Poziv na kampanju "Povoćkajmo vrtove"

Udruga" Biovrt - u skladu s prirodom" provodi kampanju „Povoćkajmo vrtove" kojom želimo potaknuti javnost da posadi voćke u svoje vrtove, te tako ostvari dio svoje neovisnosti berbom vlastitih zdravih plodova u vlastitom vrtu.

Izazivamo sve da u razdoblju od 01.11.-30.11.2015. posade barem 1 voćku ili 1 bobičasti grm u svoje dvorište, na svoj vrt ili u veliku teglu na balkonu.
Sadnice voćaka nisu skupe i možete ih kupiti za nekih 30-tak kuna u gotovo svakom vrtnom centru. Sade sve dok vegetacija miruje, dakle od jeseni pa sve do proljeća. Ne brinite ako nemate puno prostora za voćku, na izbor imate i voćke kalemljene na slabo bujnim podlogama i stupaste voćke koje zauzimaju iznimno malo prostora. Bobičasto grmlje također ne zauzima puno prostora a često rodi već iduće godine nakon sadnje. Ispod voćki i grmlja možete posaditi jagode. Zauzvrat ćete dobiti ukusno zdravo voće koje ćete brati svake godine iznova, i vi, i vaša djeca, pa čak i vaši unuci.

Na našem sljedećem videu pogledajte kako posaditi voćku i sve detalje naše akcije:

Sadnjom voćke možete sudjelovati i u nagradnoj igri udruge. Fotografije upravo posađene voćke postavite na našu facebook stranicu Udruge Biovrt – u skladu s prirodom. 15 fotografija koje ćemo odabrati slučajnim odabirom nagraditi ćemo s paketićem sjemenja cvijeća iz biovrta, a koje privlači pčele u vrt.

Vratimo voćke ljudima i vratimo ljude voćkama!

Povoćkajmo vrtove! (#povoćkajmovrtove)

Lopatu u ruke i krenimo!

Udruga"Biovrt – u skladu s prirodom" od svog osnutka 2012. godine pa sve do danas provodi razne edukativne sadržaje za javnost s ciljem promicanja i edukacija o životu u skladu s prirodom, podizanju svijesti o održivom razvoju, promicanju očuvanja biološke raznolikosti, te promicanja ekološke i organske proizvodnje namirnica i svih biljaka općenito.
Vizija udruge je zajednica u kojoj svaki čovjek zna kako priroda funkcionira i koji razumije da smo svi mi samo njezin maleni dio, a ne njezini "vlasnici", te život u skladu s prirodom gdje čovjek uzgojem i nabavom svoje organske hrane podržava bioraznolikost, lokalnu zajednicu i svoje zdravlje.

Srdačno ste pozvani na obilježavanje ove akcije.

Sa poštovanjem!
Predsjednica udruge:
Silvija Kolar-Fodor

 

Udruga "Biovrt – u skladu s prirodom"
www.biovrt.com, e:mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Novo Selo Rok, Maršala Tita 140, 40000 Čakovec
Mob: 098/776208

Upišite se ovdje na naš newsletter listu: