Kreativna radionica heklanja

Petak, 20.03. 2015. od 17 do 20h
Pozivamo Vas na kreativnu radionicu „HEKLERAJ" sa željom da se okušate u području tekstilne umjetnosti i ručnog oblikovanja od konca i vune iznimno zanimljivom i cijenjenom tradicionalnom tehnikom kukičanja.


Mjesto: Udruga „trenutak.39", Horvaćanska 39, 6. kat
Obzirom na ograničeni broj mjesta molimo Vas da osigurate svoj prostor prijavom na mail Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. već danas.

Cijena 3 satne radionice iznosi 200,00 kuna, a u istu je uključen materijal i kukica za rad.
Obećati možemo dobru zabavu i stvaranje u zajedništvu, a plan rada je jednostavan i prilagođen svima koji ne znaju uopće primiti „heklaču" u ruke.
U prvom dijelu radionice, upoznat ćemo se sa tehnikom kukičanja, te naučiti pravilno držati materijal i kukicu u rukama.

Svaki polaznik opipat će materijal koji je najbolje leži pod rukom i započeti prve ubode iglom.
U drugom dijelu, razmatrat ćemo izradu kape, raditi nacrt kape koji želimo izraditi svako prema svojim osobnim idejama, te ćemo prionuti poslu.

Treći dio radionice provest ćemo tako da ćemo teoriju, i naš nacrt probati spojiti u jednu cjelinu kako bismo odabrani konac ili vunu oblikovali i ovim eksperimentom iskazali subjektivni iskaz kroz tek probuđeni talent i dali smisao svojoj kreaciji.

Voditeljica radionice „Hekleraj" je gđa. Maja Panić, koja je do sada napravila niz rukotvorina koje imaju potpunu spontanost s njezinim uspješno ostvarenim ciljem socijalizacije osobne kreacije stvorene od vune i konca.

Gđa. Maja bavi se heklanjem, naročito uživa u izradi kapa koje podsjećaju na prošla vremena kada su kombinacije materijala i originalnost ideja morale biti uklopljene u personality osobe koje ih nosi.
Svoju vještinu sa zadovoljstvom prenosi drugima, uz savjet da je heklanje osim doista posebne tradicijske vještine izvrsna antistresna terapija.

Majin rad do sada je prikazan u seriji „Ljubav je na selu" gdje kandidatkinja u svakoj epizodi nosi prekrasnu haljinu heklanog načina izrade s izraženim cvjetnim ukrasima izrađenim istom tehnikom, no različitih kombinacija boja i debljina.

Također se može pohvaliti da kapice ovakve posebne izrade nosi niz osoba javnog života poput Vitomire Lončar, Marije Štrajh, vizažistice Billy i drugih....
Prijavite se na radionicu i ne brinite... Lako je naučiti ovu tradicijsku tehniku, a život oplemenjen svojim kreacijama ostvarenim kroz svoj ručni rad može biti doista zanimljiv, inspirativan i prekrasan.