Gutačica mačeva u Zagrebu

gutacica-maceva

PETAK TRINAESTI UZ GUTAČICU MAČEVA HRVATSKIH GENA
Šesto izdanje Freaky Fridayja, multidisciplinarnog termina koji promovira najrubnije umjetnike sideshowa, književnosti, likovnosti, filma i glazbe, na prosinački petak trinaesti u Pogon Jedinstvo na Prisavlju dovodi finski freak duet Lucky Hell i Jussija Paradisea. Lucky, koja preko oca vuče i hrvatske korijene, jedna je od najvještijih gutačica mačeva na svijetu, dok je njezin suprug Jussi ikona suspension arta. Njihovu fakirskom spektaklu pridružuje se i Davor Dundara iz Rijeke, performansom i izložbom, dok u glazbenom dijelu programa publiku očekuje DJ Ivan Krželj uz video potporu Twisted Constrictora. Freaky Friday program je Male performerske scene za punoljetnu publiku. Ulaznice do 6. prosinca stoje svega 50, a nakon toga 70 kuna. Središnje prodajno mjesto je Octopus piercing studio, Gundulićeva 37.



Lucky Hell & Jussi Paradise (Finska)
Pogon Jedinstvo, Trnjanski nasip bb
13.12.2013., 21:00
(vrata se otvaraju u 20:00)
Trajanje: 120 min. (s pauzama)
Cijena ulaznice: 70 kuna
(do 6. prosinca 50 kuna!)

Box office:
Octopus Piercing Studio – Gundulićeva 37
ili bankovnom uplatom (upute ovdje)

Program ostvaren uz potporu:
Ministarstvo kulture RH
Grad Zagreb – Ured za kulturu
Pogon – Zagrebački centar za nezavisnu kuturu i mlade
Badaku Tattoo Studio
Octopus Piercing Studio

www.luckyhell.fi
www.jussiparadise.fi

Za drugi i posljednji petak trinaesti u 2013. godini (sljedeća trinaesta godina stiže očito tek 2113!) pripremili smo vam niz iznenađenja koje bi naši istočni susjedi sigurno prokomentirali: ‘Strava!’ Naoštrite se na crnilo, upogonite maštu i priključite se ovom bizarnom slavlju na samom rubu staroga Zagreba. Rubnije ne može!

Lucky-HellGlavni gosti večeri, Lucky Hell i Jussi Paradise, stižu iz Finske. Ovi freakovi modernog doba, koje scena voli zvati i najljepšim parom sideshowa, donose u Zagreb seksipilno hazarderstvo i zapanjujuće fakirske podvige. Kombiniranjem tradicionalnih cirkuskih atrakcija, modernih zaokreta na sideshow klasicima, finskog humora i elemenata burleske nastaje predstava koja vas istodobno zabavlja i podiže kosu na glavi.

Lucky Hell jedna je od najvještijih gutačica mačeva na svijetu. Otac joj je Hrvat s Visa, no ovo će biti njezin prvi nastup u Hrvatskoj! Na njega stiže izravno s glavne uloge u najekskluzivnijem azijskom kabareu „Taboo“ koji je producirao Franco Dragone, sukreator Cirque du Soleila. Njezin glamurozni stil i majstorska izvedba jedne od najmisterioznijih vještina u povijesti cirkusa dovela ju je i do nastupa uz samu Ditu von Teese. Najtraženija sideshow umjetnica svoje generacije na Freaky Friday donosi svoje najnovije još neviđene točke, na prvom povratničkom nastupu u Europi!

Jussi-ParadiseJussi Paradise jedno je od najpoznatijih imena u svijetu modernog sideshowa i umjetnosti suspenzija. Sukreirao je i nastupao u predstavama kao što su Circus Mundus Absurdus, Snake Oil, The Saviours… Njegovo je ime sinonim za umjetničku, kreativnu i izvanrednu suspenziju tijela na kukama, jedan je od ključnih igrača u modernom pokretu suspension arta. Na Freaky Friday donosi unikatne podvige finskog fakirizma – neke od njih ne može izvesti nijedan drugi čovjek na svijetu!

Bizarnim performansom predstavlja se i Riječanin Davor Dundara. Očekujte čudovišnu transformaciju ljudskog u animalno, ritualni uvid u mračnu stranu podsvijesti i totalni kaos na pozornici. Dundara, kojeg Branko Cerovac naziva art borderbreakerom, autor je i pomaknute izložbe jezivih instalacija koje ćete moći razgledati tijekom cijele večeri. Dobrodošli u antimuzej!

Za glazbeni dio partyja zadužen je naš kućni DJ Ivan Krželj (muzikfantastique), a video loopom „Operacija“ Twisted Constrictor testirat će granice vaše hladnokrvnosti. Dignite pogled na video wall samo ako vas gotovo ništa ne može uznemiriti!

Napomena: Program nije primjeren za publiku mlađu od 18 godina, kao ni osobe osjetljivijih moralnih nazora i želudaca.



Izvođači: Lucky Hell, Jussi Paradise, Davor Dundara
Izložba: Davor Dundara
Glazba: DJ Ivan Krželj
Video: Twisted Constrictor
Dizajn svjetla: Marko Matošić

Izvor: http://www.cirkus.hr/?p=1535