Tomislav Goluban & Nebojša Buhin: "St. Martin"

Naši poznati blues glazbenici Tomislav Goluban i Nebojša Buhin objavili su videospot aktualnog singla "St. Martin". Veseli animirani spot, prvi kojeg je režirao mladi animator Sandro Toth, prikazuje brojne zanimljivosti koje se blueserima mogu dogoditi u Bjelovaru i njegovoj okolici, a neke od njih su bijeg iz zatvora i bliski susreti četvrte vrste s pozitivnim završetkom. Singl "St. Martin" je kompozicija Tomislava Golubana i Nebojše Buhina, koji potpisuju i glazbenu produkciju, a za miks je zaslužan Mladen Malek.


"Zahvaljujem dvojici renomiranih i nagrađivanih glazbenika, što su mi pružili šansu da debitiram svojim radom i prikažem se javnosti ovim animiranim spotom." - Sandro Toth
"Ideja za pjesmu St.Martin je nastala prije dvije godine na dan Svetog Martina, popularno "Martinje", kad smo se Nebojša i ja automobilom vozili na glazbenu edukaciju u okolicu Samobora te na tonskoj probi čačkali po melodiji koju nikada prije nismo izvodili niti vježbali. Glavna tema te improvizacije pretočena je u pjesmu St. Martin, koja je ime dobila po datumu njenog nastanka. Pošto je ovo najbrža pjesma na albumu "For a Friend & Brother", koja odražava nadu i vjeru, odlučili smo ju popratiti videospotom koji je animirao mladi bjelovarski autor Sandro Toth, čijim smo radom iznimno zadovoljni." - Tomislav Goluban

 www.goluban.com    
www.nebobuhin.com
www.spona.biz

        

      Tomislav Goluban svirač je usne harmonike, pjevač i kompozitor kojemu je "For a Friend & Brother" sedmi studijski album. Četverostruki dobitnik "Porina", nagradu "Status" primio je 2009. kao najbolji instumentalist godine. Do sada je nastupao u 18 različitih zemalja Europe te u SAD-a. Njegov šesti studijski album "Blow Junkie" zauzeo je 49. mjesto na svjetskoj ljestvici blues albuma "Roots Music Chart".
Hrvatski predstavnik na International Blues Challengeu u Memphisu 2009., osnivač i prvi predsjednik  udruge Hrvatske blues snage (2010-2012.), Goluban sudjeluje u edukativnom programu Ministarstva kulture RH "Ruksak (pun) kulture". Redoviti je član HDS-a, a Boško Petrović, Zdenka Kovačiček, Tamara Obrovac, Ksenija Erker, Hana Hegedušić, Miroslav Evačić, Lela Kaplowitz, Adam Končić, Singrlice, Kvartet Gubec, Lidija Bajuk, Joe Filisko, Eric Noden, Mike Sponza, Raphael Wressnig i Nebojša Buhin samo su dio impresivnog popisa glazbenika s kojima je surađivao i koji su sudjelovali u snimanju Golubanove autorske glazbe. Na Hrvatskome radiju autorski osmišljava emisije "Tračnicama bluesa", "Šareni autobus" i „Vrijeme za glazbu“.

ALBUMI:
For a Friend & Brother (Spona, 2015.)
Blow Junkie (Menart/Spona, 2014.)
Med bregi (Menart/Spona, 2012.)
200$ SUN Memphis Album (Croatia Records, 2010.)
Zagorje Blues (Aquarius Records / Spona, 2009.)
Mr. B. (Aquarius Records / Spona, 2007.)
Pigeon's Flight (Aquarius Records / Spona, 2005., 2008.)
      Gitarist i kompozitor Nebojša Buhin Nebo objavio je pet instrumentalnih autorskih albuma u kojima kombinira blues i jazz s pop-rock glazbom. Peterostruki je dobitnik nagrade "Status" za najboljeg instrumentalistu-gitaristu u kategoriji pop-rock glazbe, te dobitnik dvije diskografske nagrade "Porin" (2008. i 2012.) u kategoriji najboljeg instrumentalnog albuma. Za doprinos u kulturi nagrađen je pečatom grada Bjelovara (2007.) i priznanjem Bjelovarsko-bilogorske županije (2008.).
Za svoje albume, Buhin je dobio niz odličnih recenzija u inozemnim i domaćim časopisima, kao i dobar air play na stranim i domaćim radio postajama. Izdvajaju se njegovi nastupi na koncertima Vlatka Stefanovskog, Grega Kocha i  Johnnyja Wintera.  Na "International Blues Challengeu" u Memphisu (USA), Nebojša Buhin predstavljao je Hrvatsku 2010. godine. Radi kao studijski i prateći glazbenik.

ALBUMI:
For a Friend & Brother (Spona, 2015.)
Six string Diary (Dallas Records, 2011.)
Guitar Language (Dallas Records, 2007.) 
Nebo plays Christmas Songs (Dallas Records, 2007.)
10 Guitar Stories (Dallas Records, 2003.)
Bejb (Dallas Records, 1999.)