Mala škola ritma - put u ritam

Poslušaj svoje srce, poslušaj svoj dah, osjeti svoj korak i improviziraj. Glazbeno ritmična radionica za osnovnoškolce. Marko i Nina će vam kroz razne ritmičke vježbe pomoći da osjetite svoj ritam i uskladiti ga s drugima. Instrumenti kao niti prethodno iskustvo nisu potrebni.

Princip rada je sljedeći, kao bazu (pulsaciju) koristimo naše prirodne ritmove, ritam koraka, ritam disanja i ritam srca. Sa tim ritmovima učimo improvizirati.
Time se oslobađamo kreativni potencijal kao poticaj trenutka. Posljedica ovladavanja improvizacijom u svakodnevnom životu prenosi se kao povjerenje u vlastite mogućnosti, povjerenja u vlastite odluke, koje moramo donijeti u djeliću sekunde.
Naša tijela su ritam, naš svijet je ritam, naš život je ritam. Od prvih otkucaja srca započinje ritam života. Ritam koji nas prati i traje, čak i ako ga u nekom trenutku zaboravimo slušati. Zato ga od malih nogu treba upoznati i njegovati, kao i naučiti prepoznati ga oko sebe.

Voditelji radionice su perkusionista Marko Boško i glumica Nina Subić Benović.

Marko je strastveni ljubitelj ritma i perkusionističkih instrumenata. Pokretač je ritmičko-plesnog glazbenog sastava Tribal Jam Orchestra. Svira razne udaraljke koje je učio na mnogobrojnim radionicama u Hrvatskoj i inozemstvu.
Nina je nova mama koja je život provela u igri, kroz glumu i pjesmu ritam ju prati od malih nogu. Njen glas možete čuti u mnogim crtanim serijama a vidjeti ju i u prestavama Dječjeg Kazališta Dubrava.

Prijave su obavezne na e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. (navedite starost djeteta)

Cijena 100kn.
Udruga Vestigium Rudeška cesta 142,
Zagreb 17.4.2017. 10:00 - 11:30