TRANSFORMACIJA KROZ PET ELEMENATA

Poziv na otvoreno predavanje

Energija znači život, i da bi se pravom smislu osjećali živima, te živjeli život ispunjen smislom, ona mora slobodno teći. No ukoliko postoje blokade u njenom kretanju, u svim aspektima života nailaziti ćemo na prepreke.

Pretjerane brige i strahovi, nemogućnost otpuštanja povreda iz prošlosti, bezvoljnost i rutina, te život bez "okusa" i strasti; životne strukture koje iscrpljuju, kao i stalna zapinjanja kada pokušavamo nešto promijeniti samo su neki od pokazatelja energetskih blokada.

Energija se u materijalnoj dimenziji manifestira u pet pojavnih oblika – kroz pet elemenata (vodu, drvo, vatru, zemlju i zrak (metal)). Osim u prirodi, elementi djeluju i u našem sustavu, a kako se cijeli naš život može opisati uz pomoć ovih pet elemenata, o načinu na koji se ti elementi odražavaju u našem životu ovisiti će i njegova kvaliteta. Svakome se od ovih pet elemenata pripisuju različita svojstva, svaki se vezuje uz različite segmente našeg života, različita životna razdoblja, ali i različite organe u tijelu.

Tek kada postoji slobodan energetski tijek, elementi će se odražavati na zdrav i prirodan način, a to nam donosi emocionalno, fizičko i duševno zdravlje. Kada u našem životu postoji tijek, moći ćemo se kao individue realizirati u različitim aspektima; harmonično se, i bez previše zapreka kretati kroz život, te živjeti kvalitetan život ispunjen smislom.

Na uvodnom predavanju "Transformacija kroz pet elemenata", saznati ćete kako nastaju energetske blokade, kako vas blokade vezane uz pojedini element ograničavaju da živite svoje pune potencijale, te što morate učiniti kako bi se energetski tijek ponovo uspostavio.

Datum i vrijeme predavanja: 3. prosinca 2015., u 18.30 sati

Mjesto predavanja: Zagreb (o točnoj lokaciji biti ćete obavješteni prilikom prijave).

Predavačica: Egli Ilić, Certificirani Life Coach
Hortus Mentis, www.hortusmentis.com

Da biste osigurali svoje mjesto u dvorani, obavezno se predbilježite najkasnije do 2. prosinca, 2015 na Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite., ili pozivom na broj 091 5566980

Broj mjesta je ograničen.

Ukratko o elementima:
Voda je element s kojim sve započinje i završava, pa tako i naš život. Vezuje se uz začeće i prenatalno doba, a preko ovog elementa od svojih roditelja (i predaka) energetski naslijeđujemo sve njihove uvjetovanosti. Ovo je element koji određuje našu konstituciju i izgled, zdravlje i vitalnost, a velikim dijelom i naša životna iskustva. Vezuje se i uz duboku starost i samu fizičku smrt, a godišnje doba koje označava element vodu je zima.

Drvo, koje je u prirodi najizraženije tijekom proljeća, kada se priroda budi i biljke rastu, vezuje se uz rođenje i rast, i određuje sposobnost izražavanja - naše individualnosti, različitosti i kreativnosti. Vezuje se i uz našu sposobnost da samostalno upravljamo svojim životom, da si postavljamo ciljeve koji nas vode ka ekspanziji, te da živimo u skladu sa svojom istinskom prirodom. Ljutnja, koja se uvijek javlja kada smo u tome sputani, jedan je od temeljnih pokazatelja disbalansa ovog elementa.

Vatra je najizraženija tijekom ljeta, kada su temperature na vrhuncu. Vezuje se uz naše odraslo doba, kada je naša sposobnost stvaranja najviša. Pripada joj srce kao organ, a označava i našu sposobnost da iskusimo pročišćene i autentične emocije, te da istinski volimo i budemo voljeni. No ukoliko u razdoblju drveta nismo osvijestili svoju stvarnu prirodu, u razdoblju vatre, a ni kasnije, kroz život nas neće voditi strast, niti ćemo osjećati životnu iskru. Biti ćemo stvaralački impotentni, a uslijed zatvorenog srca, odveć kruti i nesposobni iskusiti ljubav.

Zemlja je element koji "vlada" kasnim ljetom, u vrijeme kada ubiremo njezine plodove. Ona označava našu sposobnost da i sami uživamo (općenito), a posebno u rezultatima svoga rada. Vezuje se uz našu zrelu dob, vrijeme kada bi i sami trebali ubirati plodove svoga rada. Kada je u ravnoteži, moći ćemo "uzemljavati" svoje ciljeve, to jest, s lakoćom ćemo realizirati svoje planove i zamisli. No kada je u disbalansu, stalno ćemo negdje zapinjati, te često živjeti i u oskudici.

Zrak je element koji se vezuje uz jesen, a u našem tijelu uz pluća, kroz koja zrak i udišemo. Dah nam daje život, koji će se ugasiti kada prestanemo disati. Na energetskom segmentu, unošenje zraka simbolizira otvaranje prema novim životnim iskustvima, dok izdah simbolizira otpuštanje svega onoga što nam više ne treba. Ljudi koji to ne mogu (kod kojih je ovaj element u disbalansu), najčešće dišu plitko, žive u prošlosti, nesposobni otpustiti iz svog energetskog sustava ljude kojih više nema, ili pak stare povrede koje su doživjeli. Zrak se vezuje i uz treću životnu dob, te izazove starenja.

Upišite se ovdje na naš newsletter listu: