Kontemplativni karakter Iyengar yoge - radionica s Paulinom Stróż

Sveobuhvatna radionica yoge prema B. K. S. Iyengaru za one koji/e redovito vježbaju yogu, ali i za početnike/ce koji/e nemaju predznanje o asanama (položajima tijela), ni o pranayami (vježbama disanja).

Iyengar yoga prilagođava vježbe individualnim mogućnostima i razini napretka vježbača/ica.
Radionica će se fokusirati na postizanje emocionalne harmonije pomoću dostizanja hormonalne ravnoteže. Određenim slijedom asana s jedne ćemo strane stimulirati fizičku aktivnost, a s druge postići mir uma. Tako ćemo doći do toga da se naša pažnja premjesti s naših mentalnih preokupacija i usmjeri prema srcu.

Molimo sudionike/ce da donesu jednu joga kocku (drvenu ili od pluta) i joga-remen.
Radionica će biti na engleskom jeziku, uz prijevod - ako bude potrebno.
Broj mjesta je ograničen.

VRIJEME:
Zagreb 10. – 12. studenog 2017.

MJESTO:
Centar joge Govinda, Ilica 42, Zagreb

RASPORED:
• petak 17 – 20 sati
• subota 9 – 12 i 17 – 19 sati
• nedjelja 9 – 12 sati

CIJENA:
580 kn

PRIJAVE:
na e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. 

UČITELJICA:
Paulina Stróż, magistra pedagogije i certificirana učiteljica B. K. S. Iyengar yoge (Junior III; priprema se za Senior I) ima diplomu Memorijalnog Iyengar Ramamani instituta u Puni gdje se od 2003. usavršava svake dvije godine, nekad pod vodstvom B. K. S. Iyengara, a danas pod vodstvom njegove djece, Gite i Prashanta, s namjerom da zadrži čistoću tradicije.
Paulina vježba Iyengar yogu od 1995. godine. Redovito se usavršava na različitim radionicama u Poljskoj i diljem svijeta s najstručnijim učiteljima poput: Faeq & Corin Birije (Francuska), Lois Steinberg (SAD) – vrsne poznavateljice medicinskih tehnika u Iyengar yogi, Ritte Keller (Njemačka). Posljednjih nekoliko godina učenja Oca Joe Pereire (Senior, Mumbai, Indija) postala su joj posebno važna. Paulina svake godine poziva Oca Pereiru (koji pod vodstvom Guruđi Iyengara vježba već 49 godina) u Poljsku na Kongres Iyengar yoge u Wroclawu (nedavno održan u svibnju 2017., sljedeći će se održati u svibnju 2018.), i putuje u Indiju kako bi ostala u izravnom dodiru s tim velikim učiteljem.
Godine 2013. Paulina je završila učiteljski tečaj i položila ispit kod Ritte Keller za stupanj Junior II. Godine 2015. Paulina je položila ispit za stupanj Junior III. Trenutačno se priprema za polaganje ispita stupnja Senior.

ŠKOLA:
Godine 2003. Paulina je otvorila školu Iyengar yoge Namaste u Wrocławu, koja daje satove za početnike/ce, one napredne, za trudnice i djecu. Škola organizira vikend-radionice i tečajeve joge u Poljskoj, Hrvatskoj i Indiji. U jesen 2017. otvara se cjelogodišnji tečaj za napredne vježbače/ice koji/e žele dodatno razviti i usavršiti svoju praksu. Drugu polovinu 2017. obilježit će početak trogodišnjeg učiteljskog tečaja koji će kandidate/kinje pripremati za Uvodni I i II ispit.

VIŠE INFORMACIJA: 
Facebook događaj
Facebook škole
Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. 

 

iyengar yoga paulina radionica