PREŠUTNI UGOVORI S MAJKOM

 Otvoreni kružok 

Zadirati u osjetljivi odnos između majke i kćeri i bez ustezanja govoriti o prijeporima i nelagodama kroz koje prolazi gotova svaka kćer u odnosu sa svojom majkom, još uvijek je u našoj kulturi tabu-tema. Ako se pitate zašto, odgovor je vrlo jednostavan: kopajući po baštini za koju su kćeri mislile i još uvijek misle da su dužne primiti ju od majki, potpuno je izvjesno da ćemo naići na duboke, uglavnom «nepoželjne» emocije.

A kulturna je norma patrijarhalnog društva ne davati emocijama važnost. Ili bolje reći – poništiti ih i isključiti. Naše majke su nas odgajale u istom tom društvu pa je i «prirodno» da smo – kada smo bile male –učile začepiti, zabrtviti, zaključavati i konačno – isključiti osjećaje, pa i onda kada ostvarujemo odnose s drugima.

Kao odrasle žene, danas smo stoga izložene na milost i nemilost naših vlastitih obrana koje u suštini porobljuju našu vitalnost, autentično i instinktivno sebstvo i dovode nas u opasnost da uslijed slijepoće za unutarnje potencijale, tu istu, nepromijenjenu i u suštini letalnu baštinu zavještamo našim kćerima.

Na otvorenom kružoku koje će se održati 3. 11. 2015., u 19 sati u Gundulićevoj 19/1 (CIR), interaktivno ćemo promišljati ovu problematiku, uz podrobniji osvrt na «prešutne ugovore» odnosno nesvjesne mehanizme udovoljavanju majci iza kojih se krije minuciozna sabotaža vlastite ženske snage.

Javite i pridružite nam se: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

http://edukaliptus.com/

Upišite se ovdje na naš newsletter listu: