Vikend seminar VASTU 1 - osnovni tečaj (prvi stupanj)

18 - 20.11. 2016
Upoznajte i naučite ovu drevnu, duboko znanstvenu i spiritualnu znanost o Prostoru i manifestaciji Apsoluta (Prostora, kvantnog polja, Čiste Svijesti) u materijalnu formu i oblike - koja donosi život u spiritualnom blaženstvu, materijalnom blagostanju, fizičkom zdravlju, mentalnom miru i emotivnoj ravnoteži.

Ovo je prvi od ukupno tri stupnja školovanja za profesionalnog Vastu dizajnera/savjetnika.

* Vrijeme: petak od 19-21 sat / subota i nedjelja od 11-17 sati
* Mjesto: Kuća Života Zagreb – Vlaška 81a
* Cijena: 1500 kn
* Seminar vodi: Krešimir Oreški, profesionalni Vastu dizajner/savjetnik
* Info i prijave: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite./ 095 198 9915

VASTU je stanovanje u potpunom skladu s prirodom i prirodnim zakonima. VASTU arhitektura je najstariji i najsistematičniji od svih arhitektonskih sustava. Vastu Shastra (poznata i kao Sthapatya Veda) je drevna vedska nauka stara oko 15000 godina koja je postavila detaljne smjernice za savršene nastambe u kojima ljudi na Zemlji mogu živjeti u skladu, miru, materijalnom i duhovnom obilju, napretku i dobrom zdravlju.

Vastu je u osnovi znanost koja opisuje proces kroz koji se nemanifestirani Apsolut (Čista Svijest, kvantno polje, Brahman) pretvara u manifestirane oblike i materiju, te repliciranje tog procesa u arhitekturi, kiparstvu, glazbi, plesu i poeziji. Kada se primjene načela Vastu znanosti na forme umjetnosti, glazbe, plesa, poezije i arhitekture, ove forme postaju izravno rezonantne s pozitivnim osobinama Čiste Svijesti ili Apsolutnog Prostora. Ova rezonancija pozitivnih svojstava se zauzvrat prenosi na stanara, gledatelja ili slušatelja.

Svaki princip Vastua ima čvrste znanstvene osnove. Posjedujući znanje o bezvremenskim Prirodnim Zakonima u vidu finijih materijalnih i duhovnih energija (koje u našoj zapadnoj kulturi općenito nisu poznate i iz tog razloga se neprestano povređuju), Vastu znanost omogućuje izgradnju građevina koristeći i usklađujući pozitivne energije i utjecaje prirode na konstruktivan način.

Vastu znanost povezuje individualni život s kozmičkim životom, individualnu inteligenciju s kozmičkom inteligencijom. Vastu kuća je mikrokozmos u kojem su sadržane i harmonizirane sve sile i energije koje djeluju i u Univerzumu (mikrokozmosu).

Vastu principi koriste se kod gradnje stambenih objekata, edukacijskih i državnih ustanova, javnih i poslovnih zgrada, religijskih objekata, bolnica i čitavih planskih naselja.

Principi Vastu znanosti primjenjuju se na dva načina:
1. Dizajniranje i gradnja potpuno novog Vastu objekta u savršenom skladu s Vastu principima
2. Korekcije i ispravke postojećih objekata s ciljem ublažavanja negativnih i poticanja pozitivnih energija u prostoru

Na Vastu 1. stupnju obradit ćemo i naučiti:
- Što je Vastu a što Vaastu
- Povijest Vastua i izvorna Vastu znanost
- Proces manifestacije Apsoluta u materijalne oblike
- kvadratni, sinusnii stojni valove
- prirodne (kozmičke i zemaljske) sile i faktore koje utiču na sav pojavni svijet
- Vastu principi i aspekti
- Vastu Purusha Mandala (vrste, namjena i primjena)
- važnost smjera u Vastu znanosti (utvrđivanje ispravne orijentacije građevina, važnost deklinacije i razlika između magnetskog i pravog sjevera)
- važnost Sunca i njegovi učinci
- 5 elemenata (teorija i primjena)
- 9 smjerova (kvalitete i njihova prostorna upotreba)
- odabir zemljišta (kvaliteta tla, nagib, različiti oblici i njihov utjecaj, voda i dr. elementi na zemljištu)
- utjecaj okolnih cesta, građevina, struktura i krajolika
- materijali za gradnju
- osnove Vastu korekcija
- i još puno toga...