MOJE OSOBNE GRANICE, predavanje

JAVNO (provokativno) PREDAVANJE SPOKAZNOM RADIONICOM

MOJE OSOBNE GRANICE
kako ljubav djeluje u osobnom rastu, intimnim i poslovnim vezama?
Izazovne dinamike rasta osobnog, partnerskog i obiteljskog životnog ciklusa
ja i moje savršene granice? – rast kroz osvajanje tuđeg ili vraćanje mojeg, ili..?,
moćni ritam polariteta: s nevinima je teže? - nasilnici i žrtve – izlaz iz arhetipa?
mitovi o nevinosti – kako do snage duše? 'fini ljudi' se ne svađaju
farsa uništavanja ega, otpusti ma daj! – cijena strategije isključivanja i zaborava
sve se vraća ...i plaća! - pravda i sreća, ranjavanje i iscjeljivanje
zar kroz poraze rastemo?- strah od (ne)uspjeha; pravila svađanja i praštanja;
računovodstvo ljubavi u vezama – čuvaj se darova? - naši granični mostovi i brane
i prostor i vrijeme su samo udaljenosti ...od srca do srca – biti čovjek
Priče i vježbe prakse, pokazni konstelacijski rad po Bertu Hellingeru.
pa dokle stignemo....ponesite prazne listove papira i pisalo.

Predavač: Vedran Kraljeta
priznati sistemski konzultant, konstelator i coach, član Hellinger Sciencia

Ulaz na predavanje BESPLATAN


Dvorana Weglow centra - Kako do nas?
Zagrebački Velesajam, paviljon 14a, Zagreb
u SRIJEDU, 09.04.2014., 19:00-21 h

Predbilježite se: nazovite Ivanu na mob.095 3959 495, ili
pošaljite SMS, ili e-poruku na adresu @: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

DOĐITE!
RADIONICA KONSTELACIJA ZA RJEŠAVANJE
IZAZOVNIH OSOBNIH I OBITELJSKIH SITUACIJA
U SUB.I NED.(12-13.04.2014.), 9-21h, Weglow centar, ZV, paviljon 14a
REZERVIRAJTE SI MJESTO TELEFONOM ILI E-MAIL-OM ...DOĐITE!


 

Što se događa na radionici sistemskih konstelacija?
U našem prvom članku govorili smo o tome što su to sistemske konstelacije te kolika je učinkovitost ove metode. U nastavku donosimo više informacija o najčešće postavljanom pitanju: kako izgleda jedna konstelacijska radionica?
Osnovni način rada s obiteljskim konstelacijama je grupni, u kojem sudionici radionice (obično između 10 do 30 osoba) sjede u krugu. Osoba koja ima svoju temu i želi ju istražiti/rješiti (klijent) ukratko iznese svoje pitanje i činjeničnu situaciju isključivo voditelju rada/konstelacije. Klijent, barem u početku, određuje tko su sve 'upleteni' članovi obitelji.
Nakon toga, klijent među sudionicima radionice izabire predstavnike za sebe i za 'upletene' članove svoje obitelji. Najćešće odabire sudionike koji nemaju znanja o situaciji koja se rješava. Tako izabrane predstavnike članova obitelji, jednog po jednog, klijent pažljivo razmješta jednog prema drugom, na mjesta za koja klijent misli/osjeća da su za njih ona 'prava'. Nakon toga klijent sjeda natrag na svoje mjesto u krugu, i prati daljnji tok rada.

Kad se predstavljena obitelj tako rasporedi u radnom prostoru (što zovemo obiteljski raspored, postava, 'order', ili konstelacija), među njima nastaje posebna pojava – tzv. 'polje znanja', koje prostorno i vremenski povezuje članove obitelji. Kroz to polje predstavnici kao 'antene' primaju i doživljavaju izvorne energije i odnose postavljene obitelji. Često pri tome klijent potvrđuje da raspoređeni predstavnici točno odslikavaju osjećaje, pa i rečenice stvarnih članova obitelji. U ovoj fazi rada, voditelj može ohrabriti postavljene predstavnike u ulogama članova obitelji da 'dublje osluhnu' i sami slijede primljene porive za kretanjem – što Hellinger naziva 'unutarnje kretnje duše'. Često se tada predstavnici prepuste i slijede porive, te pomiču na nova mjesta. To može potrajati neko vrijeme. Osnovom dinamike promjena prostornog rasporeda, tjelesnih osjeta i izjava raspoređenih predstavnika na pitanja voditelja, voditelj pomaže otkriti zapletaje odnosa u sistemu, te voditi rad prema njihovom rješenju, dobrom i za klijenta, i sve druge članove obitelji.

Komunikacija se zbiva uglavnom bez riječi, a situacije i odnosi se ukazuju i mijenjaju po potrebi različitih razina rješavanja toka i pojavnosti života u struji generacija predaka u obitelji. Učenja o životu, ljubavi i odnosima su često dramatična, uz rast osobne i obiteljske cjelovitosti, jednakosti u služenju životnim ulogama, mirenju i otvaranju punoći odnosa zrele prihvaćajuće ljubavi za snagu, radost i nastavak toka života.

Vedran Kraljeta, priznati sistemski konzultant, konstelator i coach

Sljedeća radionica sistemskih konstelacija u gradu Zagrebu održat će se 12. i 13. travnja u prostorima

Weglow centra, a više informacija možete pronaći na web i Facebook stranici udruge Sikon ili direktno putem mail adrese organizatorice Ivane Oreški: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.te putem telefona: 095 395 9495.


Upišite se ovdje na naš newsletter listu: