LJETNI RAZGOVORI O SLOBODI

LJETNI RAZGOVORI O SLOBODI i besplatna skripta s odabranim člancima

Tijekom ovog ljeta napisat ću seriju članaka koji govore o slobodi, uklanjanju faktora karme i prosvjetljenju. Knjiga (Uklanjanje faktora karme) potaknula je mnoge od vas da mi pišete, postavljajući pitanja koja su se pojavila u vašem umu dok ste razmišljali o tome postoji li kraj duhovnog puta i, ako postoji, kako to zapravo izgleda.

Članci će zasigurno potaknuti dodatna pitanja i komentare, pa ćemo moći o svemu tome razgovarati - bit ću na raspolaganju za svako pitanje koje postavite. Sve u svemu, bit će to lagani ljetni uvod u ono što slijedi najesen.

Kao i prošlih godina, i ove ću jeseni odvojiti vrijeme da neke od vas provedem kroz proces dekonstrukcije iluzije. Radi se o višemjesečnom radu namijenjenom "hrabrima", odnosno onima koji se usuđuju pogledati iza zavjese iluzije. Za sudjelovanje u procesu potrebna je dobra priprema, a dio te pripreme bit će i naši ljetni razgovori o slobodi.

Ostatak pripreme je obuhvatniji i podrazumijeva čitanje knjige "Uklanjanje faktora karme", te pohađanje stalno otvorenog online seminara Uvod u dekonstrukciju iluzije.

Za ovu jesen pripremam i jednu novost, a to je seminar uživo na kojem ću vam predstaviti viveku - zaboravljenu vještinu koju drevni indijski spisi (poput Patanđalijevih "Joga sutri" ili Shankarinog teksta "Viveka Chudamani") proglašavaju vrhunskom vještinom pomoću koje se može razlučiti istinska stvarnost od one iluzorne. Viveka je metoda koja se upotrebljava u procesu dekonstrukcije iluzije, a ukratko ću je predstaviti svim zainteresiranima u subotu, 15.10.2016., na jednodnevnom seminaru (najvjerojatnije u Zagrebu). Za detaljniju najavu i opis seminara još ima vremena.

Ljetne razgovore o slobodi možemo otpočeti odmah, ali najprije preporučujem da preuzmete pdf dokument sa serijom članaka o Mayi, prosvjetljenju i dekonstrukciji iluzije koje sam objavljivao prošlih godina. Nakupilo se dosta toga, pa smo sastavili cijelu malu elektroničku skriptu. Link za preuzimanje kao i na članak gdje možemo početi razgovarati je ispod ovog teksta.

Srdačno vas pozdravljam i za kraj ove najave ostavljam vas s motom ljetnih razgovora o slobodi - citatom Adi Shankare iz spisa Viveka Chudamani.

Istinska stvarnost može se vidjeti samo izravno, očima jasne spoznaje,
a ne očima drugih, koliko god bili učeni ili mudri.
Mjesec se može vidjeti samo vlastitim očima, a ne tuđim.


Adi Shankara, Viveka Chudamani 54.


KLIKNITE ZA ČLANAK I PREUZIMANJE BESPLATNE SKRIPTE
S ODABRANIM ČLANCIMA O DEKONSTRUKCIJI ILUZIJE