Cirkastik Projekt; umjetnička rezidencija, radionice, predstava

organizira: Cirkorama

U periodu od 30.8. do 5.9. 2020. u Zagrebu gostuje francuska grupa mladih umjetnika iz cirkuske škole Centre des Arts du Cirque Piste d`Azur. U Pogonu Jedinstvo boraviti će na umjetničkoj rezidenciji, te istovremeno, od 2. do 4. rujna, održati cirkuske radionice za djecu i mlade.
Finalni proizvod rezidencije, cirkusku predstavu pod nazivom »NOS« javnosti će predstaviti 5.9. u sklopu Kulturnog Uličnog Festivala u Sloboštini.
Boravak u Zagrebu je prvi dio turneje ove mlade grupe cirkuskih umjetnika, koja će se u suradnji sa organizacijama Cirkusfera , ROOM 100 i Cirkus Kolektiv, nastaviti u Beogradu i Splitu.

Cirkastik Project radionice za djecu (6-12 godina)
Radionice su kreirane na način da djeca upoznaju i istraže cirkus kao fizičku i kreativnu disciplinu učenja i razvijanja. Uz cirkuske pedagoge i umjetnike, djeca kružno uče razne cirkuske vještine: žongliranje (žonglerske loptice i hula hoop), podna akrobatika, acroporte i zračne akrobacije (statični trapez).

Cirkastik Project radionice za mlade (15 -25 godina)
Radionice za mlade predviđene su da sudionici_e izaberu cirkusku disciplinu koju žele naučiti i kroz trodnevni program sa cirkuskim umjetnicima i pedagozima fizički i kreativno istraže i svladaju osnove odabrane cirkuske discipline.
Mladi će moći birati između sljedećih disciplina: žongliranje (žonglerske loptice i hula hoop), akrobatika, acroporte, zračne akrobacije (statični trapez).
Više o radionicama pročitajte na linku: https://www.facebook.com/events/619514038753075 

Program u Zagrebu odvija se u suradnji Cirkorame s Centrom za nezavisnu kulturu i mlade Pogon, a realizira se uz financijsku podršku Teatroskopa - regionalnog programa izvedbenih umjetnosti, koji su pokrenuli Francuski institut i Francusko ministarstvo kulture,Ville de Grasse, Zaklade Kultura nova i Ministarstva kulture RH.