DRUŠTVENO ANGAŽIRANE PELENE

Biti roditelj, biti majka, biti otac, biti dijete - jesu li to društveni angažmani koje okolina od nas očekuje, u nekoj fazi našeg života, ili jednostavno biologija i potreba za reprodukcijom?

Jednog odgovora nema, nije univerzalan, kao što nismo ni mi. Potpuno smo različiti i to nas čini posebnima, jedinstvenima, u ulozi roditelja, majke, oca ili djeteta. Svatko od nas ima svoju priču, jedinstvenu i drugačiju, kao što je priča koju upravo čitate.
Klupica na Jarunu, 2001 godina, nekoliko žena, roditelja potpuno različitih, ali ipak jedinstvenih u osjećaju da žele i mogu bolje, za sebe, za svoju djecu, za svoje obitelji. Svaka ima svoju priču, jedinstvenu i drugačiju. I tako već 15 godina, u Udruzi Roda – roditelji u akciji, osnovanoj na klupici na Jarunu, stotine žena, roditelja pričaju svoju priču, netko o dojenju, netko o reproduktivnim pravima i neplodnosti, netko o sigurnosti djece, netko o dobrim ili lošim iskustvima na porodu, a netko o pelenama.pelene-2

Da, o pelenama, mekim, nježnim i pamučnim. O pelenama koje ljube i miluju, i bebinu guzu i okoliš. O pelenama koje ostaju u nasljeđe, koje štede i koje se samo jednom kupuju. O pelenama koje bi svaka beba poželjela, kada bi to znala izgovoriti.

Da, i takve pelene postoje, meke, nježne i pamučne, i proizvode se u Hrvatskoj. U malom društvenom poduzeću Rodin let, osnovanom i u 100% vlasništvu Udruge Roda. Sa idejom da i sa pelenama pokušamo malo promijeniti svijet, učiniti ga ljepšim i boljim mjestom za život.
A ako želimo promijeniti svijet, učiniti ga ljepšim i boljim mjestom za život, onda mi u Udruzi Roda biramo društveno poduzetništvo, inovativni oblik poslovanja kojem je bit postojanja društveni angažman. Biramo da naše pelene ne štete okolišu. Biramo da naše pelene budu izrađene od najkvalitetnijih tkanina te da su nježne i blage prema bebinoj koži. Biramo da naše pamučne pelene stvaraju osobe sa invaliditetom, osobe koje su posebne i jedinstvene.
Da, platnene pelene "Rodina pusa" postoje već više od 7 godina i vrlo uspješno odoljevaju svim gospodarskim krizama, nasljeđuju ih braće i sestre, vesele im se roditelji, bake i djedovi, jer zaista su posebne i jedinstvene.

Više o platnenim pelenama pogledajte na našem webshopu: https://webshop.roda.hr/

Tijana Bogdanović
Voditeljica Rodina društvenog poduzetništva
Rodin let d.o.o., Čanićeva 14, Zagreb
tel: 385 1 6177 500
mob: 385 91 2277 247

Upišite se ovdje na naš newsletter listu: