Večer španjolskog cirkusa

Cirkus Kolektiv vas poziva na večer španjolskog cirkusa koja će se održati u petak 9.10. u 21:00 s početkom na Maloj sceni Doma mladih u Splitu.

Carla Carnerero - Lei
Cèlia Marcé Oller - Nus

Više na linku: www.facebook.com/events/464021031225189 

Program će biti izveden u različitim prostorima Doma mladih, koji se proteklih 40 godina dugotrajnim procesima polako kultivira i afirmira iz napuštenog gradilišta u kulturno-društveni centar i mjesto u kojem stanuje nezavisna kultura i inovativno umjetničko stvaralaštvo. Ciklus predstava suvremenog cirkusa je cjelogodišnji program udruge Cirkus Kolektiv u kojem se odabrane europske cirkuske predstave postavlja u različite prostore Doma mladih u Splitu, u cilju njegove daljnje afirmacije i stvaranja kontinuiranog programa suvremenog cirkusa.

Ulaz je besplatan, uz obavezno poštivanje mjera za sprječavanje širenja bolesti COVID-19.

Broj gledatelja je ograničen, a obavezno je rezervirati svoje mjesto putem obrasca: https://forms.gle/jAk4EoaeW8vcnM1J7

Carla Carnerero se u svojoj točki manipulacije diabolom "Lei" predstavlja onako kako želi biti viđena, skrivena iza same sebe. U emocionalnoj igri s publikom, žonglirajući svojim tijelom i objektom, ona vas vrti oko malog prsta i manipulira mnogo više od samog diabola.

Cèlia Marcé Oller razvijala je svoj rad u nastajanju „Nus“ (kat. čvor) u protekla dva tjedna na Maloj sceni i u Amfiteatru Doma mladih u sklopu programa Artist in residence. Nus je zamišljen kao poetičan solo suvremenog cirkusa na trapezu. Cilj je prikazati sirovost osjećaja nerazriješene žudnje, u intimnoj atmosferi. Nus nas vraća u umjetnost raspetljavanja naših emocija i iskustava, da bi se vratili u najčišće stanje, u početak nas samih.

Gostovanje se odvija u sklopu Artist in residence programa.
Artist in residence program udruge Cirkus Kolektiv pruža prostornu i tehničku podršku umjetnicima u kreaciji novih predstava te istovremeno formira lokalni suvremeni cirkuski program u vidu produciranja umjetnosti, distribucije umjetnosti i stvaranja prilika za edukaciju.

Program se realizira uz potpore Acción Cultural Española, AC/E,
Zaklade Kultura nova, Grad Split (službena stranica) i Ministarstvo kulture i medija Republike Hrvatske.
Srdačan pozdrav!

--
Dora Komenda
program coordinator
+385 98 968 53 79

Cirkus Kolektiv - udruga za suvremeni cirkus i srodne umjetničke prakse
Circus Collective - association for contemporary circus and related artistic practices

Ulica slobode 28 
21000 Split, Croatia

www.cirkus-kolektiv.org 
www.facebook.com/cirkuskolektiv
www.instagram.com/cirkus.kolektiv
https://www.youtube.com/channel/UCUAPqjjDKxQSaCdfui08nZg