Radionice svjesnog planinarenja

Radionice svjesnog planinarenja osmišljene su u formi male planinarske škole za one koji žele dublje doživjeti prirodu, iskusiti moć planine, naučiti planinariti uz što manje napora a pritom svjesno nadahnuti sebe. Na radionicama učimo osvijestiti djelovanja prirode i prepoznati njene poruke kroz vlastito iskustvo. U moćnom planinskom okruženju, kroz uspon na planinu, prepoznajemo vlastiti životni put. Učimo koristiti svoje potencijale, ne samo fizičke već i one unutarnje, često zatomljene. Cilj nam je kod svakog polaznika ojačati životnu energiju i povjerenje u vlastite sposobnosti, te pružiti iskustvo pomicanja vlastitih granica.

Radionice svjesnog planinarenja upotpunjujemo s jogom u prirodi, omogućavajući polaznicima postizanje harmonije tijela, uma i duha sa okolinom.

Iskustvo polaznika unutar ciklusa radionica gradi se postepeno, kroz edukativni i iskustveni dio.

Edukativni dio jednog ciklusa radionica uključuje 3 predavanja, te dodatnu edukaciju na terenu, s ciljem učenja osnova planinarske teorije i metoda osobnog razvoja:

♦ planinarska etika uz duhovni pristup planini
♦ zaštita planinske prirode
♦ kretanje u planini
♦ priprema za planinarenje
♦ planinarska oprema
♦ usklađivanje prehrane i tjelesnog potencijala
♦ osobni razvoj u kontaktu s prirodom

Iskustveni dio sastoji se od planinarskih tura prilagođenih početnicima. Vodimo ih u laganom tempu i prilagođavamo uvjetima na terenu. Polaznici kroz ovu metodu uče o stabilnom kretanju po strminama, pravilnom fizičkom opterećenju, regulaciji daha i korištenju prikladne planinarske opreme. Posebna pažnja pridaje se usklađivanju fizičkih i mentalnih kapaciteta, primjenom odabranih vježbi joge u prirodi. Kroz posebne tehnike disanja i odabrane vježbe za pripremu i istezanje tijela, fizički napor i iscrpljenost u planinarenju, kod polaznika se smanjuje na najmanju moguću mjeru.

U sklopu jednog ciklusa planinarskih radionica predviđena su:

♦ 4 jednodnevna planinarska izleta te 1 dvodnevna tura,
♦ izleti se održavaju se u planinama Hrvatske (područje Medvednice, Samoborskog gorja, Gorskog kotara, Učke, Velebita) te slovenskim Alpama

Izleti su gradirane težine i omogućavaju svakom polazniku stjecanje postepenog iskustva za kretanje po planinama, a povrh svega razvijaju samopouzdanje i sigurnost u vlastite sposobnosti.

Iskustveni dio radionica za vrijeme boravaka u prirodi uključuje i metode poticanja osobnog razvoja kroz razne tehnike meditacije i relaksacije te aromaterapiju.

Radionica tako nudi posebno iskustvo polaznicima: primjer djelovanja snage prirode na čovjeka kroz primjenu prirodnih i moćnih medija – eteričnih ulja. Osim upoznavanja sa energijama eteričnih ulja, svaki polaznik u sklopu radionice dobiva jedan aromaterapeutski tretman, koju obavlja educirani aromaterapeut AromaVita – Instituta za aromaterapiju u Zagrebu.

Radionice se održavaju za male grupe do 12 polaznika.

Cijena ciklusa radionica: 680 Kn po osobi

Cijena uključuje:

♦ Članstvo u udruzi „Na putu prema gore“
♦ Edukaciju kroz predavanja, organizaciju planinarskih izleta, vođenje na terenu
♦ 1 aromaterapeutski tretman po polazniku (relaksirajuća masaže glave i ramena)

Cijena ne uključuje troškove prijevoza do planinarskih destinacija, troškove noćenja u planinarskom domu za vrijeme 2-dnevne ture, hranu i piće za vrijeme izleta.

Novi proljetni ciklus radionica započinje u travnju 2017., a prijave su u tijeku.

Besplatno uvodno predavanje održat će se 31.3.2017. u 19:00h u Centru za kulturu prehrane, Nazorova 18, Zagreb.

Plan radionice 2017.:

Petak, 7.4. – 1. predavanje 19-21h
Nedjelja, 9.4. – izlet Medvednica (+ 2. predavanje u sklopu izleta)
Nedjelja 23.4. – izlet Samoborsko gorje
Nedjelja 7.5. – izlet Gorski kotar ili Velebit
*termini za preostala 2 izleta i 3. predavanje definirat će se u dogovoru s polaznicima

na putu prem gore logoZa prijave i više informacija kontaktirajte nas na: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. ili 099 3116 567

Dojmove polaznika s prethodnih radionica pročitajte ovdje




Albume fotografija s izleta svjesnog planinarenja pogledajte ovdje