JOGA SMIJEHA i GONG JOGA u Rijeci

Pridružite nam se na radionicama joge smijeha i gong joge!

Vrijeme: u srijedu 31.08.2016, 19:00 - 20:00 sati / JOGA SMIJEHA
                                                20:00 - 21:00sati / GONG JOGA
Donacija za sudjelovanje: prethodna prijava 50kn
na dan održavanja 80kn

Mjesto održavanja: Rijeka, Scarpina 5, 1. kat
Broje mjesta je ograničen (7), zato je prethodna prijava obavezna.
Info i prijave: 098 734749 ili Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Uz ime i prezime potrebno je ostaviti svoj broj telefona i e-mail adresu.

Dođite u udobnoj odjeći i sa sobom OBAVEZNO DONESITE podlogu za vježbanje i bočicu sa vodom.
Dođite 10 minuta ranije!

U slučaju da se skupi dovoljan broj zainteresiranih, u listopadu započinjemo sa redovitim susretima! :-)

O JOGI SMIJEHA:
Joga smijeha jedinstven je sustav vježbi koje je razvio indijski liječnik Madan Kataria kao kombinaciju vježbi smijeha i vježbi disanja (pranayama).
Joga smjeha osnovana je na znanstvenom dokazu da tijelo ne može razlikovati umjetan i istinit smijeh pa je tako učinak na zdravlje potpuno jednak. Oba načina, naime uzrokuju izlučivanje hormona sreće. I time se rađa koncept SMIJEH BEZ RAZLOGA.
Joga smijeha je jednostavna fizički orijentirano vježbanje, može ju raditi svatko, jača imunosni sistem, smanjuje i ublažava bol, izlučuje serotonin (prirodni antidepresiv), vraća samopouzdanje i pomaže nam naći više radosti u životu.
Vježbama joge smijeha unosimo veću količinu kisika u tijelo i mozak, što nam daje osjećaj da imamo više energije i osjećamo se zdravijima.
Do smijeha dolazi bez razloga i bez potrebe da se oslanjamo na humor, šale i komediju.
Smijeh se simulira u grupnim vježbama, preko vidnog kontakta i dječijom igrom, pa se brzo pretvara u pravi i zarazni smijeh.

Više o jogi smijeha na: www.laughteryoga.com

O GONG JOGI:
Gong joga je cjeloviti način iscjeljenja uključujući pokrete našeg fizičkog tijela (izolirajući pojedine mišiće) sa sviješću o našim emocijama, našim osjećajima koji ponekad blokiraju slobodan protok energije kroz naše tijelo, i tako nas spriječavaju da uživamo u potpunom zdravlju i živimo život punog potencijala.
Tijekom vježbanja učimo kako raditi sa ciljnim mišićem odgovornim za određenu emociju i kroz seriju vježbi, vježbi disanja, zvuka i namjere prekinuti stare uzorke i osloboditi stare emocije koje su se zadržane u našem tijelu.
Gong jogu je kreirao Veliki Gong Majstor Don Conreaux, a razvila ju je u praksu Abby delSol. Kroz ovu praksu nam je cilj naći vezu između našeg fizičkog i emocionalnog tijela, te kako se na cjelovit način iscijeliti ili podržati iscjeljenje radeći sa potpunom sviješću o našim uzorcima i namjerama.
Asane/kriye nisu povezane specifično sa nijednim sistemom ili tradicijom i potpuno su komplementarne sa svima. Moguća je sličnost sa Kundalini Yogom na način koji se prakticira. Ali nije zamjen za nijedan sustav.
Gong joga je jednostavan, pristupačan sistem i može biti prilagođen fizičkim i psihičkim potrebama svake osobe.
Pojedinačne vježbe gong joge traju između 30 i 90 sekundi i mogu biti prilagođene svim životnim dobima i dovoljno sigurne za skoro sva stanja.

Više o gong jogi na: http://www.toneoflife.com.pl/category/en/yoga

Uz podršku Udruge Ciruss.

Lijepo Vas molimo da informaciju o radionici proslijedite svojim prijateljima i znancima. Hvala.
Jana

Upišite se ovdje na naš newsletter listu: