Proljetna buđenja u Krku

30. travnja - 3. svibnja 2015.

Seminar u Krku je tradicionalni proljetni seminar iz zenyoge i tso chana (meditacije u sjedenju) koji se od 1998. godine, krajem travnja ili početkom svibnja održava na otoku Krku. Bez obzira vježbate li već neko vrijeme, ili tek činite prve korake u yogi i meditaciji, ovaj je seminar mjesto i prilika da se dožive posljedice i dobrobiti intenzivnijeg vježbanja u podržavajućoj okolini,

ugodnom društvu i uz kvalitetan nadzor. Pored toga, ovaj seminar je prava prilika da se barem nakratko izađe iz svakodnevnice i gradske užurbanosti, i da se nekoliko dana proživi u zdravom ritmu, u poticajnom druženju i lijepoj prirodi. Dnevni program započinje već prije doručka, treningom yoge i meditacijom u hodanju na otvorenom uz more, a praksa je tijekom dana podijeljena u dva bloka vježbanja, meditacije u sjedenju i predavanja. Vježba se u prelijepoj dvorani srednje škole u Krku, koja je čitava prekrivena čvrstim strunjačama idealnima za vježbanje yoge i za sjedenje. Još 2004. godine otkrili smo hotel Koralj koji nas je pridobio sjajnim smještajem, izvrsnom kuhinjom i razumnim cijenama. Vraćamo mu se i ove godine.

Praksa i program

Seminar započinjemo u četvrtak 30. travnja poslijepodne zajedničkim vježbanjem, a završavamo u nedjelju 3. svibnja ručkom. Dnevni program uključuje tri treninga zenyoge, dvije formalne meditacije u sjedenju i jednu mnogo manje formalnu na otvorenom te dva predavanja. Sami ćete ovisno o osobnom interesu i mogućnostima odlučiti u kojoj se mjeri želite uključiti u aktivnosti. Vrlo je važno ne precijeniti, ali niti podcijeniti svoje sposobnosti kada je u pitanju ritam i intenzitet dnevnih aktivnosti u kojima ćete sudjelovati, a program je oblikovan tako da se u njega mogu uključiti i potpuni početnici, ali i oni iskusniji i napredniji praktičari.
Posebni dio programa namijenjen je polaznicima škole za učitelje zenyoge, koji će na seminaru usvajati i usavršavati indijske položaje i stavove iz kurikuluma za učitelje.

Voditelji

Seminar će voditi majstor Žarko Andričević i učiteljice Ela Vukelja i Karmen Mihalinec. Žarko već gotovo četrdeset godina podučava borilačke vještine, yogu, budizam i chan meditaciju. Osnivač je Dharmaloka budističke zajednice, prve takve zajednice u Hrvatskoj i Budističkog centra u Zagrebu u kojem djeluje kao učitelj. Učenik je chan majstora Shifu Sheng-Yena i jedan je od njegovih Dharma nasljednika. Ela i Karmen podučavaju zenyogu preko dvadeset godina, vode zenyoga dojoe u Puli i Zagrebu i mentorice su u školi za učitelje zenyoge.

Hrana i smještaj

Smještaj je organiziran u hotelu Koralj. Broj soba je ograničen, i punimo ih po načelu prvoga.

Program seminara odvija se u maloj dvorani Srednje škole Kralja Zvonimira, dvadesetak minuta hoda od hotela.

Cijene smještaja

Smještaj na bazi polupansiona (noćenje, doručak i ručak, boravišna i ekološka pristojba):
- u dvokrevetnoj sobi 39 eura/osoba/dan
- u jednokrevetnoj sobi 51 euro/osoba/dan

Preporučena donacija za seminar

Seminar Daruma kartica 400 kn
Seminar ostali 500 kn

Drugi i svaki sljedeći član iste obitelji ima 30% popusta na seminar. 30% popusta imaju i polaznici škole za učitelje zenyoge.

Dolazak

Vaš dolazak očekujemo u četvrtak, 30. nakon 14 sati. Početak programa je u 17 sati istoga dana. Odlazak je u nedjelju 3. svibnja nakon ručka.

Krajnji rok za prijave je 9. travnja, uz uplatu nepovratnog predujma od 400 kn.

Imate li dodatnih pitanja ili dvojbi, pišite na Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite., ili zovite na 099 233 5533.

Online prijavnicu za seminar možete ispuniti ovdje.