bavljenju astrologijom posvetio se nakon što je diplomirao matematiku na PMF-u u Zagrebu. Položio je međunarodni certifikat za profesionalnog astrologa (ISAR CAP). Tradicionalnu astrologiju je specijalizirao i stekao certifikat kod Roberta Zollera na Academy of Predictive Astrology. Svoje tekstove iz područja astrologije, duhovnosti i znanosti, objavljivao je u Jutarnjem listu, Elle-u, Astro magazinu, Sensi i Svjetlosti. Napisao je knjige "360 Pandorinih kutija - simboli za stupnjeve Zodijaka" i "Osnove astrologije". Posjeduje diplomu Life Coaching Practitioner i certifikat Counselling Practitioner.

 https://www.astrocentar-zagreb.com/

C.A.E. ZAGREB
+385 (0)91 541 4505
www.astrocentar-zagreb.com

06.02.2024. - OSNOVE ASTROLOGIJE

Prijavite se za tečajeve Centara za astrološku edukaciju

                                     ♦

                                     ♦

                                     ♦