Afirmacijsko slikanje – tečaj

U maloj grupi i ugodnoj atmosferi – opustite, zabavite i dublje upoznajte sami sebe.
Izrazite se i napravite svoju sliku koja će Vam podignuti raspoloženje i potaknuti na daljnje stvaralaštvo!

Afirmacijsko slikanje kombinacija je kognitivnih metoda spoznaje i kreativnih elemenata.

U tijeku tečaja naučit ćete što su afirmacije i kako ih koristiti, sudjelovati u kratkim vođenim meditacijama i prizvati slike i poruke važne za Vas. Nakon toga krećemo u istraživanje i korištenje kreativnih tehnika (koje ne zahtijevaju prethodno iskustvo ili znanje) poput miješanih medija; Mix media tehnika koje podrazumijevaju slikanje, crtanje, scrapbooking, akrilne boje, flomastere, šablone, paste...razne materijale koji daju slobodu izražavanja i olakšavaju izričaj time što im nije potrebna prethodno umjetničko uvježbana ruka, a radovi su i dalje estetski lijepi i odašilju poruku. Poruka i materijali koji se koriste ovise o Vašoj želji.

Uz kreativno stvaralaštvo, smanjuje se Vaš otpor, lakše prodire u podsvijest i osvještava pojedina osobina, strah ili pak navika koju više ne želite.

Zašto je kreativno stvaralaštvo Važno?
Verbalni način komuniciranja i riječi nisu sami po sebi dovoljno precizni da iskažemo sve nijanse naših misli i osjećaja. Osjećaji i stanja bolje korespondiraju s desnom hemisferom mozga koja je intuitivna i u kojoj se nalazi centar za govor, nego s lijevom koja je analitička, kauzalna. Stoga je važno upoznati one tehnike koje omogućuju iskazivanje i upoznavanje emocija i stanja putem nekih drugih kanala (a ne samo racionalno – verbalnih).

Ekspresivne tehnike poput ove nam omogućavaju da putem kreativnih medija i metafora izrazimo vlastite misli, osjećaje i osjete. Već samim izražavanjem, ventiliranjem, osjećamo se bolje. Daljnjim radom i zaključivanjem uvidimo vlastite strahove, želje, ciljeve koji izviru iz podsvijesti.
Savladavanjem tehnika, druženjem s drugima iz grupe koji prolaze kroz sličan proces doživjet ćete brojne emocije i aha efekte. Kako tečaj traje 4 susreta odnosno 4 tjedna, u tijeku procesa upoznajte sebe i druge na nov način. Kao dokaz i podsjetnik rada, na kraju ćete imati afirmacijsku sliku koja će Vas poticati na daljnje istraživanje i promjenu sebe samih.

U 10 sati kreativnog stvaralaštva, istražite i izrazite sebe. Proradite svoje emocije kroz kreativnost.
Izražavanjem vlastitih želja i izradom slike, olakšavate njihovu manifestaciju.

U sklopu tečaja odvija se mnogo procesa; opuštanje, meditacija i vođena vizualizacija olakšavaju put do motiva slike i usmjeravanja na kreativno stvaralaštvo. Međusobnim upoznavanjem i komunikacijom članova grupe, nastaje mala grupa potpore koja zajednički uči i razvija se. U tijeku tečaja ćete imati i male zabavne zadaće jer poanta je u kontinuiranom radu i učenju. Upoznat ćete se također s dijelom opusa Hundertwassera i najviše od svega, zabaviti uz korištenje mnoštvo raznolikih materijala; akrilnih boja i pasta, šablona, scrapbooking papira, žigova, i slično kako biste probudili svoju kreativnu stranu i izrazili, afirmirali sebe. Upoznat ćete i tehniku Zentangle koja je savršena za opuštanje, stvaranje malih umjetničkih djela pomoću ponavljanja jednostavnih uzoraka.

Želja mi je probuditi tu kreativnu iskru u ljudima, pružiti informaciju o raznim tehnikama opuštanja i vizualizacije kao i kreativnim tehnikama, kako bi sudionici pronašli ono što ih ispunjava i veseli i nastavili ih koristiti i napredovati na svom duhovnom i kreativnom putu.

Tečaj se odvija u centru grada, u Preradovičevoj ulici,
četvrtkom u poslijepodnevnim satima.
Potencijalna grupa je i subotom poslijepodne.
Dogovor termina prema potrebi grupe, u ovim danima.


suzana-antolicTečaj vodi
Suzana Antonić, dipl. soc. radnica s velikim iskustvom u vođenju radionica, kreativnom stvaralaštvu u kombinaciji s kognitivnim tehnikama. Po struci diplomirana socijalna radnica koja je svoj profesionalni rad usmjerila na poticanje kreativnosti i osobnog rasta. Još od studentskih dana kreće u potragu za vječitim odgovorima na pitanja o sebi; od yoge, do konstelacija, raznih vježbi koje se tiču spoznaje sebe u tijeku profesionalnog obrazovanja te otkriva brojne self help knjige kao i "Umjetnikov put" te se prepušta kreativnom stvaralaštvu i otkrivanju dijelova sebe koje nije ni znala da postoje. Do danas je savladala mnogobrojne kreativne i hobističke tehnike te ih u radu kombinira s poznavanjem socio-psiholoških vještina i metoda te kognitivnih vježbi. Suosnivačica je OmnisArt portala za rukotvorine i Omnes Artes d.o.o.-a, putem kojeg vodi kreativne radionice i druge projekte. Trenutno su joj najveći interes spoznajno kreativne radionice ; kombinacija kognitivnih, socio pedagoških i kreativnih metoda kojima sudionici radionica bez otpora dolaze do spoznaja o vlastitom načinu razmišljanja, barijerama koje ih koče te uvode nove obrasce.

UČINITE NEŠTO LIJEPO ZA SEBE I SVOJ DUH

Maksimalan broj sudionika u grupi je 10. Cijena tečaja od 10h rada (u 4 susreta od po 2,5h) je 500 kn po osobi.
Materijal uključen. Završni rad nosite kući kao svakodnevni podsjetnik i vid mape vizije.

OMNES ARTES
http://www.omnesartes.net
Turinina 2
10000 Zagreb, Hrvatska
Direktorica:
Suzana Antonić, dipl. soc. rad
e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
+385 91 554 20 20

Prijavite se sada a uživajte kasnije :) 
Afirmacijsko slikanje – tečaj