Prijave za psihodramske iskustveno-terapijske grupe

Psihodramska grupa usmjerena je prema osobnom razvoju i osvješćivanju kreativnog životnog procesa orijentiranog prema djelovanju i akciji.

Psihodrama je aktivni oblik psihoterapije koja se koristi u radu s grupama, ali i individualno. Za razliku od konvencionalne psihoterapije, umjesto da pasivno sjedimo i pričamo o problemima, u psihodrami smo potaknuti aktivno istražiti naša pitanja i teme kroz razne psihodramske kreativne tehnike.

Na taj način aktiviramo naše cjelokupno biće na fizičkoj, emocionalnoj, mentalnoj i duhovnoj razini, oslobađajući i razvijajući zamrznute nesvjesne potencijale u potrazi za potpunijim i boljim odgovorima na životne izazove i probleme.
Kao metoda vježbanja života bez straha od kazne ili moguće pogreške, u psihodrami uvid, integracija i rješenje problema svakodnevnog života, bez obzira bili oni profesionalne ili osobne prirode, postiže se uz pomoć članova grupe i/ili uz pomoć psihoterapeuta.
Kao psihoterapijska i edukativna metoda, psihodrama je prikladna za sve, bez obzira na dob, spol, zanimanje ili psihoterapijsko iskustvo.

Dinamika procesa objedinjuje imaginaciju, akciju te filozofski pogled koji potpomaže našoj sposobnosti da ostvarimo promjene, osiguramo sigurnost i povjerenje te stimuliramo kreativnu energiju koja često dovodi do izuzetnih promjena. Uvidi dobiveni u psihodramskom iskustvu mogu biti toliko neposredni, živi i intenzivni da stvaraju trajan pozitivan učinak.
Klijenti kao najveće dobrobiti najčešće navode vrlo jasne uvide koji su im pomogli da bolje shvate svoje snage te porijeklo vlastitih emocija u odnosu prema značajnim ljudima iz njihovog života. Mnogi dolaze u kontakt s osjećajima koje po prvi put direktno uspjevaju osjetiti, izraziti i otpustiti u sigurnoj okolini, bez straha da će ih netko kazniti, odbaciti ili krivo shvatiti. Isto tako, raditi u grupi, slušati i gledati priče te sudjelovati u scenama drugih članova, za mnoge je značilo priliku ponovnog učenja kako poštovati i vrednovati tuđe životne priče.

Više o psihodrami pročitajte ovdje.

Psihodramska grupa sastaje se jednom tjedno u Centru za psihodramu, Trg žrtava fašizma 3, Zagreb. Svaki član grupe obvezuje se sudjelovati minimalno 3 mjeseca te dolaziti na grupu redovito svaki tjedan. Ovisno o broju zainteresiranih, postoji mogućnost formiranja nove psihodramske grupe u poslijepodnevnim ili jutarnjim terminima, ili priključivanje grupama koje su otvorene za primanje novih članova.

Prije uključivanja u grupu, svi prijavljeni prolaze inicijalni intervju.  Radi se o individualnom razgovoru koji će biti organiziran za svakog pojedinačno u vrijeme koje dogovorimo. Taj sastanak vas ne obvezuje na uključivanje u grupu i ne naplaćuje se.

Prijave i sve dodatne informacije:
Ines Cokarić – 098 1898 243 ili na mail:  Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Vedran Korušić – 091 515 8540 ili na mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

http://www.centar-psihodrama.hr