Predavanje - Uloge koje igramo - maske koje nosimo, IPD Centar Split, 17.03.2020. u 18h

Predavanje je otkazano!!!
• Što se od mene očekuje, kakav moram biti? Na poslu, u obitelji, u prijateljskom odnosu?
• Kakav nipošto ne smijem biti?
• U kojim se situacijama osjećam ugroženo? Što moja okolina misli o meni, kako me vidi?
• Koliko vremena se ponašam onako kako se osjećam?
• Usudim li se izreći svoje mišljenje?

Koje lice pokazujemo svijetu kako bi sakrili, zaštitili svoje pravo ja? U kojoj mjeri pokazujemo ono što mislimo ili osjećamo? Do koje granice mislimo da moramo biti nešto što nismo? Zapitamo li se ikad koju ulogu igramo, koju to masku nosimo?

Maska je lice koje pokazujemo svijetu, ono što nam je prihvatljivo da drugi vide i da misle o nama. Uz njenu pomoć svakodnevno se štitimo od okoline, ali i prolazimo kroz život nesvjesni koliko ona upravlja nama i nameće nam uloge koje po navici igramo.

Ljubazna susjeda, dobri dečko, predana majka, dežurni zabavljač… samo su neke od uloga koje po automatizmu nosimo i s kojima se identificiramo.

Naše maske/uloge koje svakodnevno igramo su nastale jako davno, na osnovu naših uvjerenja o tome kakvi trebamo biti da bi bili prihvaćeni i voljeni. Često ih nismo svjesni, i funkcioniramo po automatizmu, te trošimo jako puno energije kako bi održali ulogu, koja nam često uopće nije više potrebna.

Na predavanju ćemo razotkriti poruke naših svakodnevnih maski. Spoznaje o tome kako funkcioniramo, daju nam mogućnost da osvijestimo neke svoje ustaljene obrasce koji nas čine nezadovoljnima, da ih razumijemo kako su i zašto nastali te da nađemo način kako ih promijeniti ili prihvatiti da bi nam život bio potpuniji, a mi zadovoljniji.
Predavanje će nam pomoći da bolje upoznamo sebe, kako bi mogli osvijestiti vlastite obrasce, izaći iz zadanih okvira i kreirati kvalitetniji život. Tek tada postajemo svjesni kreatori života, a ne sporedni glumci kojima se život samo dešava.

Predavanje je namijenjeno svima koji žele bolje upoznati sebe i promijeniti nešto u svom životu.

Dobrodošli!
Ulaz je slobodan.
Obavezne prijave na: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Lokacija: Hotel Park, Split, Hatzeov perivoj 3

♦ Foto Serkan Turk Unisplash