OPUŠTENA POZORNICA I KINO CIRKUS #3

15.2. 2020. u 20:00
Večer kratkih cirkuskih formi i filmova cirkuske tematike

U subotu 15.02.2020. u 20:00 u DZIU Medika, Pierottijeva 11 održava se treća po redu »Opuštena pozornica i Kino cirkus«


Opuštena pozornica je novi program Cirkorame namijenjen prezentaciji umjetničkih istraživanja u kontekstu kratkih cirkuskih formi određene tematike. Cilj je predstaviti cirkuske i izvedbene umjetnike koji se nekim od svojih istraživanja i/ili umjentičkih kreacija mogu uklopiti u zadanu temu. Također, cilj nam je povezati izvedbene umjetnike u svrhu rasta i bogaćenja domaće umjetničke scene.

Treća po redu Opuštena pozornica prepustit će mikrofon neodvojivoj cirkuskoj inspiraciji, a to je glazba uz improvizaciju. Ovog puta nam se pridružuju free style glazbenici i glazbenice:
Romano Dautanac- Franto (Kućni Teatar Škripzikl), Maja Rivić, Erol Zejnilović (ABOP) i Lana Filipin (Nellcote) koji će se uz sva svjetla pozornice svojim impro glazbenim nastupom međusobno popratiti s cirkuskim umjetnicima: Matijom i Tatjanom Vuletić (Cirkultura), Krešimirom Fijačkom, Esther Arianrhod, Anom Majdak i Arianom Lovrenović (Kratki sPoi) uz moguće improvizirane »upadice« još ponekih inspiriranih izvođača.

Kino Cirkus nasljednik je projekta "Cirkuska srijeda" zagrebačkog Cirkuskog informacijskog centra i Male performerske scene. Redovne projekcije u Zagrebu održavale su se od 2010.do kraja 2015. godine. Projekt dolazi u Split 2014. godine u organizaciji splitskog kolektiva ROOM 100 i u 2018. godini mijenja ime u Kino Cirkus.

2019. godine Kinu Cirkus pridružuje se Cirkorama s organizacijom projekcija u AKC Medika.
Cilj programa je prikazivanje filmova cirkuske tematike uz koji publika može proširiti svoja znanja o slojevitosti cirkuske umjetnosti, njenom značaju, povijesti i razvoju, ali i hraniti svoju inspiraciju ako se bave nekim oblikom umjetničkog izražavanja.

Ovo izdanje »Opuštene pozornice i Kino Cirkusa« donosi nam brazilski dokumentarni film "Gira and the Circus of Life".
„Gira and the Circus of Life“ dio je inovativne petodijelne dokumentarne serije 'Reimagine Rio' poznate brazilske filmašice Katie Lund (film"Božji grad" nominiran za četiri Oskara i dobitnik brojnih nagrada!) i debitantice Lili Fialho.
"Gira and the Circus of Life" donosi priču o cirkusu "Circo Crescer e Viver" (Growing and Living Circus) smještenom u centru Rio de Janeira, na napuštenom parkingu koji je prije bio mjesto okupljanja prostitutki i narkomana, a danas je mjesto koje mijenja zajednicu.

Pridružite nam se u večeri koja spaja glazbu, improvizaciju, cirkus i film !

Ulaz je slobodan a dobrovoljna donacija uvijek je - dobrodošla.

Program Cirkorame u sklopu kojeg se odvija ovaj sadržaj, sufinanciran je sredstvima Zaklade kultura nova, Ministarstva kulture Republike Hrvatske, Gradskog ureda za kulturu Grada Zagreba.
Kino cirkus se realizira u partnerstvu sa ROOM 100 i uz financijsku potporu Hrvatskog audiovizualnog centra

Pratite nas na facebooku: https://www.facebook.com/events/488778451806360/
instagramu:https://www.instagram.com/cirkorama/
i na stranici: www.cirkorama.org